Siječanj 2015.

Javno nastupno predavanje - dr.sc. Branka Lončar, dr.med.

Osijek - 08.01.2015
Izvješćujemo vas da će dr.sc. Branka Lončar, dr.med., naslovna viša asistentica Medicinskog fakultet Osijek, u povodu svoga izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje i radno mjesto docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani klinička citologija održati javno nastupno predavanje pod naslovom:
„CITODIJAGNOSTIKA DOJKE".
Predavanje će se održati u četvrtak, 15. siječnja 2015. god. s početkom u 11:00 sati u predavaonici Klinike za ginekologiju i opstetriciju KBC Osijek, J.Huttlera 4 (I. kat) - nastava za studente III. godine sveučilišnog preddiplomskog studija medicinsko-laboratorijske dijagnostike. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. prof.dr.sc. Siniša Šijanović, predsjednik
 2. doc.dr.sc. Valerija Miličić, član
 3. prof.dr.sc. Branko Dmitrović, član

Prosinac 2014.

Natječaj za izbor nastavnika i suradnika

Osijek - 29.12.2014
Medicinski fakultet Osijek raspisuje natječaj za izbor nastavnika i suradnika. Potpuni tekst natječaja možete pronaći u prilogu...

Natječaj za upis

Osijek - 22.12.2014
Medicinski fakultet Osijek raspisuje natječaj za upis u Poslijediplomski specijalistički studij Anesteziologija, reanimatologija i intenzivna medicina u akademskoj godini 2014./2015. Potpuni tekst natječaja i obrasce za prijavu možete pronaći u prilogu.

Natječaj za izbor nastavnika i suradnika

Osijek - 15.12.2014
Medicinski fakultet Osijek raspisuje natječaj za izbor nastavnika i suradnika. Potpuni tekst natječaja možete pronaći u prilogu...

Javno nastupno predavanje - dr.sc. Ines Lazibat, dr.med.

Osijek - 10.12.2014
Izvješćujemo vas da će dr.sc. Ines Lazibat, dr.med., naslovna viša asistentica u Katedri za neurologiju Medicinskog fakultet Osijek u povodu svoga izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani neurologija održati javno nastupno predavanje pod naslovom:
„DEMIJELINIZACIJSKE BOLESTI SREDIŠNJEG ŽIVČANOG SUSTAVA".
Predavanje će se održati u utorak, 23. prosinca 2014. god. s početkom u 11:00 sati u Amfiteatru KB Dubrava, Av. G. Šuška 6, Zagreb - nastavnoj bazi Medicinskog fakulteta Osijek - nastava za studente. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. doc.dr.sc. Silvio Bašić, predsjednik
 2. prof.dr.sc. Silva Butković Soldo, član
 3. prof.dr.sc. Krešimir Rotim, član
 4. prof.dr.sc. Aleksandar Včev, zamjena člana

Javno nastupno predavanje - dr.sc. Irzal Hadžibegović, dr.med.

Osijek - 10.12.2014
Izvješćujemo vas da će dr.sc. Irzal Hadžibegović, dr.med., naslovni viši asistent u Katedri za internu medicinu i povijest medicine Medicinskog fakultet Osijek u povodu svoga izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani interna medicina održati javno nastupno predavanje pod naslovom:
„KARDIOVASKULARNE BOLESTI KAO POSLJEDICA METABOLIČKOG SINDROMA".
Predavanje će se održati u srijedu, 17. prosinca 2014. god. s početkom u 13:00 sati u Predavaonici Hrvatskog liječničkog zbora, Zgrada neurologije, 2. kat, Opća bolnica dr. Josip Benčević, Slavonski Brod - nastava za studente IV. godine sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine (kolegij Interna medicina). Članovi stručnog povjerenstva:
 1. izv.prof.dr.sc. Marica Jandrić-Balen, predsjednik
 2. doc.dr.sc. Blaženka Miškić, član
 3. prof.dr.sc. Aleksandar Včev, član
 4. prof.dr.sc. Davorin Đanić, zamjena člana

Psihodinamski pristup oboljelima od karcinoma

Osijek - 10.12.2014

Poštovani,
posebna nam je čast i zadovoljstvo pozvati Vas 06. i 07. ožujka 2015. na tečaj trajne edukacije liječnika pod nazivom "Psihodinamski pristup oboljelima od karcinoma". Voditelj tečaja je doc.prim.dr.sc. Sanda Anton, dr.med..
Tečaj će biti bodovan prema Pravilniku Hrvatske liječničke komore, Hrvatske komore medicinskih sestara i Hrvatske komore psihologa.
Tečaj će se održati na Medicinskom fakultetu Osijek, Predavaonica prizemlje P.1.
Više detalja možete pronaći u programu/pozivnici.

Mentalno zdravlje žena

Osijek - 10.12.2014

Poštovani,
posebna nam je čast i zadovoljstvo pozvati Vas 27. i 28. veljače 2015. na tečaj trajne edukacije liječnika pod nazivom "Mentalno zdravlje žena". Voditelj tečaja je doc.prim.dr.sc. Dunja Degmečić, dr.med..
Tečaj će biti bodovan prema Pravilniku Hrvatske liječničke komore, Hrvatske komore medicinskih sestara i Hrvatske komore psihologa.
Tečaj će se održati na Medicinskom fakultetu Osijek, Videokonferencijska dvorana, III. kat.
Više detalja možete pronaći u programu/pozivnici.

30. obljetnica osnivanja Medicinskog vjesnika

Osijek - 03.12.2014
Znanstvena jedinica za kliničko-medicinska istraživanja, Akademija medicinskih znanosti Hrvatske i Medicinski fakultet Osijek Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku, imaju čast pozvati Vas na
Svečanu akademiju u povodu obilježavanja 30. obljetnice osnivanja znanstveno-stručnog časopisa MEDICINSKI VJESNIK u Osijeku 1982.- 2012. i
Osnivačke skupštine AKADEMIJE MEDICINSKIH ZNANOSTI HRVATSKE Podružnice Osijek, predsjednica prof.dr.sc. Jasna Lipozenčić; u četvrtak, 4. prosinca 2014. godine u 17.00 sati, Videokonferencijska dvorana Medicinskog fakulteta u Osijeku, J. Hüttlera 4.

Mentalno zdravlje žena

Osijek - 02.12.2014.

Mentalno zdravlje žena

Studeni 2014.

Javno nastupno predavanje - dr.sc. Marko Matijević, dr.med.dent.

Osijek - 27.11.2014
Izvješćujemo vas da će dr.sc. Marko Matijević, dr.med.dent., viši asistent Medicinskog fakultet Osijek u povodu svoga izbora u znanstveno-nastavno zvanje i radno mjesto docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju dentalna medicina, znanstvenoj grani oralna kirurgija održati javno nastupno predavanje pod naslovom:
„ZDRAVSTVENA ZAŠTITA USNE ŠUPLJINE".
Predavanje će se održati u srijedu, 3. prosinca 2014. god. s početkom u 15:00 sati u predavaonici Klinike za ginekologiju i opstetriciju KBC Osijek (IV. kat) - nastava za studente II. godine sveučilišnog preddiplomskog studija sestrinstva. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. akademik Vjekoslav Jerolimov, predsjednik
 2. doc.dr.sc. Dinko Leović, član
 3. doc.dr.sc. Tomislav Lauc, član
 4. prof.dr.sc. Aleksandar Včev, zamjena člana

Kirurg na fronti

Osijek - 24.11.2014

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Razred za medicinske znanosti, Odsjek za povijest medicinskih znanosti, Zavod za znanstveni i umjetnički rad u Osijeku, Medicinski fakultet Osijek i Hrvatski liječnički zbor imaju čast pozvati Vas na predstavljanje knjige

"Kirurg na fronti - Ratni dnevnik Vatroslava Florschütza 1914.-1918."

Knjigu će predstaviti:
 1. Akademkinja Vlasta Piližota, voditeljica Zavoda HAZU u Osijeku
 2. Akademik Vjekoslav Jerolimov, predstojnik Zavoda za dentalnu medicinu, Medicinski fakultet Osijek
 3. prof.dr.sc. Janko Hančević, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek u miru
 4. prof.dr.sc. Aleksandar Včev, dekan Medicinskog fakulteta Osijek, suizdavač
 5. prof.dr.sc. Stella Fatović-Ferenčić, urednica
 6. prof.emer. Antun Tucak, dopisni član HAZU, urednik
 7. prof.dr.sc. Željko Vranješ, predsjednik Hrvatskog liječničkog zbora podružnice Osijek, suizdavač
Knjiga će biti predstavljena u srijedu, 26. studenoga 2014. u 13:00 sati, u Videokonferencijskoj dvorani Medicinskog fakulteta Osijek, J.Huttlera 4.

Poziv na javne obrane disertacija

Osijek - 18.11.2014

27. studenoga 2014., 15:00
Videokonferencijska dvorana Medicinskog fakulteta Osijek

Pristupnik: Ivana Grizelj, dr.med.
Naslov teme: "Vaskularna reaktivnost otporničkih krvnih žila potkožnog i visceralnog masnog tkiva u ljudskoj pretilosti"
Mentor: prof.dr.sc. Ines Drenjančević
Komentor: prof.dr.sc. Shane Philips
Povjerenstvo za obranu doktorske disertacije:
 1. doc.dr.sc. Kristina Selthofer Relatić, docentica Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednica
 2. izv.prof.dr.sc. Bojan Jelaković, izvanredni profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu, član
 3. prof.dr.sc. Ines Drenjančević, redovita profesorica Medicinskog fakulteta Osijek, članica i mentorica
Rezervni član: doc.dr.sc. Martina Mihalj

24. studenoga 2014., 09:00
Videokonferencijska dvorana Medicinskog fakulteta Osijek

Pristupnik: Dario Mužević, dr.med.
Naslov teme: "Valjanost prednje cervikalne discektomije i fuzije koštanim alografom u liječenju degeneracijske bolesti vratne kralješnice"
Mentor: prof.dr.sc. Bruno Splavski
Povjerenstvo za obranu doktorske disertacije:
 1. izv.prof.dr.sc. Kenan Arnautović, znanstveni suradnik Medicinskog fakulteta Osijek i izvanredni profesor Medicinskog fakulteta Sveučilišta Tennessee, SAD, predsjednik
 2. prof.dr.sc. Goran Bajek, redoviti profesor Medicinskog fakulteta u Rijeci, član
 3. izv.prof.dr.sc. Bruno Splavski, izvanredni profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član i predloženi mentor
Rezervni član: prof.dr.sc. Savo Jovanović


Natječaj za izbor nastavnika i suradnika

Osijek - 17.11.2014
Medicinski fakultet Osijek raspisuje natječaj za izbor nastavnika i suradnika. Potpuni tekst natječaja možete pronaći u prilogu...

Javno nastupno predavanje - dr.sc. Mirna Erman Vlahović, dr.med.

Osijek - 17.11.2014
Izvješćujemo vas da će dr.sc. Mirna Erman Vlahović, dr.med., u povodu svoga izbora u naslovno nastavno zvanje predavača u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani ginekologija i opstetricija održati javno nastupno predavanje pod naslovom:
„DIJAGNOSTIKA I TERAPIJA RAKA STIDNICE".
Predavanje će se održati u četvrtak, 20. studenoga 2014. god. s početkom u 12:00 sati u predavaonici Klinike za ginekologiju i opstetriciju KBC Osijek (I. kat) - nastava za studente VI. godine sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. prof.dr.sc. Siniša Šijanović, predsjednik
 2. izv.prof.dr.sc. Darko Čuržik, član
 3. doc.dr.sc. Zlatko Topolovec, član

Javno nastupno predavanje - dr.sc. Damir Marjanović, dipl.ing.biol.

Osijek - 11.11.2014
Izvješćujemo vas da će dr.sc. Damir Marjanović, dipl.ing.biol., u povodu svoga izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju temeljne medicinske znanosti, znanstvenoj grani genetika, genomika i proteomika čovjeka održati javno nastupno predavanje pod naslovom:
„PRIMJENA DNA ANALIZE U FORENZIČNIM ISTRAGAMA".
Predavanje će se održati u petak, 21. studenoga 2014. god. s početkom u 12:45 sati u Poliklinici Kardioton, Kaptol 26 - nastavnoj bazi Medicinskog fakulteta Osijek - nastava za studente sveučilišnog preddiplomskog studija sestrinstva. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. akademik Pavao Rudan, predsjednik
 2. izv.prof.dr.sc. Jure Mirat, član
 3. izv.prof.dr.sc. Mate Mihanović, član
 4. prof.dr.sc. Aleksandar Včev, zamjena člana

Javno nastupno predavanje - dr.sc. Saša Missoni, dr.med.

Osijek - 11.11.2014
Izvješćujemo vas da će dr.sc. Saša Missoni, dipl.ing.biol., u povodu svoga izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju temeljne medicinske znanosti, znanstvenoj grani genetika, genomika i proteomika čovjeka održati javno nastupno predavanje pod naslovom:
„UTJECAJ PROMJENA ŽIVOTNIH NAVIKA NA RAZVOJ KOMPLEKSNIH BOLESTI U RH".
Predavanje će se održati u petak, 21. studenoga 2014. god. s početkom u 12:00 sati u Poliklinici Kardioton, Kaptol 26 - nastavnoj bazi Medicinskog fakulteta Osijek - nastava za studente sveučilišnog preddiplomskog studija sestrinstva. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. akademik Pavao Rudan, predsjednik
 2. izv.prof.dr.sc. Jure Mirat, član
 3. izv.prof.dr.sc. Mate Mihanović, član
 4. prof.dr.sc. Aleksandar Včev, zamjena člana

Javno nastupno predavanje - dr.sc. Refmir Tadžić, dr.med.

Osijek - 11.11.2014
Izvješćujemo vas da će dr.sc. Refmir Tadžić, dr.med., naslovni viši asistent Medicinskog fakulteta Osijek u povodu svoga izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani patofiziologija održati javno nastupno predavanje pod naslovom:
„HIPERTENZIJA".
Predavanje će se održati u utorak, 18. studenoga 2014. god. s početkom u 08:00 sati u seminarskoj predavaonici Klinike za ginekologiju i opstetriciju KBC Osijek, J.Huttlera 4 (III. kat) - nastava za studente IV. godine sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine (kolegij Interna medicina). Članovi stručnog povjerenstva:
 1. prof.dr.sc. Ivan Karner, predsjednik
 2. izv.prof.dr.sc. Robert Steiner, član
 3. prof.dr.sc. Aleksandar Včev, član

Third International Symposium on Hypertension

Osijek - 10.11.2014.

ISHO_2014

Javno nastupno predavanje - dr.sc. Kenan Arnautović, dr.med.

Osijek - 11.11.2014
Izvješćujemo vas da će dr.sc. Kenan Arnautović, dr.med., naslovni viši asistent u Katedri za kirurgiju Medicinskog fakulteta Osijek u povodu svoga izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani kirurgija (neurokirurgija) održati javno nastupno predavanje pod naslovom:
„OSOBITOSTI KIRURŠKOG LIJEČENJA MALFORMACIJE CHIARI TIP I".
Predavanje će se održati u ponedjeljak, 24. studenoga 2014. god. s početkom u 10:00 sati u videokonferencijskoj predavaonici Medicinskog fakulteta Osijek, J.Huttlera 4 (III. kat) - nastava za studente V. godine sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. izv.prof.dr.sc. Bruno Splavski, predsjednik
 2. prof.dr.sc. Miroslav Vukić, član
 3. izv.prof.dr.sc. Dinko Štimac, član
 4. prof.dr.sc. Goran Bajek, član

Listopad 2014.

Obavijest

Osijek - 27.10.2014
Obrana doktorske disertacije - Miro Šimun Alebić, dr.med.
Obavještavamo Vas o promjeni termina obrane doktorske disertacije pristupnika
Mire Šimuna Alebića, dr.med.
Obrana će se održati u ponedjeljak, 27.10.2014., u 11:30, u predavaonici na I. katu ginekologije.

Poziv na predavanje

Osijek - 24.10.2014
Pozivamo Vas na predavanje koje će u sklopu postupka izbora u zvanje gostujućega profesora na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku održati prof. Frederick A. Boop, dr. med., Katedra za neurokirurgiju Medicinskoga fakulteta Sveučilišta Tennessee, Memphis, Tennessee, SAD.

Predavanje pod nazivom „Surgical approaches to posterior fossa tumors in children and determinants of prognosis“ održat će se dana 24. studenoga 2014. godine s početkom u 11:00 sati u Videokonferencijskoj dvorani Medicinskoga fakuteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Prof. Frederick A. Boop, dr. med., jedan je od vodećih pedijatrijskih neurokirurga u Sjedinjenim Američkim Državama, predstojnik Katedre za neurokirurgiju Medicinskoga fakulteta Sveučilišta Tennessee, Memphis, TN, SAD, te izabrani predsjednik Američkoga udruženja neurokirurga (AANS, American Association of Neurological Surgeons).

Javno nastupno predavanje - dr.sc. Ivana Pajić Penavić, prim.dr.med.

Osijek - 24.10.2014
Izvješćujemo vas da će dr.sc. Ivana Pajić Penavić, prim.dr.med., naslovna viša asistentica Medicinskog fakulteta Osijek u povodu svoga izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani otorinolaringologija održati javno nastupno predavanje pod naslovom:
„RESPIRATORNE BOLESTI GORNJEG DIŠNOG SUSTAVA IMIGRANATA U EU".
Predavanje će se održati u četvrtak, 30. listopada 2014. god. s početkom u 15:00 sati u predavaonici P.8., Medicinskog fakulteta Osijek, Cara Hadrijana 10E (prizemlje) - nastava za studente V. godine sveučilišnog diplomskog studija Medicinsko-laboratorijske dijagnostike. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. izv.prof.dr.sc. Željko Vranješ, predsjednik
 2. izv.prof.dr.sc. Andrijana Včeva, član
 3. doc.dr.sc. Siniša Maslovara, član

Poziv na javne obrane disertacija

Osijek - 20.10.2014

29. listopada 2014., 12:00
Predavaonica MLD (2. kat, bivši Dekanat) Medicinskog fakulteta Osijek, Huttlerova 4

Pristupnik: Ivo Klarin, dr.med.
Naslov teme: "Osobitosti upalnih bolesti crijeva u Zadarskoj županiji"
Mentor: prof.dr.sc. Aleksandar Včev
Povjerenstvo za obranu doktorske disertacije:
 1. prof.dr.sc. Dinko Puntarić, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednik
 2. prof.dr.sc. Boris Dželalija, redoviti profesor Sveučilišta u Zadru, član
 3. prof.dr.sc. Aleksandar Včev, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član mentor
Rezervni član: prof.dr.sc. Silvio Mihaljević

28. listopada 2014., 14:00
Videokonferencijska dvorana Medicinskog fakulteta Osijek, Huttlerova 4

Pristupnica: Lana Maričić, dr.med.
Naslov teme: "Procjena endotelne disfunkcije kod oboljelih od kronične opstruktivne plućne bolesti"
Mentorica: izv.prof.dr.sc. Andrijana Včeva
Povjerenstvo za obranu doktorske disertacije:
 1. prof.dr.sc. Ines Drenjančević, redovita profesorica Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednica
 2. izv.prof.dr.sc. Alen Ružić, izvanredni profesor Medicinskog fakulteta u Rijeci, član
 3. izv.prof.dr.sc. Andrijana Včeva, izvanredna profesorica Medicinskog fakulteta Osijek, članica i mentorica
Rezervni član: dr.sc. Ana Čavka, znanstvena suradnica

27. listopada 2014., 11:00
Predavaonica P.1. (prizemlje) Medicinskog fakulteta Osijek, Huttlerova 4

Pristupnik: Miro Šimun Alebić, dr.med.
Naslov teme: "Povezanost duljine menstruacijskog ciklusa s metaboličkim obilježjima u nehiperandrogenih žena s policističnom morfologijom jajnika"
Mentor: prof.dr.sc. Siniša Šijanović
Komentor: izv.prof.dr.sc. Lea Smirčić Duvnjak
Povjerenstvo za obranu doktorske disertacije:
 1. doc.dr.sc. Zlatko Topolovec, nasl. docent Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednik
 2. doc.dr.sc. Željko Duić, docent Medicinskog fakulteta u Rijeci, član
 3. prof.dr.sc. Siniša Šijanović, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član mentor
Rezervni član: izv.prof.dr.sc. Lea Smirčić Duvnjak


Obavijest

Osijek - 15.10.2014
Rezultati Natječaja za upis u Poslijediplomski doktorski studij Biomedicina i zdravstvo u akademskoj godini 2014./2015.

Javno nastupno predavanje - dr.sc. Saša Moslavac, dr.med.

Osijek - 14.10.2014
Izvješćujemo vas da će dr.sc. Saša Moslavac, dr.med., naslovni viši asistent u Katedri za ortopediju i fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu u povodu svoga izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani fizikalna medicina i rehabilitacija održati javno nastupno predavanje pod naslovom:
„REHABILITACIJA BOLESNIKA S PARAPLEGIJOM I TETRAPLEGIJOM NAKON SPORTSKIH OZLJEDA".
Predavanje će se održati u petak, 17. listopada 2014. god. s početkom u 13:00 sati u Videokonferencijskoj predavaonici Medicinskog fakulteta Osijek, J.Huttlera 4 (III. kat) - nastava za studente V. godine sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. izv.prof.dr.sc. Ivan Džidić, predsjednik
 2. prof.dr.sc. Savo Jovanović, član
 3. doc.dr.sc. Mira Kadojić, član

Javno nastupno predavanje - dr.sc. Mirjana Bjeloš, dr.med.

Osijek - 14.10.2014
Izvješćujemo vas da će dr.sc. Mirjan Bjeloš, dr.med., naslovna viša asistentica u Katedri za oftalmologiju u povodu svoga izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani oftalmologija održati javno nastupno predavanje pod naslovom:
„PREVENCIJA SLABOVIDNOSTI U DJEČJOJ DOBI".
Predavanje će se održati u petak, 17. listopada 2014. god. s početkom u 12:00 sati u Videokonferencijskoj predavaonici Medicinskog fakulteta Osijek, J.Huttlera 4 (III. kat) - nastava za studente V. godine sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. izv.prof.dr.sc. Mladen Bušić, predsjednik
 2. doc.dr.sc. Josip Barać, član
 3. doc.dr.sc. Damir Bosnar, član

Javno nastupno predavanje - dr.sc. Stjepan Barišin, dr.med.

Osijek - 14.10.2014
Izvješćujemo vas da će dr.sc. Stjepan Barišin, dr.med., naslovni viši asistent u Katedri za sestrinstvo, medicinsku etiku i palijativnu medicinu u povodu svoga izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani anesteziologija i reanimatologija održati javno nastupno predavanje pod naslovom:
„SUVREMENI KLINIČKI OSVRT NA REDEFINICIJU SMRTI".
Predavanje će se održati u četvrtak, 16. listopada 2014. god. s početkom u 15:00 sati u Poliklinici Kardioton, Kaptol 26, nastavnoj bazi Medicinskog fakulteta Osijek - nastava za studente sveučilišnog preddiplomskog studija sestrinstva. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. prof.dr.sc. Jure Mirat, predsjednik
 2. prof.dr.sc. Katarina Šakić-Zdravčević, član
 3. doc.dr.sc. Edvard Galić, član

Obavijest

Osijek - 13.10.2014
Obavijest o provedenom razredbenom postupku za upis na sveučilišni diplomski studij sestrinstva u akademskoj godini 2014./2015.

Natječaj za izbor nastavnika i suradnika

Osijek - 06.10.2014
Medicinski fakultet Osijek raspisuje natječaj za izbor nastavnika i suradnika. Potpuni tekst natječaja možete pronaći u prilogu...

Javno nastupno predavanje - dr.sc. Barbara Ebling, dr.med.

Osijek - 14.10.2014
Izvješćujemo vas da će dr.sc. Barbara Ebling, dr.med., naslovna viša asistentica u Katedri za patofiziologiju u povodu svoga izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani patofiziologija održati javno nastupno predavanje pod naslovom:
„PATOFIZIOLOGIJA POREMEĆAJA DISANJA".
Predavanje će se održati u četvrtak, 13. studenoga 2014. god. s početkom u 08:00 sati u seminarskoj predavaonici Klinike za kirurgiju KBC Osijek, J.Huttlera 4 (II.kat) - nastava za studente III. godine sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. prof.dr.sc. Ivan Karner, predsjednik
 2. prof.dr.sc. Branko Dmitrović, član
 3. doc.dr.sc. Sanda Škrinjarić-Cincar, član
 4. prof.dr.sc. Aleksandar Včev, zamjena člana

Javno nastupno predavanje - dr.sc. Goran Šantak, dr.med.

Osijek - 14.10.2014
Izvješćujemo vas da će dr.sc. Goran Šantak, dr.med., naslovni viši asistent u Katedri za kirurgiju i neurokirurgiju u povodu svoga izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani kirurgija održati javno nastupno predavanje pod naslovom:
„KIRURŠKO LIJEČENJE KOLOREKTALNOG KARCINOMA".
Predavanje će se održati u srijedu, 12. studenoga 2014. god. s početkom u 13:00 sati u seminarskoj predavaonici Klinike za kirurgiju KBC Osijek, J.Huttlera 4, (III.kat) - nastava za studente V. godine sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. prof.dr.sc. Jozo Kristek, predsjednik
 2. izv.prof.dr.sc. Željko Glavić, član
 3. izv.prof.dr.sc. Goran Kondža, član

Rujan 2014.

Obavijest - početak nastave

Osijek - 26.09.2014
Obavještavamo studente Izvanrednog sveučilišnog preddiplomskog studija sestrinstva u Pregradi da nastava počinje u srijedu, 1. listopada 2014. godine u 15:00 sati.

Obavijest - akademski sat

Osijek - 25.09.2014
Obavještavamo studente prve godine Sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine i studente prve godine Sveučilišnog preddiplomskog studija Sestrinstvo da će se akademski sat održati u srijedu, 1. listopada 2014. godine u 8:00 sati u predavaonici videokonferencijska dvorana.

Obavještavamo studente prve godine Sveučilišnog preddiplomskog studija Medicinsko laboratorijska dijagnostika da će se akademski sat održati u srijedu, 1. listopada 2014. godine u 15:00 sati u predavaonici videokonferencijska dvorana.

Natječaj za upis

Osijek - 23.09.2014
Sveučilište J.J. Strossmayera u Osijeku raspisuje natječaj za upis studenata u I. godinu diplomskih sveučilišnih studija u akademskoj godini 2014./2015.
Potpuni tekst natječaja, te dokumentaciju za prijavu možete pronaći u prilozima.

Godišnji plan nastave

Osijek - 23.09.2014
Medicinski fakultet Osijek, Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku, objavljuje godišnji plan nastave za Sveučilišni integrirani preddiplomski i diplomski studij medicine u akademskoj godini 2014./2015.
Godišnji plan možete pronaći u prilogu...

Odluka o dekanskom ispitnom roku

Osijek - 22.09.2014
Fakultetsko vijeće Medicinskog fakulteta Osijek, Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku, donijelo je Odluku o dekanskom ispitnom roku za akademsku godinu 2013./2014. Dekanski ispitni rok za akademsku godinu 2013./2014. održati će se od 01.-15. listopada 2014. godine. Potpuni tekst Odluke možete pronaći u prilogu...

Javno nastupno predavanje - dr.sc. Josip Maleš, dr.med.

Osijek - 22.09.2014
Izvješćujemo vas da će dr.sc. Josip Maleš, dr.med., naslovni viši asistent u Katedri za otorinolaringologiju i maksilofacijalnu kirurgiju Medicinskog fakultet Osijek u povodu svoga izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani otorinolaringologija održati javno nastupno predavanje pod naslovom:
„ENDOSKOPSKA KIRURGIJA BAZE LUBANJE".
Predavanje će se održati u srijedu, 01. listopada 2014. god. s početkom u 13:45 sati u Videokonferencijskoj predavaonici Medicinskog fakulteta Osijek (III.kat), J. Huttlera 4 - nastava za studente V. godine sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. prof.dr.sc. Davorin Đanić, predsjednik
 2. izv.prof.dr.sc. Andrijana Včeva, član
 3. izv.prof.dr.sc. Željko Vranješ, član

Javno nastupno predavanje - dr.sc. Darija Birtić, dr.med.

Osijek - 22.09.2014
Izvješćujemo vas da će dr.sc. Darija Birtić, dr.med., naslovna viša asistentica u Katedri za otorinolaringologiju i maksilofacijalnu kirurgiju Medicinskog fakultet Osijek u povodu svoga izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani otorinolaringologija održati javno nastupno predavanje pod naslovom:
„NOVE SPOZNAJE U LIJEČENJU AKUTNE UPALE UHA".
Predavanje će se održati u srijedu, 01. listopada 2014. god. s početkom u 13:00 sati u Videokonferencijskoj predavaonici Medicinskog fakulteta Osijek (III.kat), J. Huttlera 4 - nastava za studente V. godine sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. prof.dr.sc. Davorin Đanić, predsjednik
 2. izv.prof.dr.sc. Andrijana Včeva, član
 3. izv.prof.dr.sc. Željko Vranješ, član

Nove spoznaje u dijagnostici i liječenju vrtoglavica

Osijek - 22.09.2014

Poštovani,
posebna nam je čast i zadovoljstvo pozvati Vas 10. i 11. listopada 2014. na tečaj trajne edukacije liječnika I. kategorije pod nazivom "Nove spoznaje u dijagnostici i liječenju vrtoglavica". Voditelj tečaja su prof.dr.sc. Silva Butković Soldo i doc.dr.sc. Siniša Maslovara.
Tečaj će se održati na Medicinskom fakultetu Osijek, Videokonferencijska dvorana, III. kat.
Više detalja možete pronaći u programu/pozivnici.

Natječaj za upis

Osijek - 16.09.2014
Medicinski fakultet Osijek raspisuje natječaj za upis studenata u I. godinu Izvanrednog preddiplomskog sveučilišnog studija sestrinstva u akademskoj godini 2014./2015. na dislocirani studij u Puli kroz razredbeni postupak za pristupnike starije od 25 godina. Potpuni tekst natječaja možete pronaći u prilogu...

Natječaj za izbor nastavnika i suradnika

Osijek - 04.09.2014
Medicinski fakultet Osijek raspisuje natječaj za izbor nastavnika i suradnika. Potpuni tekst natječaja možete pronaći u prilogu...

Srpanj 2014.

Obavijest o jesenskom roku za upis na izvanredne preddiplomske studijske programe (studenti stariji od 25 godina)

Osijek - 31.07.2014

Nakon provedenih upisnih rokova u srpnju 2014. godine obavještavamo zainteresirane da će Medicinski fakultet Osijek sukladno natječaju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku organizirati jesenski razredbeni postupak za sljedeće studijske programe:

Sveučilišni izvanredni preddiplomski studij Sestrinstvo

Sveučilišni izvanredni preddiplomski studij Sestrinstvo - dislocirani (Pregrada)

Sveučilišni izvanredni preddiplomski studij Medicinsko laboratorijske dijagnostike

Kognitivni poremećaji i rehabilitacija

Osijek - 31.07.2014

Poštovani,
posebna nam je čast i zadovoljstvo pozvati Vas 29. i 30. kolovoza 2014. na tečaj trajne edukacije liječnika I. kategorije pod nazivom "Kognitivni poremećaji i rehabilitacija".

Voditelji tečaja su prof.dr.sc. Silva Butković Soldo i doc.dr.sc Vesna Šendula Jengić.
Tečaj će se održati u Psihijatrijskoj bolnici Rab.
Više detalja možete pronaći u programu/pozivnici.

Upisi - akademska godina 2014./2015.

Osijek - 15.07.2014

Upisi na Sveučilišni integrirani preddiplomski i diplomski studij medicine u Osijeku

Pravo na upis Sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine na Medicinskom fakultetu Osijek u sastavu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku imaju pristupnici koji su na rang listi državne mature postigli mjesto unutar odobrene kvote za upis na Medicinski fakultet Osijek u akademskoj godini 2014./2015.

Upisi će se obavljati:

 • I. ljetnom roku - 21. i 22. srpnja 2014. po sljedećem rasporedu
   21. srpnja od broja 1-35
   22. srpnja od broja 36-70

Upisi će se vršiti u prostorijama Medicinskog fakulteta Osijek, Josipa Huttlera 4 (u krugu Kliničkog bolničkog centra Osijek), u vremenu od 9:00 do 14:00.
Studenti se upisuju isključivo po redoslijedu na rang listi Državne mature koju je prema zahtjevima Medicinskih fakulteta sastavio Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO).

Dodatna obavijest o upisu:
Pristupnici koji su već jednom upisali prvu godinu studija u statusu redovitog studenta na nekom visokom učilištu u Republici Hrvatskoj, a žele ponovno upisati prvu godinu na Medicinskom fakultetu Osijek, dužni su platiti školarinu u iznosu od 9.240,00 kuna.

Dokumentaciju potrebnu za upise možete pronaći u privitku:

Upisi na Sveučilišni preddiplomski studij Sestrinstvo u Osijeku

Upisi na Sveučilišni preddiplomski studij Sestrinstvo U Osijeku provodit će se za sve kategorije pristupnika (one koji se upisuju temeljem rezultata državne mature i one koji se upisuju temeljem rezultata postignutih na prijemnom ispitu).

Upisi će se obavljati:

 • I. srpanjski rok - 21. i 22. srpnja 2014. u vremenu od 09.00 do 14.00 sati
Upisi će se vršiti u prostorijama Medicinskog fakulteta Osijek, Josipa Huttlera 4 (u krugu Kliničkog bolničkog centra Osijek).

Dodatna obavijest o upisu:
Pristupnici koji su već jednom upisali prvu godinu studija u statusu redovitog studenta na nekom visokom učilištu u Republici Hrvatskoj, a žele ponovno upisati prvu godinu na Medicinskom fakultetu Osijek, dužni su platiti školarinu u iznosu od 9.240,00 kuna.

Dokumentaciju potrebnu za upise možete pronaći u privitku:

Upisi na Sveučilišni preddiplomski studij Sestrinstvo (dislocirani studij u Pregradi)

Upisi na Sveučilišni preddiplomski studij Sestrinstvo (dislocirani studij u Pregradi) provodit će se za sve kategorije pristupnika (one koji se upisuju temeljem rezultata državne mature i one koji se upisuju temeljem rezultata postignutih na prijemnom ispitu).

Upisi će se obavljati:

 • I. srpanjski rok - 21. i 22. srpnja 2014. u vremenu od 09.00 do 14.00 sati
Upisi će se vršiti u prostorijama Srednje škole Pregrada, Stjepana Škreblina bb, Pregrada.

Dokumentaciju potrebnu za upise možete pronaći u privitku:

Upisi na Sveučilišni preddiplomski studij Medicinsko laboratorijske dijagnostike

Upisi na Sveučilišni preddiplomski studij Medicinsko laboratorijske dijagnostike provodit će se za sve kategorije pristupnika (one koji se upisuju temeljem rezultata državne mature i onih koji se upisuju temeljem rezultata postignutih na razredbenom ispitu).

Upisi će se obavljati:

 • I. ljetni rok - 18.srpnja 2014. (od 9 - 14 sati)
Upisi će se vršiti u zgradi Medicinskog fakulteta Osijek (u krugu Kliničkog bolničkog centra Osijek), 1. kat, informatička dvorana.

Dokumentaciju potrebnu za upise možete pronaći u privitku:

Natječaj za upis

Osijek - 09.07.2014
Medicinski fakultet Osijek raspisuje natječaj za upis u Poslijediplomski doktorski studij Biomedicina i zdravstvo u akademskoj godini 2014./2015., za stjecanje akademskog stupnja doktora znanosti. Potpuni tekst natječaja i obrasce za prijavu možete pronaći u prilogu...

Lipanj 2014.

Multipla skleroza jučer, danas, sutra

Osijek - 30.06.2014

Poštovani,
posebna nam je čast i zadovoljstvo pozvati Vas 04. i 05. srpnja 2014. na tečaj trajne edukacije liječnika I. kategorije pod nazivom "Multipla skleroza jučer, danas, sutra". Voditelj tečaja je prof.dr.sc. Silva Butković Soldo.
Tečaj će se održati na Medicinskom fakultetu Osijek, dvorana P.1. (prizemlje).
Više detalja možete pronaći u programu/pozivnici.

Poziv na javnu obranu teme doktorskog rada

Osijek - 30.06.2014

Srijeda, 09. srpnja 2014., 11:00
Videokonferencijska dvorana MFO, Huttlerova 4

Pristupnica: Mirjana Vladetić, prof.
Naslov predložene teme: "Psihosocijalni čimbenici u liječenju migrene "
Mentor: prof.dr.sc. Silva Butković Soldo, komentor: doc.dr.sc. Slavka Galić
Povjerenstvo za prihvaćanje teme doktorske disertacije:
 1. prof.dr.sc. Davor Jančuljak, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednik
 2. izv.prof.dr.sc. Gorka Vuletić, izvanredna profesorica Filozofskog fakulteta u Osijeku, članica
 3. prof.dr.sc. Silva Butković Soldo, redovita profesorica Medicinskog fakulteta Osijek, članica i predložena mentorica


Utorak, 08. srpnja 2014., 13:30
Nastavna baza Medicinskog fakulteta Osijek, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice

Pristupnica: Gordana Cesarec, dr.med.
Naslov predložene teme: "Utjecaj morfologije kalcifikata rotatorne manšete prikazane rendgenom, ultrazvukom i Dopplerom na bol i funkciju ramena"
Mentor: izv.prof.dr.sc. Nikola Čičak
Povjerenstvo za prihvaćanje teme doktorske disertacije:
 1. doc.dr.sc. Mira Kadojić, docentica Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednica
 2. doc.dr.sc. Gordan Parić, docent Medicinskog fakulteta Osijek, član
 3. izv.prof.dr.sc. Nikola Čičak, izvanredni profesor Medicinskog fakulteta u Splitu, član i mentor


Utorak, 08. srpnja 2014., 13:00
Nastavna baza Medicinskog fakulteta Osijek, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice

Pristupnica: Sunčica Martinec, dr.med.
Naslov predložene teme: "Funkcionalna klasifikacija cerebralne paralize u Krapinsko-zagorskoj županiji prema preporukama europskog projekta za cerebralnu paralizu"
Mentor: prof.dr.sc. Vlatka Mejaški Bošnjak
Povjerenstvo za prihvaćanje teme doktorske disertacije:
 1. prof.dr.sc. Silva Butković Soldo, redovita profesorica Medicinskog fakulteta Osijek, članica
 2. doc.dr.sc. Mira Kadojić, docentica Medicinskog fakulteta Osijek, članica
 3. prof.dr.sc. Vlatka Mejaški Bošnjak, redovita profesorica Medicinskog fakulteta u Zagrebu, članica i mentorica


Petak, 04. srpnja 2014., 13:00
Videokonferencijska dvorana Medicinskog fakultet Osijek

Pristupnica: Tihana Šimundić, dr.med.
Naslov predložene teme: "Pobuda imunosti u arterijskoj hipertenziji"
Mentor: prof.dr.sc. Jerko Barbić
Povjerenstvo za prihvaćanje teme doktorske disertacije:
 1. izv.prof.dr.sc. Bojan Jelaković, izvanredni profesor Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednik
 2. prof.dr.sc. Ines Drenjančević, redovita profesorica Medicinskog fakulteta Osijek, članica
 3. prof.dr.sc. Jerko Barbić, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član i predloženi mentor


Utorak, 01. srpnja 2014., 11:30
Nastavna baza Medicinskog fakultet Osijek - Klinička bolnica Sveti Duh (predavaonica Klinike za internu medicinu)

Pristupnik: Bojan Sudarević, dr.med., polaznik Poslijediplomskog doktorkog studija Biomedicina i zdravstvo
Naslov predložene teme: "Povezanost erektilne disfunkcije i serumske vrijednosti vitamina D"
Mentor: prof.dr.sc. Lada Zibar
Povjerenstvo za prihvaćanje teme doktorske disertacije:
 1. izv.prof.dr.sc. Jasminka Milas Ahić, izvanredna profesorica Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednica
 2. izv.prof.dr.sc. Željko Kaštelan, izvanredni profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu, član
 3. izv.prof.dr.sc. Lada Zibar, izvanredna profesorica Medicinskog fakulteta Osijek, članica i mentorica


Prijave za razredbeni postupak

Osijek - 18.06.2014
Sveučilište J.J.Strossmayera u Osijeku, Medicinski fakultet Osijek vas obavještava o otvaranju prijava za razredbeni postupak za slijedeće studije:

Sveučilišni preddiplomski studij Sestrinstvo - upis kroz razredbeni postupak za pristupnike starije od 25 godina

Sveučilišni preddiplomski studij Sestrinstvo - dislocirani (Pregrada) - upis kroz razredbeni postupak za pristupnike starije od 25 godina

Sveučilišni preddiplomski studij Medicinsko laboratorijske dijagnostike - upis kroz razredbeni postupak za pristupnike starije od 25 godina

Prijave za sva tri studija se primaju od 23. do 27. lipnja 2014. za ljetni upisni rok.

Upis u I. godinu - akademska godina 2014./2015.

Osijek - 16.06.2014
Sveučilište J.J. Strossmayera u Osijeku raspisuje natječaj za upis studenata u I. godinu preddiplomskih sveučilišnih, integriranih preddiplomskih i diplomskh sveučilišnih studija u akademskoj godini 2014./2015.
Potpuni tekst natječaja možete pronaći u prilogu.

Isplata stipendije

Osijek - 16.06.2014
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta donijelo je odluku o isplati stipendije redovitim studentima s prebivalištem na poplavljenom području Vukovarsko-srijemske županije. Potpuni tekst odluke i obrazac za prijavu možete pronaći u prilogu.

Istraživanje - EUROSTUDENT V

Osijek - 06.06.2014
Cijenjeni studenti,
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta nositelj je provedbe nacionalnog istraživanja EUROSTUDENT V o studentskoj populaciji u Republici Hrvatskoj, s ciljem prikupljanja podataka na temelju kojih će se izraditi komparativna analiza socijalnog i ekonomskoga statusa studenata u Europi i Republici Hrvatskoj.
Terenski dio istraživanja trajat će od 02. do 30. lipnja 2014. godine, a studenti će upitniku moći pristupiti putem web stranice www.eurostudent.hr , koristeći svoj vlastiti AAI@EduHr elektronički identitet ili kombinaciju JMBAG-a i OIB-a zajedno. Molimo vas da se u što većem broju odazovete istraživanju. Više informacija o EUROSTUDENT V istraživanju možete pronaći u prilogu.

Poziv na javnu obranu tema doktorskog rada

Osijek - 05.06.2014

Ponedjeljak, 30. lipnja 2014., 11:00
Nastavna baza Medicinskog fakultet Osijek, KB Sveti Duh (Zagreb, Sv. Duh 64), predavaonica Klinike za internu medicinu

Pristupnica: Melanija Ražov Radas, dr.med.
Naslov predložene teme: "Izražaj glikoproteinskog antitijela MUC2 i vaskularnog endotelijalnog čimbenika rasta (VEGF) u sluznici Barretovog jednjaka"
Mentor: prof.dr.sc. Aleksandar Včev, komentor: doc.dr.sc. Dario Nakić
Povjerenstvo za prihvaćanje teme doktorske disertacije:
 1. izv.prof.dr.sc. Silvio Mihaljević, izvanredna profesor Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednik
 2. prof.dr.sc. Ante Bilić, redoviti profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu, član
 3. prof.dr.sc. Aleksandar Včev, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član i mentor


Petak, 20. lipnja 2014., 16:00
Nastavna baza Medicinskog fakultet Osijek, KB Sveti Duh (Zagreb, Sv. Duh 64), predavaonica Klinike za internu medicinu

Pristupnica: Vlatka Periša, dr.med.
Naslov predložene teme: "Prognostička vrijednost upalnih prognostičkih bodovnih sustava i širine distribucije eritrocita u bolesnika s difuznim B-velikostaničnim limfomom"
Mentor: izv.prof.dr.sc. Lada Zibar
Povjerenstvo za prihvaćanje teme doktorske disertacije:
 1. izv.prof.dr.sc. Silva Župančić Šalek, izvanredna profesorica Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednica
 2. prof.dr.sc. Igor Aurer, redoviti profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu, član
 3. izv.prof.dr.sc. Lada Zibar, izvanredna profesorica Medicinskog fakulteta Osijek, članica i mentorica


Ponedjeljak, 16. lipnja 2014., 13:00
Nastavna baza Medicinskog fakultet Osijek, KB Sveti Duh (Zagreb, Sv. Duh 64), predavaonica Klinike za internu medicinu

Pristupnica: Marijana Jukić, mag. arheologije.
Naslov predložene teme: "Utjecaj subadultnog stresa –cribre orbitalie i hipoplazije zubne cakline na mortalitet odraslih osoba na 4 kasnoantička lokaliteta iz kontinentalne Hrvatske"
Mentor: prof.dr.sc. Mario Šlaus
Povjerenstvo za prihvaćanje teme doktorske disertacije:
 1. akademik Emilio Marin, redoviti profesor Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu, predsjednik
 2. akademik Pavao Rudan, redoviti profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu i Medicinskog fakulteta Osijek, član
 3. prof.dr.sc. Mario Šlaus, redoviti profesor Filozofskog fakulteta u Zagrebu, član i mentor


Četvrtak, 12. lipnja 2014., 12:30
Videokonferencijska dvorana Medicinskog fakulteta Osijek, Huttlerova 4

Pristupnica: Željka Vuković Arar, dr.med.
Naslov predložene teme: "Povezanost serumske koncentracije vitamina D i glaukomske optičke neuropatije kod žena"
Mentor: doc.dr.sc. Blaženka Miškić
Povjerenstvo za prihvaćanje teme doktorske disertacije:
 1. doc.dr.sc. Dubravka Biuk, docentica Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednica
 2. izv.prof.dr.sc. Iva Dekaris, izvanredna profesorica Medicinskog fakulteta u Rijeci, članica
 3. doc.dr.sc. Blaženka Mikšić, docentica Medicinskog fakulteta Osijek, članica i predložena mentorica


Poziv na javnu obranu disertacije

Osijek - 05.06.2014

Ponedjeljak, 09. lipnja 2014., 14:00
Videokonferencijska dvorana Medicinskog fakulteta Osijek, Huttlerova 4

Pristupnik: mr.sc. Domagoj Vidosavljević, dr.med., polaznik Poslijediplomskog doktorskog studija Biomedicina i zdravstvo
Naslov disertacije: "Metali i metaloidi u populaciji, vodi i tlu Istočne Hrvatske kao moguća posljedica dugotrajnih ratnih djelovanja"
Mentor: prof.dr.sc. Dinko Puntarić
Povjerenstvo za obranu doktorske disertacije:
 1. izv.prof.dr.sc. Josip Milas, izvanredni profesor Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednik
 2. prof.dr.sc. Zdenko Lončarić, redoviti profesor Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku, član
 3. prof.dr.sc. Dinko Puntarić, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član i mentor

Rezervni član: izv.prof.dr.sc. Maja Miškulin

Natječaj za izbor nastavnika i suradnika

Osijek - 02.06.2014
Medicinski fakultet Osijek raspisuje natječaj za izbor nastavnika i suradnika i poništenje dijela natječaja od 23. prosinca. 2013. god. Potpuni tekst natječaja možete pronaći u prilogu...

Svibanj 2014.

Natječaj za upis

Osijek - 27.05.2014
Medicinski fakultet Osijek raspisuje natječaj za upis u Poslijediplomski specijalistički studij Ultrazvuk u kliničkoj medicini, smjer kardiologija u akademskoj godini 2014./2015., za stjecanje akademskog naziva sveučilišni magistar/magistra ehokardiografije. Potpuni tekst natječaja i obrasce za prijavu možete pronaći u prilogu...

Javno nastupno predavanje - dr.sc. Suzana Matić, dr.med.

Osijek - 26.05.2014
Izvješćujemo vas da će dr.sc. Suzana Matić, dr.med., u povodu svoga izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani oftalmologija održati javno nastupno predavanje pod naslovom:
„NAPREDNE TEHNOLOGIJE U KIRURGIJI KATARAKTE".
Predavanje će se održati u petak, 30. svibnja 2014. god. s početkom u 10:00 sati u predavaonici Klinike za kirurgiju KBC Osijek (III.kat), J. Huttlera 4 - nastava za studente V. godine sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. doc.dr.sc. Josip Barać, predsjednik
 2. izv.prof.dr.sc. Mladen Bušić, član
 3. doc.dr.sc. Dubravka Biuk, član

Rapid Identification of Respiratory Tract Infections

Osijek - 21.05.2014

Pozivamo Vas na predavanje dr. Ljubana Grgića pod naslovom Rapid Identification of Respiratory Tract Infections koje će se održati 26. svibnja 2014., u predavaonici P.1. (prizemlje) Medicinskog fakulteta Osijek, s početkom u 11:30.
Više detalja o predavanju možete pronaći u pozivnici:

Jedinstvena sveučilišna studentska anketa

Osijek - 20.05.2014

Kolege studenti,

Uprava Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku izvješćuje Vas da i ove akademske 2013./2014. godine nastavljamo s provođenjem Jedinstvene sveučilišne studentske ankete na našem Sveučilištu.
Jedinstvena sveučilišna studentska anketa
Na ovaj način možete procijeniti svoje zadovoljstvo kvalitetom nastave vaših nastavnika i asistenata na svakom pojedinom kolegiju, te izvedbu kolegija u cjelini. Vaši iskreni odgovori (uključujući komentare) mogu upozoriti na nedostatke i poteškoće u nastavi te utjecati na poboljšanje njezine kvalitete.
Anketa će se na Medicinskom fakultetu Osijek provoditi od 26.svibnja do 29.svibnja 2014, u maloj informatičkoj učionici (1.kat) i i predavaonici Fiziologije i farmakologije (1.kat).

Procijenite svoje nastavnike i kvalitetu kolegija. Učinite korak ka poboljšanju nastave. Ova anketa je za Vas!

Pročelnica Centra za unaprjeđenje i osiguranje kvalitete visokog obrazovanja Izv.prof.dr.sc. Sanja Lončar-Vicković
Prorektorica za nastavu i studente Prof.dr.sc. Anđelka Peko

Radionica - Upravljanje vremenom

Osijek - 20.05.2014

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Služba za profesionalno savjetovanje studenata
organizira radionicu za sve zainteresirane studente:
“Upravljanje vremenom”
održat će se u Rektoratu Sveučilišta u Osijeku, Trg Sv. Trojstva 3, 2. kat, predavaonica br. 1, u ponedjeljak, 2. lipnja 2014., s početkom u 13.00 sati.
Radionica je namijenjena svim zainteresiranim studentima Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.
Prijave za sudjelovanje primaju se do popunjenja kapaciteta, a najkasnije do 26. svibnja 2014. g. na e - mail adresu: visnja@unios.hr

Poziv na javnu obranu tema doktorskog rada

Osijek - 14.05.2014

Utorak, 27. svibnja 2014., 13:00
Videokonferencijska dvorana , Medicinski fakultet Osijek, Huttlerova 4

Pristupnik: Igor Šegec, dr.med.
Naslov predložene teme: "Usporedba rezultata rinomanometrijskih mjerenja u shizofrenih bolesnika i psihički zdravih ispitanika"
Mentor: izv.prof.dr.sc. Željko Vranješ
Obrana teme doktorske disertacije održat će se pred Povjerenstvom u sastavu:
 1. izv.prof.dr.sc. Andrijana Včeva, izvanredna profesorica Medicinskog fakultet Osijek, predsjednica
 2. prof.dr.sc. Neven Henigsberg, redoviti profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu, član
 3. izv.prof.dr.sc. Željko Vranješ, izvanredni profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član i predloženi mentor


Četvrtak, 22. svibnja 2014., 13:30
Videokonferencijska dvorana , Medicinski fakultet Osijek, Huttlerova 4

Pristupnica: Višnja Ikić, dr.med., polaznica Poslijediplomskog doktorskog studija Biomedicina i zdravstvo
Naslov predložene teme: "Utjecaj perioperacijske hemodinamske optimalizacije, tkivne saturacije kisikom i dubine anestezije na ishod bolesnika kod otvorenih operacija trbuha"
Mentor: doc.dr.sc. Danijela Gulam
Obrana teme doktorske disertacije održat će se pred Povjerenstvom u sastavu:
 1. doc.dr.sc. Dubravka Ivić, docentica Medicinskog fakultet Osijek, predsjednica
 2. doc.dr.sc. Slobodan Mihaljević, docent Medicinskog fakulteta u Zagrebu, član
 3. doc.dr.sc. Danijela Gulam, docentica Medicinskog fakulteta Osijek, članica i predloženi mentorica


Četvrtak, 22. svibnja 2014., 13:00
Videokonferencijska dvorana , Medicinski fakultet Osijek, Huttlerova 4

Pristupnik: Robert Šeparović, dr.med.
Naslov predložene teme: "Utjecaj karakteristika tumora i bolesnika s GIST-om na preživljenje"
Mentor: prof.dr.sc. Branko Dmitrović
Obrana teme doktorske disertacije održat će se pred Povjerenstvom u sastavu:
 1. prof.dr.sc. Sven Kurbel, redoviti profesor Medicinskog fakultet Osijek, predsjednik
 2. prof.dr.sc. Damir Vrbanec, redoviti profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu, član
 3. prof.dr.sc. Branko Dmitrović, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član i predloženi mentor


Utorak, 20. svibnja 2014., 16:00
Videokonferencijska dvorana , Medicinski fakultet Osijek, Huttlerova 4

Pristupnik: Zvonimir Vrselja, dr.med.
Naslov predložene teme: "Funkcija Willisovog kruga u atenuaciji pulsnih valova"
Mentor: prof.dr.sc. Radivoje Radić
Komentor: doc.dr.sc. Goran Ćurić
Obrana teme doktorske disertacije održat će se pred Povjerenstvom u sastavu:
 1. prof.dr.sc. Ines Drenjančević, redovita profesorica Medicinskog fakultet Osijek, predsjednica
 2. doc.dr.sc. Olga Cvijanović, docentica Medicinskog fakulteta u Rijeci, članica
 3. prof.dr.sc. Radivoje Radić, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član i predloženi mentor


Utorak, 20. svibnja 2014., 13:00
Mikrobiološki praktikum, II. kat, Medicinski fakultet Osijek, Huttlerova 4

Pristupnik: Darko Tomica, dr.med.
Naslov predložene teme: "Prognostički značaj izraženosti estrogenskih i progesteronskih receptora u miometriju bolesnica s karcinomom endometrija"
Mentor: dr.sc. Toni Kolak, znanstveni suradnik
Komentor: dr.sc. Mario Puljiz, znanstveni suradnik
Obrana teme doktorske disertacije održat će se pred Povjerenstvom u sastavu:
 1. doc.dr.sc. Zlatko Topolovec, docent Medicinskog fakultet Osijek, predsjednik
 2. izv.prof.dr.sc. Milanka Mrčela, izvanredna profesorica Medicinskog fakulteta Osijek, član
 3. dr.sc. Toni Kolak, znanstveni suradnik, KBC Dubrava, član i predloženi mentor


Petak, 16. svibnja 2014., 13:30
Videokonferencijska dvorana , Medicinski fakultet Osijek, Huttlerova 4

Pristupnica: Ivana Prvulović, dr.med.
Naslov predložene teme: "Dijagnostička/prognostička vrijednost citološkog sustava gradiranja po Robinsonu i morfometrijske objektivizacije u određivanju gradusa invazivnog karcinoma dojke"
Mentor: doc.dr.sc. Valerija Miličić
Prijedlog članova Povjerenstva:
 1. prof.dr.sc. Branko Dmitrović, redoviti profesor Medicinskog fakultet Osijek, predsjednik
 2. doc.dr.sc. Vesna Ramljak, docentica Medicinskog fakulteta u Splitu, članica
 3. doc.dr.sc. Valerija Miličić, docentica Medicinskog fakulteta Osijek, članica i predložena mentorica


Utorak, 13. svibnja 2014., 13:30
Videokonferencijska dvorana , Medicinski fakultet Osijek, Huttlerova 4

Pristupnica: Asja Ajdinović, dr.med.
Naslov predložene teme: "Učestalost postoperativne mučnine i povraćanja te preventivna primjena antiemetika u bolesnika s operacijskim zahvatima na štitnjači"
Mentor: prof.dr.sc. Davorin Đanić
Komentor: doc.dr.sc. Ivo Matić
Obrana teme održat će se pred Povjerenstvom u sastavu:
 1. izv.prof.dr.sc. Slavica Kvolik, izvanredna profesorica Medicinskog fakultet Osijek, predsjednica
 2. doc.dr.sc. Vlatka Sotošek Tokmadžić, docentica Medicinskog fakulteta u Rijeci, članica
 3. prof.dr.sc. Davorin Đanić, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član i predloženi mentor


Poziv na javnu obranu disertacije

Osijek - 14.05.2014

Petak, 16. svibnja 2014., 16:00
Videokonferencijska dvorana , Medicinski fakultet Osijek, Huttlerova 4

Pristupnik: Tomislav Kovačević, dr.med., polaznik Poslijediplomskog doktorskog studija Biomedicina i zdravstvo
Naslov predložene teme: "Istraživanje promjene gustoće serotoninskog i dopaminskog transportera izazvanih izazvanih antidepresivnim lijekom te određivanje gustoće glutamatskog receptora u štakorskim modelima depresije"
Mentor: prof.dr.sc. Mirko Dikšić
Obrana će se održati pred Povjerenstvom u sastavu:
 1. prof.dr.sc. Marija Heffer, redovita profesorica Medicinskog fakulteta Osijek, član
 2. prof.dr.sc. Marijan Klarica, redoviti profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu, član
 3. prof.dr.sc. Mirko Dikšić, redoviti profesor Mc Gill University, Canada

Rezervni član: prof.dr.sc. Jerko Barbić

Javno nastupno predavanje - dr.sc. Andrijana Müller Vranješ, dr.med.

Osijek - 05.05.2014
Izvješćujemo vas da će dr.sc. Andrijana Müller Vranješ, dr.med., viša asistentica u Katedri za ginekologiju i opstetriciju Medicinskog fakulteta Osijek u povodu svoga izbora u znanstveno-nastavno zvanje i radno mjesto docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani ginekologija i opstetricija održati javno nastupno predavanje pod naslovom:
„PRENATALNA DIJAGNOSTIKA FETALNIH ANOMALIJA".
Predavanje će se održati u ponedjeljak, 12. svibnja 2014. god. s početkom u 11:30 sati u predavaonici Klinike za ginekologiju i opstetriciju KBC Osijek (I.kat), J. Huttlera 4 - nastava za studente VI. godine sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. prof.dr.sc. Siniša Šijanović, predsjednik
 2. izv.prof.dr.sc. Darko Čuržik, član
 3. doc.dr.sc. Zlatko Topolovec, član

Javno nastupno predavanje - dr.sc. Mira Hercigonja Szekers, dipl.ing.matematike

Osijek - 05.05.2014
Izvješćujemo vas da će dr.sc. Mira Hercigonja Szekers, dipl.ing.matematike, u povodu svoga izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju javno zdravstvo i zdravstvena zaštita, znanstvenoj grani javno zdravstvo održati javno nastupno predavanje pod naslovom:
„TELEMEDICINA".
Predavanje će se održati u četvrtak, 8. svibnja 2014. god. s početkom u 13:30 sati u informatičkoj predavaonici Medicinskog fakulteta Osijek (I.kat), J. Huttlera 4 - nastava kolegija Informatika u zdravstvu i zdravstvenoj njezi za studente I. godine sveučilišnog preddiplomskog studija sestrinstva. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. izv.prof.dr.sc. Vesna Ilakovac, predsjednik
 2. izv.prof.dr.sc. Dario Faj, član
 3. prof.dr.sc. Radivoje Radić, član
 4. prof.dr.sc. Branko Dmitrović, zamjena člana

Travanj 2014.

Javno nastupno predavanje - dr.sc. Nikola Ivaniš, dr.med.

Osijek - 30.04.2014
Izvješćujemo vas da će dr.sc. Nikola Ivaniš, dr.med., viši asistent u Katedri za internu medicinu, povijest medicine i medicinsku etiku Medicinskog fakulteta Osijek u povodu svoga izbora u znanstveno-nastavno zvanje i radno mjesto docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani interna medicina održati javno nastupno predavanje pod naslovom:
„SIMPTOMI I ZNACI MANJKA HRANJIVIH TVARI".
Predavanje će se održati u petak, 9. svibnja 2014. god. s početkom u 08:15 sati u seminarskoj predavaonici Klinike za kirurgiju KBC Osijek (II.kat), J. Huttlera 4 - nastava za studente III. godine sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. doc.dr.sc. Viktor Peršić, predsjednik
 2. prof.dr.sc. Aleksandar Včev, član
 3. izv.prof.dr.sc. Robert Steiner, član
 4. doc.dr.sc. Marko Boban, zamjena člana

Natječaj za izbor nastavnika i suradnika

Osijek - 17.04.2014
Medicinski fakultet Osijek raspisuje natječaj za izbor nastavnika i suradnika. Potpuni tekst natječaja možete pronaći u prilogu...

Rijetke bolesti u neurologiji

Osijek - 14.04.2014
Poštovani,
posebna nam je čast i zadovoljstvo pozvati Vas 17. i 18. travnja 2014. na tečaj trajne edukacije liječnika I. kategorije pod nazivom "Rijetke bolesti u neurologiji". Voditelj tečaja je prof.dr.sc. Silva Butković Soldo.
Tečaj će se održati na Medicinskom fakultetu Osijek, dvorana P.1. (prizemlje).
Više detalja možete pročitati u programu/pozivnici.

Javno nastupno predavanje - dr.sc. Andrea Šimić Klarić, dr.med.

Osijek - 11.04.2014
Izvješćujemo vas da će dr.sc. Andrea Šimić Klarić, dr.med., naslovna viša asistentica u Katedri za pedijatriju Medicinskog faulteta Osijek u povodu svoga izbora u znanstveno-nastavno zvanje i radno mjesto docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani pedijatrija održati javno nastupno predavanje pod naslovom:
„INTRAUTERINI ZASTOJ U RASTU".
Predavanje će se održati u petak, 18. travnja 2014. god. s početkom u 08:00 sati u seminarskoj predavaonici Klinike za kirurgiju KBC Osijek (III.kat), J. Huttlera 4 - nastava za studente V. godine sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. izv.prof.dr.sc. Vesna Milas, predsjednik
 2. doc.dr.sc. Silvija Pušeljić, član
 3. doc.dr.sc. Gordana Jakovljević, član
 4. prof.dr.sc. Marija Heffer, zamjena člana

Poziv na javnu obranu disertacije

Osijek - 03.04.2014

Ponedjeljak, 14. travnja 2014., 13:00
Videokonferencijska dvorana , Medicinski fakultet Osijek, Huttlerova 4

Pristupnik: Mladen Kasabašić, dr.med., polaznik Poslijediplomskog doktorskog studija Biomedicina i zdravstvo
Naslov predložene teme: "Dozimetrijske nesigurnosti tijekom radioterapije zdjelice megavoltnim fotonskim snopovima linearnog akceleratora"
Mentor: prof.dr.sc. Dario Faj
Obrana će se održati pred Povjerenstvom u sastavu:
 1. izv.prof.dr.sc. Vanja Radolić, izvanredni profesor Odjela za fiziku Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku, član
 2. izv.prof.dr.sc. Vesna Ilakovac, izvanredna profesorica Medicinskog fakulteta Osijek, član
 3. izv.prof.dr.sc. Dario Faj, izvanredni profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član i mentor

Rezervni član: prof.dr.sc. Sven Kurbel, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek

Poziv na javne obrane tema doktorskih radova

Osijek - 02.03.2014

Srijeda, 30. travnja 2014., 13:00
Videokonferencijska dvorana , Medicinski fakultet Osijek, Huttlerova 4

Pristupnik: Tomislav Šipić, dr.med., polaznik Poslijediplomskog doktorskog studija Biomedicina i zdravstvo
Naslov predložene teme: "Utjecaj kompletnosti revaskularizacije miokarda na oporavak dijastoličke funkcije lijeve klijetke"
Mentor: doc.dr.sc. Krešimir Štambuk
Komentor: prof.dr.sc. Robert Bernat
Obrana teme održat će se pred Povjerenstvom za prihvaćanje teme doktorskog rada u sastavu:
 1. izv.prof.dr.sc. Robert Steiner, izvanredni profesor Medicinskog fakultet Osijek, predsjednik
 2. prof.dr.sc. Anton Šmalcelj, redoviti profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu, član
 3. doc.dr.sc. Krešimir Štambuk, docent Medicinskog fakulteta Osijek, član i mentor


Utorak, 29. travnja 2014., 13:00
Videokonferencijska dvorana , Medicinski fakultet Osijek, Huttlerova 4

Pristupnik: Nikola Bijelić, dr.med., polaznik Poslijediplomskog doktorskog studija Biomedicina i zdravstvo
Naslov predložene teme: "Smještaj TFF1, TFF2, TFF3 proteina u različitim stadijima razvoja mišjeg zametka"
Mentor: prof.dr.sc. Tatjana Belovari
Obrana teme održat će se pred Povjerenstvom za prihvaćanje teme doktorskog rada u sastavu:
 1. izv.prof.dr.sc. Mirela Baus Lončar, izvanredna profesorica, Institut Ruđer Bošković, predsjednica
 2. doc.dr.sc. Martina Mihalj, docentica Medicinskog fakulteta Osijek, članica
 3. prof.dr.sc. Tatjana Belovari, redovita profesorica Medicinskog fakulteta Osijek, članica i mentorica


Četvrtak, 24. travnja 2014., 14:00
Videokonferencijska dvorana , Medicinski fakultet Osijek, Huttlerova 4

Pristupnik: Hrvoje Roguljić, dr.med., polaznik Poslijediplomskog doktorskog studija Biomedicina i zdravstvo
Naslov predložene teme: "Određivanje progenitornog svojstva perivaskularnih stanica karakteriziranih in vivo izražajem alfa-glatkomišićnog aktinskog promotora-Cre rekombinaze"
Mentor: izv.prof.dr.sc. Ivo Kalajzić
Obrana teme održat će se pred Povjerenstvom za prihvaćanje teme doktorskog rada u sastavu:
 1. izv.prof.dr.sc. Jasminka Milas Ahić, izvanredna profesorica Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednica
 2. prof.dr.sc. Jerko Barbić, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član
 3. izv.prof.dr.sc. Ivo Kalajzić, izvanredni profesor Sveučilišta u Connecticutu, SAD, član i mentor


Ponedjeljak, 14. travnja 2014., 11:00
Mikrobiološki praktikum, 2. kat, Medicinski fakultet Osijek, Huttlerova 4

Pristupnica: Tanja Kovač, dr.med., polaznica Poslijediplomskog doktorskog studija Biomedicina i zdravstvo
Naslov predložene teme: "Biomehanička svojstva štitne hrskavice"
Mentor: prof.dr.sc. Radivoje Radić
Obrana teme održat će se pred Povjerenstvom za prihvaćanje teme doktorskog rada u sastavu:
 1. izv.prof.dr.sc. Robert Selthofer, izvanredni profesor Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednik
 2. prof.dr.sc. Zdravko Petanjek, redoviti profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu, član
 3. prof.dr.sc. Radivoje Radić, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član i mentor


Petak, 11. travnja 2014., 11:00
Nastavna baza MFO Klinička bolnica Sveti duh, predavaonica Klinike za internu medicinu

Pristupnik: Dragan Novosel, dr.med., polaznik Poslijediplomskog doktorskog studija Biomedicina i zdravstvo
Naslov predložene teme: "Ispitivanje nutritivnog statusa u kardijalno dekompenziranih pacijenata"
Mentor: izv.prof.dr.sc. Nikolina Bašić Jukić
Obrana teme održat će se pred Povjerenstvom za prihvaćanje teme doktorskog rada u sastavu:
 1. prof.dr.sc. Petar Kes, redoviti profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu, predsjednik
 2. izv.prof.dr.sc. Robert Steiner, izvanredni profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član
 3. izv.prof.dr.sc. Nikolina Bašić Jukić, izvanredna profesorica Medicinskog fakulteta Osijek, članica i mentorica


Utorak, 08. travnja 2014., 14:30
Videokonferencijska dvorana , Medicinski fakultet Osijek, Huttlerova 4

Pristupnik: Cristijan Bulat, dr.med., polaznik Poslijediplomskog doktorskog studija Biomedicina i zdravstvo
Naslov predložene teme: "Postranično termičko oštećenje arterije mamarije interne preperirane visokofrekventnim radiofrekventnim nožem"
Mentor: prof.dr.sc. Nikica Družijanić
Obrana teme održat će se pred Povjerenstvom za prihvaćanje teme doktorskog rada u sastavu:
 1. doc.dr.sc. Igor Lekšan, docent Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednik
 2. doc.dr.sc. Igor Alfirević, docent Medicinskog fakulteta Osijek, član
 3. prof.dr.sc. Nikica Družijanić, redoviti profesor Medicinskog fakulteta u Splitu, član i mentor


Ožujak 2014.

Javno nastupno predavanje - dr.sc. Egon Biuk, dr.med.

Osijek - 14.03.2014
Izvješćujemo vas da će dr.sc. Egon Biuk, dr.med., u povodu svoga izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani ortopedija održati javno nastupno predavanje pod naslovom:
„BOLESTI I OZLJEDE KOLJENSKOG ZGLOBA".
Predavanje će se održati u četvrtak, 20. ožujka 2014. god. s početkom u 09:40 sati u predavaonici Klinike za kirurgiju KBC Osijek (III.kat), J. Huttlera 4 - nastava za studente V. godine sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. prof.dr.sc. Savo Jovanović, predsjednik
 2. doc.dr.sc. Zoran Zelić, član
 3. doc.dr.sc. Saša Tapan, član

Parkinsonova bolest i bolesti pokreta

Osijek - 14.03.2014

Poštovani,
posebna nam je čast i zadovoljstvo pozvati Vas 28. i 29. ožujka 2014. na tečaj trajne edukacije liječnika I. kategorije pod nazivom "Parkinsonova bolest i bolesti pokreta". Voditelj tečaja je prof.dr.sc. Silva Butković Soldo.
Tečaj će se održati na Medicinskom fakultetu Osijek, dvorana P.1. (prizemlje).
Više detalja možete pročitati u programu/pozivnici.

Suvremeni pristupi u dijagnostici i liječenju tumora dojke

Osijek - 14.03.2014

Poštovani,
posebna nam je čast i zadovoljstvo pozvati Vas 28. i 29. ožujka 2014. na tečaj trajne edukacije liječnika I. kategorije pod nazivom "Suvremeni pristupi u dijagnostici i liječenju tumora dojke". Voditelj tečaja je prof.dr.sc. Josip Fajdić.
Tečaj će se održati na Medicinskom fakultetu Osijek, Videokonferencijska dvorana III. kat.
Više detalja možete pročitati u programu/pozivnici.

Natječaj za izbor nastavnika i suradnika

Osijek - 12.03.2014
Medicinski fakultet Osijek raspisuje natječaj za izbor nastavnika i suradnika. Potpuni tekst natječaja možete pronaći u prilogu...

13. Tjedan mozga - Brain Awareness Week

Osijek - 07.03.2017
Tjedan mozga 2013 Hrvatsko društvo za neuroznanost i Hrvatski institut za istraživanje mozga Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, od 10. do 16. ožujka 2014. godine, trinaesti put u Hrvatskoj organiziraju Tjedan mozga. Organizaciji se pridružuju Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (Razred za medicinske znanosti), Medicinski fakulteti u Splitu, Osijeku i Rijeci te članovi Hrvatskog društva za neuroznanost u tim sveučilišnim središtima.

Potpuni sadržaj predstavljanja ovogodišnjeg Tjedna mozga možete pronaći u prilogu, kao i raspored događanja organiziranih od strane Sekcije za neuroznanost Medicinskog fakulteta u Osijeku.Radionica - Razgovor s poslodavcem

Osijek - 07.03.2014
Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Služba za profesionalno savjetovanje studenata, organizira Radionicu za sve studente: “Razgovor s poslodavcem”.
Radionica će se održati u Rektoratu Sveučilišta u Osijeku, Trg Sv. Trojstva 3, 2. kat, predavaonica br. 1, u četvrtak, 20. ožujka 2014., s početkom u 13.30 sati.
Radionica je namijenjena svim studentima Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.
Prijave za sudjelovanje primaju se najkasnije do 18. ožujka 2014. g. na e - mail adresu: visnja[@]unios.hr

Javno nastupno predavanje - dr.sc. Dubravka Bartolek Hamp, dr.med.

Osijek - 13.02.2014
Izvješćujemo vas da će dr.sc. Dubravka Bartolek Hamp, dr.med., naslovna viša asistentica u Katedri za ortopediju i fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu Medicinskog fakulteta Osijek, u povodu svoga izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani anesteziologija i reanimatologija održati javno nastupno predavanje pod naslovom:
„PREVENCIJA KRONIČNE POSTOPERATIVNE BOLI ORTOPEDSKIH BOLESNIKA: ASPEKTI DOBRE KLINIČKE PRAKSE".
Predavanje će se održati u četvrtak, 13. ožujka 2014. god. s početkom u 15:00 sati u Specijalnoj bolnici Sveta Katarina Zabok, nastavnoj bazi Medicinskog fakulteta Osijek - nastava za studente dislociranog sveučilišnog preddiplomskog studija sestrinstva u Pregradi. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. prof.dr.sc. Katarina Šakić-Zdravčević, predsjednik
 2. prof.dr.sc. Savo Jovanović, član
 3. doc.dr.sc. Martina Smolić, član

Poziv na javnu obranu doktorskog rada

Osijek - 03.03.2014

Utorak, 11. ožujka 2014., 14:00
Videokonferencijska dvorana Medicinskog fakulteta Osijek, J.Huttlera 4

Pristupnik: Josipa Flam, dr.med., polaznica Poslijediplomskog doktorskog studija Biomedicina i zdravstvo
Naslov teme: "Udio strome kao prognostički čimbenik kod karcinoma debelog crijeva"
Mentor: izv.prof.dr.sc. Damir Gugić
Obrana teme održat će se pred Povjerenstvom za prihvaćanje teme u sastavu:
 1. izv.prof.dr.sc. Goran Kondža, izvanredni profesor Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednik
 2. prof.dr.sc. Antonio Juretić, redoviti profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu, član
 3. izv.prof.dr.sc. Damir Gugić, izvanredni profesor Medicinskog fakultet Osijek, član i predloženi mentor
Rezervni član: doc.dr.sc. Vatroslav Šerić


Poziv na javnu obranu disertacije

Osijek - 03.03.2014

Utorak, 11. ožujka 2014., 13:30
Videokonferencijska dvorana Medicinskog fakulteta Osijek, J.Huttlera 4

Pristupnik: Sanja Mandić, mag.med.biochem., polaznica Poslijediplomskog doktorskog studija Biomedicina i zdravstvo
Naslov teme: "Polimorfizam CYP1B1, CYP1A1 i GSTM1 gena u karcinomu prostate"
Mentor: prof.dr.sc. Josip Galić
Povjerenstvo za obranu disertacije u sastavu:
 1. prof.dr.sc. Ljubica Glavaš-Obrovac, redovita profesorica Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednica
 2. prof.dr.sc. Antonio Juretić, redoviti profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu, član
 3. prof.dr.sc. Josip Galić, redoviti profesor Medicinskog fakultet Osijek, član i mentor
Rezervni član: doc.dr.sc. Vatroslav Šerić


Javno nastupno predavanje - dr.sc. Mirjana Turkalj, dr.med.

Osijek - 13.02.2014
Izvješćujemo vas da će dr.sc. Mirjana Turkalj, dr.med., naslovna viša asistentica u Katedri za pedijatriju Medicinskog fakulteta Osijek, u povodu svoga izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani pedijatrija održati javno nastupno predavanje pod naslovom:
„BIOMARKERI U ASTMI".
Predavanje će se održati u ponedjeljak, 10. ožujka 2014. god. s početkom u 15:00 sati u Specijalnoj bolnici Sveta Katarina Zabok, nastavnoj bazi Medicinskog fakulteta Osijek - nastava za studente dislociranog sveučilišnog preddiplomskog studija sestrinstva u Pregradi. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. prof.dr.sc. Dragan Primorac, predsjednik
 2. prof.dr.sc. Andrea Cvitković Roić, član
 3. prof.dr.sc. Aleksandar Včev, član

Poziv na javnu obranu disertacije

Osijek - 03.03.2014

Subota, 08. ožujka 2014., 12:00
Videokonferencijska dvorana Medicinskog fakulteta Osijek, J.Huttlera 4
Pristupnik: Aleksandar Kibel, dr.med., polaznik Poslijediplomskog doktorskog studija Biomedicina i zdravstvo
Naslov teme: "Modulacija vaskularnih odgovora na angiotenzin II i angiotenzin-(1-7) hiperbaričnom oksigenacijom – uloga CYP enzima"
Mentor: prof.dr.sc. Ines Drenjančević
Povjerenstvo za obranu disertacije u sastavu:
 1. doc.dr.sc. Tatjana Bačun, docentica Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednica
 2. prof.dr.sc. Aida Salihagić-Kadić, redovita profesorica Medicinskog fakulteta u Zagrebu, članica
 3. prof.dr.sc. Ines Drenjančević, redovita profesorica Medicinskog fakultet Osijek, članica i mentorica
Rezervni član: doc.dr.sc. Kristina Selthofer Relatić


Veljača 2014.

Prezentacija - ERASMUS mobilnost

Osijek - 21.02.2014
Poštovani,
doc. dr. sc. GORAN ĆURIĆ, dr. med., specijalist sudske medicine i docent na Medicinskom fakultetu Osijek, održat će prezentaciju o svojim iskustvima o Erasmus mobilnosti.
Ovim putem bismo Vas željeli pozvati na prezentaciju koja će se održati u ponedjeljak, 24. veljače 2014. na Medicinskom fakultetu Osijek, J. Huttlera 4 u Videokonferencijskoj dvorani, 2. kat s početkom u 14.30 sati.

Poziv studentima - Students' Research Conference 2014, Pečuh

Osijek - 21.02.2014
Poštovani studenti,
prof. Peter Balogh sa Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Pečuhu, predsjednik Udruge za studentska istraživanja (dodiplomski studij), uputio je poziv za godišnji
Studentski kongres koji se održava od 3. do 5. travnja 2014. u Pečuhu, Mađarska.
Ponuđeno je 10 stipendija za studente dodiplpomskog studija medicine, koje pokrivaju smještaj i registraciju.
Više informacija možete vidjeti na stranicama konferencije.
Zainteresirani se mogu javiti Martini Mihalj.

Javno nastupno predavanje - dr.sc. Robert Smolić, dr.med.

Osijek - 13.02.2014
Izvješćujemo vas da će dr.sc. Robert Smolić, dr.med., naslovni viši asistent u Katedri za farmakologiju Medicinskog fakulteta Osijek, u povodu svoga izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju temeljne medicinske znanosti, znanstvenoj grani farmakologija održati javno nastupno predavanje pod naslovom:
„LIJEKOVI ZA LIJEČENJE PEPTIČNIH BOLESTI".
Predavanje će se održati u srijedu, 19. veljače 2014. god. s početkom u 13:00 sati u seminarskoj predavaonici Klinike za kirurgiju KBC Osijek (II. kat), J. Huttlera 4 - nastava za studente III. godine sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. izv.prof.dr.sc. Josip Čulig, predsjednik
 2. doc.dr.sc. Željko Jovanović, član
 3. prof.dr.sc. Aleksandar Včev, član
 4. prof.dr.sc. Jerko Barbić, zamjena člana

Javno nastupno predavanje - dr.sc. Rajka Liščić, dr.med.

Osijek - 13.02.2014
Izvješćujemo vas da će dr.sc. Rajka Liščić, dr.med., naslovna viša asistentica, u povodu svoga izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani neurologija održati javno nastupno predavanje pod naslovom:
„DEMENCIJE – DIJAGNOZA I ALGORITAM TERAPIJE“.
Predavanje će se održati u utorak, 18. veljače 2014. god. s početkom u 16:00 sati u kosturnici Katedre za anatomiju i neuroznanost Medicinskog fakulteta Osijek (prizemlje), J. Huttlera 4 - nastava za studente sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. prof.dr.sc. Radivoje Radić, predsjednik
 2. prof.dr.sc. Marija Heffer, član
 3. prof.dr.sc. Silva Butković Soldo, član

Međunarodni dan oboljelih od rijetkih bolesti

Osijek - 13.02.2014
Poštovane kolegice i kolege,
Pozivamo vas na obilježavanje Međunarodnog dana oboljelih od rijetkih bolesti koje će se održati 17. i 18. veljače 2014. g. pri Medicinskom fakultetu u Osijeku, J. Huttlera 4 (zgrada u sklopu KBCO).

Program:
17.2. u 18.30 h: Filmska večer u organizaciji udruge studenata CROMSIC; projekcija filma Izvanredne mjere (priča o otkriću terapije za Pompeovu bolest); prizemlje MEFOS velika predavaonica
18.2. 9-14 h: Informiranje svih zainteresiranih i dijeljenje promotivnih materijala o rijetkim bolestima (suorganizacija CROMSIC i Hrvatskog saveza za rijetke bolesti); predvorje MEFOS-a
18.2. 14-16 h: Tematska predavanja u Videokonferencijskoj dvorani MEFOS-a
1. Doc.dr.sc. Silvija Pušeljić (KBCO/MEFOS): Što su to rijetke bolesti?
2. Adriana Andrić, dr.med. (HALMED): Zašto je važno prijavljivati nuspojave lijekova?
3. Anja Kladar (Hrvatski savez za rijetke bolesti): Predstavljanje projekta Orphanet Hrvatska

Nadamo se da ćete se odazvati u što većem broju te tako i sami pridonijeti boljoj informiranosti i svjesnosti o rijetkim bolestima.
Veselimo se vašem dolasku.

Natječaj za nagradu 2014.

Osijek - 13.02.2014
AMAC-UK raspisuje natječaj za nagradu u vrijednosti od £1000 za projekte iz područja znanosti ili kulture, povezane sa znanstvenom ustanovom u Velikoj Britaniji. Prijaviti se mogu studenti svih sveučilista u Hrvatskoj na dodiplomskoj ili postdiplomskoj nastavi, te mlađi znanstvenici u Republici Hrvatskoj.

Potpuni tekst natječaja u prilogu.

Natječaj za dodjelu stipendija i potpora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku za akademsku 2013./2014. godinu

Osijek - 07.02.2014
Natječaj za dodjelu stipendija i potpora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku za akademsku 2013./2014. godinu redovitim studentima preddiplomskih, integriranih preddiplomskih i diplomskih, diplomskih te stručnih studija Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku za akademsku 2013./2014. godinu dodjeljuje stipendije i potpore u sljedećim kategorijama:

  A. stipendije za izvrsnost (137 stipendija)
  • A1 (65 stipendija)
  • A2 (30 stipendija)
  • A3 (42 stipendije)
  B. stipendije studentima u stanju socijalne potrebe (30 stipendija)
   B1 (15 stipendija) B2 (5 stipendija) B3 (10 stipendija)
  C. potpore studentima u stanju socijalne potrebe (20 potpora)
   C1) plaćanje školarina u iznosu od 50% iznosa školarine (10 potpora) C2) iznos od 2.000,00 kuna za nabavu obvezene literature (10 potpora)

Simpozij Medicinske bioinformatike

Osijek - 06.02.2014
Poštovani,
posebna nam je čast i zadovoljstvo pozvati Vas 21. veljače 2014., (petak) na I. Simpozij Medicinske bioinformatike koji će se održati u Videokonferencijskoj dvorani Medicinskog fakulteta u Osijeku.
Predavanja na Simpoziju održavati će se na engleskom i hrvatskom jeziku. Odlukom Hrvatske liječničke komore Simpozij je bodovan s 10 bodova za slušače. Svi slušatelji dobiti će i Potvrdnicu Medicinskog fakulteta o prisustvu. Studenti poslijediplomskog studija neplaćaju kotizaciju.
Više detalja možete pročitati u programu/pozivnici.

Javno nastupno predavanje - dr.sc. Tomislav Lauc, dr.med.dent.

Osijek - 05.02.2014
Izvješćujemo vas da će dr.sc. Tomislav Lauc, dr.med.dent., viši znanstveni suradnik, u povodu svoga izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju dentalna medicina, znanstvenoj grani ortodoncija održati javno nastupno predavanje pod naslovom:
„MORFOLOŠKE I PATOLOŠKE VARIJACIJE MAKSILOFACIJALNOG SUSTAVA“.
Predavanje će se održati u petak, 14. veljače 2014. god. s početkom u 08.00 sati u seminarskoj predavaonici Klinike za kirurgiju KBC Osijek (II. kat), J. Huttlera 4 - nastava za studente III. godine sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. izv.prof.dr.sc. Andrija Bošnjak, predsjednik
 2. prof.dr.sc. Darko Macan, član
 3. prof.dr.sc. Aleksandar Včev, član

Natječaj za izbor nastavnika i suradnika

Osijek - 05.02.2014
Medicinski fakultet Osijek raspisuje natječaj za izbor nastavnika i suradnika. Potpuni tekst natječaja možete pronaći u prilogu...

Postupnik - mirovanje obveza studenata

Osijek - 04.02.2014
Povjerenstvo za nastavu i studente Medicinskog fakulteta Osijek na svojoj sjednici održanoj dana 21. siječnja 2014. godine sukladno čl. 41. Pravilnika o studijima i studiranju na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku donijelo je POSTUPNIK o postupku i uvjetima ostvarivanja prava na mirovanje obveza studenata u opravdanim slučajevima. Potpuni sadržaj postupnika i obrasce možete pronaći u prilogu...

Poziv na javnu obranu disertacije

Osijek - 04.02.2014

Petak, 14. veljače 2014., 12:00
Videokonferencijska dvorana , Medicinski fakultet Osijek, Huttlerova 4

Pristupnik: Hrvoje Mihalj, dr.med., student Poslijediplomskog doktorskog studija Biomedicina i zdravstvo
Naslov disertacije: "Praćenje ekspresije potencijalnih marker gena nosne polipoze"
Mentor: prof.dr.sc. Mirela Baus Lončar
Obrana će se održati pred Povjerenstvom u sastavu:
 1. izv.prof.dr.sc. Andrijana Včeva, izvanredna profesorica Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednica
 2. izv.prof.dr.sc. Srećko Branica, izvanredni profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu, član
 3. izv.prof.dr.sc. Mirela Baus Lončar, izvanredna profesorica, Institut Ruđer Bošković, član i predloženi mentor

Siječanj 2014.

Javno nastupno predavanje - dr.sc. Marko Boban, dr.med.

Osijek - 31.01.2014
Izvješćujemo vas da će dr.sc. Marko Boban, dr.med., viši asistent u Katedri za internu medicinu, povijest medicine i medicinsku etiku Medicinskog fakulteta Osijek u povodu svoga izbora u znanstveno-nastavno zvanje i radno mjesto docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani interna medicina održati javno nastupno predavanje pod naslovom:
„OSOBITOSTI ANAMNEZE I KLINIČKOG PREGLEDA KARDIOVASKULARNIH BOLESNIKA“.
Predavanje će se održati u petak, 07. veljače 2014. god. s početkom u 08.15 sati u seminarskoj predavaonici Klinike za kirurgiju KBC Osijek (II. kat), J. Huttlera 4 - nastava za studente III. godine sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. doc.dr.sc. Viktor Peršić, predsjednik
 2. prof.dr.sc. Aleksandar Včev, član
 3. izv.prof.dr.sc. Robert Steiner, član
 4. doc.dr.sc. Kristina Selthofer Relatić, zamjena člana

Javno nastupno predavanje - dr.sc. Dubravka Ivić, dr.med.

Osijek - 17.01.2014
Izvješćujemo vas da će dr.sc. Dubravka Ivić, dr.med., predavač u Katedri za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje Medicinskog fakulteta Osijek u povodu svoga izbora u znanstveno-nastavno zvanje i radno mjesto docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani anesteziologija i reanimatologija održati javno nastupno predavanje pod naslovom:
„ETIKA U REANIMATOLOGIJI I INTENZIVNOM LIJEČENJU“.
Predavanje će se održati u četvrtak, 30. siječnja 2014. god. s početkom u 08.45 sati u Videokonferencijskoj predavaonici Medicinskog fakulteta Osijek (III. kat), J. Huttlera 4 - nastava za studente VI. godine sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. izv.prof.dr.sc. Slavica Kvolik, predsjednik
 2. doc.dr.sc. Danijela Gulam, član
 3. doc.dr.sc. Ivan Radoš, član

Odgađanje javne obrane teme

Osijek - 21.01.2014.

Javna obrana teme doktorskog rada koja se trebala održati u 21. siječnja 2014., u 13:00,
pristupnika Dragana Novosela, dr.med., polaznika Poslijediplomskog doktorskog studija Biomedicina i zdravstvo,
se odgađa do daljnjega.

Javno nastupno predavanje - dr.sc. Katarina Mišković, dipl.ing.

Osijek - 17.01.2014
Izvješćujemo vas da će dr.sc. Katarina Mišković, dipl.ing., znanstvena novakinja - viša asistentica u Katedri za medicinsku kemiju, biokemiju i kliničku kemiju Medicinskog fakulteta Osijek u povodu svoga izbora u znanstveno-nastavno zvanje i radno mjesto docenta za Interdisciplinarno znanstveno područje, izborna polja: temeljne medicinske znanosti i kemija održati javno nastupno predavanje s naslovom:
„DNA I KROMOSOMI“.
Predavanje će se održati u petak, 24. siječnja 2014. god. s početkom u 14.00 sati u Videokonferencijskoj predavaonici Medicinskog fakulteta Osijek (III. kat), J. Huttlera 4 - nastava za studente II. godine sveučilišnog preddiplomskog studija Medicinsko laboratorijske dijagnostike. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. prof.dr.sc. Ljubica Glavaš-Obrovac, predsjednik
 2. prof.dr.sc. Milan Sak Bosnar, član
 3. doc.dr.sc. Berislav Marković, član

Javno nastupno predavanje - dr.sc. Siniša Maslovara, dr.med.

Osijek - 16.01.2014
Izvješćujemo vas da će dr.sc. Siniša Maslovara, dr.med., naslovni viši asistent u Katedri za otorinolaringologiju i maksilofacijalnu kirurgiju Medicinskog fakulteta Osijek u povodu svoga izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju temeljne medicinske znanosti, znanstvenoj grani otorinolaringologija održati javno nastupno predavanje s naslovom:
„KLINIČKI OBLICI I LIJEČENJE BPPV“.
Predavanje će se održati u srijedu, 22. siječnja 2014. god. s početkom u 11.00 sati u predavaonici BLT Medicinskog fakulteta Osijek (II. kat), J. Huttlera 4 - nastava za studente V. sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. prof.dr.sc. Davorin Đanić, predsjednik
 2. izv.prof.dr.sc. Andrijana Včeva, član
 3. izv.prof.dr.sc. Željko Vranješ, član
 4. doc.dr.sc. Dinko Leović, zamjena člana

Javno nastupno predavanje - dr.sc. Martina Mihalj, dr.med.

Osijek - 16.01.2014
Izvješćujemo vas da će dr.sc. Martina Mihalj, dr.med., viša asistentica u Katedri za fiziologiju i imunologiju Medicinskog fakulteta Osijek u povodu svoga izbora u znanstveno-nastavno zvanje i radno mjesto docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju temeljne medicinske znanosti, znanstvenoj grani imunologija održati javno nastupno predavanje s naslovom:
„ULOGA STANIČNIH ADHEZIVNIH MOLEKULA I KEMOKINA U RECIRKULACIJI LEUKOCITA“.
Predavanje će se održati u utorak, 21. siječnja 2014. god. s početkom u 11.00 sati u seminarskoj predavaonici Medicinskog fakulteta Osijek (podrum), J. Huttlera 4 - nastava za studente II. sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. prof.dr.sc. Ines Drenjančević, predsjednik
 2. prof.dr.sc. Jerko Barbić, član
 3. prof.dr.sc. Aleksandar Včev, član
 4. prof.dr.sc. Savo Jovanović, zamjena člana

Poziv na javne obrane tema doktorskih radova

Osijek - 13.01.2014

27. siječnja 2014., 12:00
Videokonferencijska dvorana , Medicinski fakultet Osijek, Huttlerova 4

Pristupnik: Ivica Rončević, dr.med., polaznik Poslijediplomskog doktorskog studija Biomedicina i zdravstvo
Naslov predložene teme: "Regeneracija aksona nakon ozljede leđne moždine u miševa s isključenim genom za sintezu gangliozida"
Mentor: prof.dr.sc. Marija Heffer
Obrana teme održat će se ispred Povjerenstva imenovanog na 1. sjednici Fakultetskog vijeća u akademskoj godini 2013./2014. održanoj 28. listopada 2013. u sastavu:
 1. doc. dr. sc. Svjetlana Kalanj Bognar, izvanredna profesorica Medicinskog fakulteta u Zagrebu, predsjednica
 2. prof.dr.sc. Miroslav Vukić, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član
 3. prof.dr.sc. Marija Heffer, redovita profesorica Medicinskog fakulteta Osijek, članica i mentorica


21. siječnja 2014., 13:00
Videokonferencijska dvorana , Medicinski fakultet Osijek, Huttlerova 4

Pristupnik: Dragan Novosel, dr.med., polaznik Poslijediplomskog doktorskog studija Biomedicina i zdravstvo
Naslov predložene teme: "Ispitivanje nutritivnog statusa u kardijalno dekompenziranih pacijenata"
Mentor: prof.dr.sc. Nikolina Bašić Jukić
Obrana teme održat će se ispred Povjerenstva imenovanog na 1. sjednici Fakultetskog vijeća u akademskoj godini 2013./2014. održanoj 28. listopada 2013. u sastavu:
 1. prof. dr. sc. Anton Šmalcelj, redoviti profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu, predsjednik
 2. doc. dr. sc. Kristina Selthofer Relatić, docentica Medicinskog fakulteta Osijek, članica
 3. doc.dr.sc. Nikolina Bašić Jukić, docentica Medicinskog fakulteta Osijek, članica i mentorica


15. siječnja 2014., 13:00
Videokonferencijska dvorana, Medicinski fakultet Osijek, Huttlerova 4

Pristupnik: Milan Miljanović, dr.vet.med., polaznik Poslijediplomskog doktorskog studija Biomedicina i zdravstvo
Naslov predložene teme: "Utjecaj stresa na molekularne parametre kardiovaskularne funkcije kod ovariektomiziranih ženki štakora"
Mentor: prof.dr.sc. Marija Heffer
 1. prof.dr.sc. Ante Tvrdeić, redoviti profesor Medicinskog fakulteta u zagrebu, predsjednik
 2. prof.dr.sc. Robert Steiner, izvanredni profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član
 3. prof.dr.sc. Marija Heffer, redovita profesorica Medicinskog fakulteta Osijek, članica i mentorica

Prosinac 2013

Natječaj za izbor nastavnika i suradnika

Osijek - 23.12.2013
Medicinski fakultet Osijek raspisuje natječaj za izbor nastavnika i suradnika. Potpuni tekst natječaja možete pronaći u prilogu...

Poziv na predavanje

Osijek - 23.12.2013
Posebna nam je čast i zadovoljstvo pozvati Vas na predavanje prof.dr.sc. Janoša Terzića - "Uloga IL-6 u razvoju raka crijeva" , prodekana za znanost i pročelnika Katedre za imunologiju u medicinsku genetiku Medicinskog fakulteta Split. Predavanje će se održati 27. prosinca 2013. godine u 11:30, u predavaonici P.1. Medicinskog fakulteta u Osijeku (prizemlje, zgrada u krugu KBC Osijek).

Simpozij - Medicinska bioinformatika

Osijek - 16.12.2013
Posebna nam je čast i zadovoljstvo pozvati Vas 21. veljače 2014., na I. Simpozij iz Medicinske bioinformatike koji će se održati u Videokonferencijskoj dvorani Medicinskog fakulteta u Osijeku. Više detalja možete pronaći u program/pozivnici.

Poziv na javne obrane disertacija

Osijek - 16.12.2013

Ponedjeljak, 30. prosinca 2013., 12:00
Nastavna baza Medicinskog fakulteta Osijek, KB Sveti Duh, Zagreb, predavaonica Klinike za internu medicinu
Pristupnica: Maja Vinković, dr.med., pristupnica Znanstvenog poslijediplomskog studija u području Biomedicine i zdravstva
Naslov teme: "Kombinirani pristup liječenju okluzije retinalne vene primjenom triamcinolona i bevacizumaba"
Mentor: doc.dr.sc. Damir Bosnar
Povjerenstvo za obranu doktorskog rada:
 1. prof.dr.sc. Eugenia Tedeschi Reiner, izvanredna profesorica Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednica
 2. izv.prof.dr.sc. Danka Grčević, izvanredna profesorica Medicinskog fakulteta u Zagrebu, članica
 3. doc.dr.sc. Damir Bosnar, docent Medicinskog fakulteta Osijek, član i mentor
Rezervni član: doc.dr.sc. Dubravka Biuk

Ponedjeljak, 27. prosinca 2013., 13:00
Videokonferencijska dvorana (potkrovlje) Medicinskog fakulteta Osijek, J.Huttlera 4
Pristupnica: Andreja Rakipović Stojanović, dr.med., pristupnica Znanstvenog poslijediplomskog studija u području Biomedicine i zdravstva
Naslov teme: "Respiracijske komplikacije nakon operacije abdominalnih karcinoma te povezanost s brojem limfocita u tumoru"
Mentor: prof.dr.sc. Slavica Kvolik
Povjerenstvo za obranu doktorskog rada:
 1. prof.dr.sc. Branko Dmitrović, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednik
 2. prof.dr.sc. Janoš Terzić, izvanredna profesorica Medicinskog fakulteta u Splitu, članica
 3. izv.prof.dr.sc. Slavica Kvolik, izvanredna profesorica Medicinskog fakulteta Osijek, član i mentorica
Rezervni član: doc.dr.sc. Ivan Radoš

Ponedjeljak, 30. prosinca 2013., 13:00
Videokonferencijska dvorana (potkrovlje) Medicinskog fakulteta Osijek, J.Huttlera 4
Pristupnica: Ozana Katarina Tot, dr.med., polaznica Znanstvenog poslijediplomskog studija u području Biomedicine i zdravstva
Naslov teme: "Utjecaj hlapljivih anestetika na sastav i distribuciju lipidnih splavi"
Mentor: prof.dr.sc. Marija Heffer
Povjerenstvo za obranu doktorskog rada:
 1. izv.prof.dr.sc. Slavica Kvolik, izvanredna profesorica Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednica
 2. prof.dr.sc. Livia Puljak, izvanredna profesorica Medicinskog fakulteta u Splitu, članica
 3. prof.dr.sc. Marija Heffer, redovita profesorica Medicinskog fakulteta Osijek, član i mentorica
Rezervni član: doc.dr.sc. Ivan Radoš

Ponedjeljak, 30. prosinca 2013., 12:00
Videokonferencijska dvorana (potkrovlje) Medicinskog fakulteta Osijek, J.Huttlera 4
Pristupnik: Krešimir Luetić, dr.med., pristupnik Znanstvenog poslijediplomskog studija u području Biomedicine i zdravstva
Naslov teme: "Ciklofosfamid, NO sistem, BPC 157, lezije sluznice želuca i duodenuma u štakora"
Mentor: prof.dr.sc. Predrag Sikirić
Povjerenstvo za obranu doktorskog rada:
 1. prof.dr.sc. Sven Kurbel, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednik
 2. doc.dr.sc. Suzana Mimica Matanović, docentica Medicinskog fakulteta Osijek, član
 3. prof.dr.sc. Predrag Sikirić, redoviti profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu, član i predloženi mentor
Rezervni član: doc.dr.sc. Martina Smolić

Ponedjeljak, 30. prosinca 2013., 11:00
Videokonferencijska dvorana (potkrovlje) Medicinskog fakulteta Osijek, J.Huttlera 4
Pristupnik: Robert Blažeković, dr.med., pristupnik Znanstvenog poslijediplomskog studija u području Biomedicine i zdravstva
Naslov teme: "Usporedba ishoda koronarne revaskularizacije s i bez upotrebe stroja za izvantjelesni krvotok izraženo indeksom globalne funkcije miokarda"
Mentor: dr.sc. Stjepan Barišin, znanstveni suradnik
Povjerenstvo za obranu doktorskog rada:
 1. doc.dr.sc. Danijela Gulam, naslovna docentica Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednica
 2. doc.dr.sc. Igor Alfirević, naslovni docent Medicinskog fakulteta Osijek, član
 3. dr.sc. Stjepan Barišin, znanstveni suradnik, Medicinski fakultet u Zagrebu, član i mentor
Rezervni član: doc.dr.sc. Igor Lekšan

Ponedjeljak, 30. prosinca 2013., 10:00
Videokonferencijska dvorana (potkrovlje) Medicinskog fakulteta Osijek, J.Huttlera 4
Pristupnik: Đeiti Prvulović, dr.med., pristupnik Znanstvenog poslijediplomskog studija u području Biomedicine i zdravstva
Naslov teme: "Razlike u koncentraciji topive adhezijske molekule žilne stijenke-1 u bolessnika liječenih perkutanom balonskom dilatacijom s ugradnjom stenta i bolesnika liječenih balonom obloženom paklitakselom"
Mentor: prof.dr.sc. Robert Bernat
Povjerenstvo za obranu doktorskog rada:
 1. prof.dr.sc. Ines Drenjančević, redovita profesorica Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednica
 2. doc.dr.sc. Maja Strozzi, docentica Medicinskog fakulteta Osijek, članica
 3. izv.prof.dr.sc. Robert Bernat, izvanredni profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član i mentor
Rezervni član: doc.dr.sc. Kristina Selthofer Relatić

Subota, 28. prosinca 2013., 12:00
Videokonferencijska dvorana (potkrovlje) Medicinskog fakulteta Osijek, J.Huttlera 4
Pristupnica: Dajana Đapić, dr.med., pristupnica Znanstvenog poslijediplomskog studija u području Biomedicine i zdravstva
Naslov predložene teme: "Utjecaj izbora poslijeoperacijske analgezije na kontrolu boli i oporavak nakon operacije karcinoma dojke"
Mentor: prof.dr.sc. Jozo Kristek
Povjerenstvo za obranu doktorskog rada:
 1. doc.dr.sc. Slobodan Mihaljević, docent Medicinskog fakulteta u Zagrebu, predsjednik
 2. doc.dr.sc. Danijela Gulam, docentica Medicinskog fakulteta Osijek, članica
 3. prof.dr.sc. Jozo Kristek, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član i mentor
Rezervni član: doc.dr.sc. Ivan Radoš

Subota, 28. prosinca 2013., 11:00
Videokonferencijska dvorana (potkrovlje) Medicinskog fakulteta Osijek, J.Huttlera 4
Pristupnik: Dalibor Divković, dr.med., pristupnik Znanstvenog poslijediplomskog studija u području Biomedicine i zdravstva
Naslov predložene teme: "Koncentracija visfantina u serumu i ekspresija mRNA u visceralnom i supkutanom masnom tkivu u dječjoj dobi"
Mentor: doc.dr.sc. Kristina Selthofer Relatić
Povjerenstvo za obranu doktorskog rada:
 1. prof.dr.sc. Ines Drenjančević, redovita profesorica Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednik
 2. prof.dr.sc. Miroslav Bekavac Bešlin, redoviti profesor Stomatološkog fakulteta u Zagrebu, član
 3. doc.dr.sc. Kristina Selthofer Relatić, docentica Medicinskog fakulteta Osijek, članica i mentorica
Rezervni član: prof.dr.sc. Radivoje Radić

Subota, 28. prosinca 2013., 10:00
Videokonferencijska dvorana (potkrovlje) Medicinskog fakulteta Osijek, J.Huttlera 4
Pristupnik: Hrvoje Palenkić, dr.med., pristupnik Znanstvenog poslijediplomskog studija u području Biomedicine i zdravstva
Naslov teme: "Utjecaj endarektomije na dinamiku koncentracije topivih adhezijskih molekula endotela"
Mentor: doc.dr.sc. Tatjana Bačun
Povjerenstvo za obranu doktorskog rada:
 1. prof.dr.sc. Ines Drenjančević, redovita profesorica Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednik
 2. prof.dr.sc. Ivo Lovričević, redoviti profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu, član
 3. doc.dr.sc. Tatjana Bačun, docentica Medicinskog fakulteta Osijek, članica i mentorica
Rezervni član: doc.dr.sc. Ivana Prpić Križevac

Petak, 27. prosinca 2013., 12:00
Videokonferencijska dvorana (potkrovlje) Medicinskog fakulteta Osijek, J.Huttlera 4
Pristupnik: Zoran Popović, dr.med., pristupnik Znanstvenog poslijediplomskog studija u području Biomedicine i zdravstva
Naslov teme: "Uloga endotelinskih receptora u placentnoj insuficijenciji kod trudnoća s intrauterinim zastojem u rastu ploda"
Mentor: prof.dr.sc. Ines Drenjančević
Povjerenstvo za obranu doktorskog rada:
 1. prof.dr.sc. Darko Čuržik, izvanredni profesor Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednik
 2. prof.dr.sc. Aida Salihagić-Kadić, redovita profesorica Medicinskog fakulteta u Zagrebu, članica
 3. prof.dr.sc. Ines Drenjančević, redovita profesorica Medicinskog fakulteta Osijek, članica i mentorica
Rezervni član: doc.dr.sc. Zlatko Topolovec

Ponedjeljak, 23. prosinca 2013., 13:00
Videokonferencijska dvorana (potkrovlje) Medicinskog fakulteta Osijek, J.Huttlera 4
Pristupnica: Vlasta Zujić Atalić, dr.med., pristupnica Znanstvenog poslijediplomskog studija Biomedicina i zdravstvo
Naslov teme: "Usporedba molekularnih karakteristika karbapenemaza kliničkih izolata enterobakterija prikupljenih u multicentričnom istraživanju"
Mentor: prof.dr.sc. Branka Bedenić
Povjerenstvo za obranu doktorskog rada:
 1. doc.dr.sc. Domagoj Drenjančević, docent Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednik
 2. doc.dr.sc. Suzana Bukovski Simonoski, docentica Medicinskog fakulteta Osijek, član
 3. prof.dr.sc. Branka Bedenić, redovita profesorica Medicinskog fakulteta u Zagrebu, članica i mentorica
Rezervni član: prof.dr.sc. Smilja Kalinić

Ponedjeljak, 23. prosinca 2013., 09:00
Predavaonica P.1. (prizemlje) Medicinskog fakulteta Osijek, J.Huttlera 4
Pristupnica: Ružica Palić Kramarić, dr.med., pristupnica Znanstvenog poslijediplomskog studija Biomedicina i zdravstvo
Naslov teme: "Rizični čimbenici nastanka ponovnog moždanog udara u bolesnika na oralnoj antikoagulantnoj terapiji varfarinom"
Mentor: prof.dr.sc. Marina Samardžija
Povjerenstvo za obranu doktorskog rada:
 1. doc.dr.sc. Branko Radanović, docent Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednik
 2. prof.dr.sc. Zlatko Trkanjec, redoviti profesor Stomatološkog fakulteta u Zagrebu, član
 3. izv.prof.dr.sc. Marina Samardžija, izvanredna profesorica Medicinskog fakulteta Osijek, članica i mentorica
Rezervni član: prof.dr.sc. Silva Butković Soldo


Javno nastupno predavanje - dr.sc. Ante Cvitković, dr.med.

Osijek - 10.12.2013
Izvješćujemo vas da će dr.sc. Ante Cvitković, dr.med., naslovni viši asistent u Katedri za javno zdravstvo Medicinskog fakulteta Osijek u povodu svoga izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju javno zdravstvo i zdravstvena zaštita, znanstvenoj grani epidemiologija održati javno nastupno predavanje s naslovom:
„ENDEMSKA NEFROPATIJA“.
Predavanje će se održati u srijedu, 18. prosinca 2013. god. s početkom u 9.00 sati u Videokonferencijskoj predavaonici Medicinskog fakulteta Osijek (III. kat), J. Huttlera 4 - nastava za studente VI. sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. prof.dr.sc. Dinko Puntarić - predsjednik
 2. izv.prof.dr.sc. Josip Milas - član
 3. izv.prof.dr.sc. Maja Miškulin, član

Javno nastupno predavanje - dr.sc. Elizabeta Horvatić, dr.med.

Osijek - 10.12.2013
Izvješćujemo vas da će dr.sc. Elizabeta Horvatić, dr.med., naslovna viša asistentica u Katedri za patološku anatomiju i sudsku medicinu Medicinskog fakulteta Osijek u povodu svoga izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani patologija održati javno nastupno predavanje s naslovom:
„ZNAČAJ I NAČIN PROVOĐENJA OBDUKCIJSKE DIJAGNOSTIKE“.
Predavanje će se održati u ponedjeljak, 16. prosinca 2013. god. s početkom u 11.00 sati u predavaonici P.1. Medicinskog fakulteta Osijek (prizemlje), J. Huttlera 4 - nastava za studente III. sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. prof.dr.sc. Branko Dmitrović - predsjednik
 2. izv.prof.dr.sc. Milanka Mrčela - član
 3. doc.dr.sc. Dražen Švagelj, član
 4. prof.dr.sc. Tatjana Belovari

Natječaj - stipendija

Osijek - 10.12.2013
Dr. Marija Veljaca Foundation (www.drmarijaveljacafoundation.org), neprofitna nevladina organizacija sa sjedištem u Sjedinjenim Američkim Državama, objavljuje natječaj za dodjelu stipendije studentima medicine i medicinskih znanosti u akademskoj godini 2013/2014. Potpuni tekst obavijesti možete pronaći u privitku.

Promocija udžbenika Medicinska mikrobiologija

Osijek - 09.12.2013
Medicinski fakultet Osijek Sveučilišta J.J.Strossmayera u Osijeku ima posebnu čast i zadovoljstvo pozvati Vas 13.prosinca 2013. u 13:00 sati, na svečano predstavljanje knjige MEDICINSKA MIKROBIOLOGIJA u Videokonferencijskoj dvorani Medicinskog fakulteta u Osijeku. Više detalja možete pronaći u pozivnici.

Javno nastupno predavanje - dr.sc. Dubravka Lišnjić, dr.med.

Osijek - 02.12.2013
Izvješćujemo vas da će dr.sc. Dubravka Lišnjić, dr.med., viša asistentica u katedri za infektologiju Medicinskog fakulteta Osijek u povodu svoga izbora u znanstveno-nastavno zvanje i radno mjesto docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani infektologija održati javno nastupno predavanje s naslovom:
„INFEKCIJE MOKRAĆNOG SUSTAVA“.
Predavanje će se održati u utorak, 10. prosinca 2013. god. s početkom u 13.00 sati u predavaonici BLT Medicinskog fakulteta Osijek (II. kat), J. Huttlera 4 - nastava za studente IV. sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. izv.prof.dr.sc. Ljiljana Perić - predsjednik
 2. prof.dr.sc. Miro Morović - član
 3. doc.dr.sc. Domagoj Drenjančević, član
 4. prof.dr.sc. Jerko Barbić, zamjena člana

Natječaj za izbor nastavnika i suradnika

Osijek - 04.12.2013
Medicinski fakultet Osijek raspisuje natječaj za izbor nastavnika i suradnika. Potpuni tekst natječaja možete pronaći u prilogu...

Rezultati natječaja za upis u razlikovnu godinu

Osijek - 04.12.2013
Medicinski fakultet Osijek Sveučilišta J.J.Strossmayera u Osijeku objavljuje rezultate natječaja za upis u razlikovnu godinu Poslijediplomskog doktorskog studija Biomedicina i zdravstvo. Rezultate natječaja možete pronaći u prilogu. Svi pristupnici na rang listi primiti će daljnje upute vezane za upis putem elektroničke pošte.

Javno nastupno predavanje - dr.sc. Svetlana Tomić, dr.med.

Osijek - 02.12.2013
Izvješćujemo vas da će dr.sc. Svetlana Tomić, dr.med., naslovna viša asistentica u Katedri za neurologiju Medicinskog fakulteta Osijek u povodu svoga izbora u znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani neurologija održati javno nastupno predavanje s naslovom:
„PARKINSONOVA BOLEST“.
Predavanje će se održati u ponedjeljak, 9. prosinca 2013. god. s početkom u 11.00 sati u predavaonici Klinike za neurologiju Kliničke bolnice "Sveti duh" u Zagrebu, Sv. Duh 64 - nastavnoj bazi Medicinskog fakulteta Osijek - nastava za studente IV. godine sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. prof.dr.sc. Silva Butković Soldo - predsjednik
 2. izv.prof.dr.sc. Ivan Bielen - član
 3. prof.dr.sc. Marina Titlić – član

Javno nastupno predavanje - Ljiljana Pavičić, prof., mag.bibl.

Osijek - 02.12.2013
Izvješćujemo vas da će Ljiljana Pavičić, prof., mag.bibl., u povodu izbora u naslovno nastavno zvanje predavača u znanstvenom području Društvene znanosti, znanstvenom polju informacijske i komunikacijske znanosti, znanstvenoj grani knjižničarstvo održati javno nastupno predavanje s naslovom:
„UPORABA I ZNAČENJE BIBLIOGRAFSKIH I CITATNIH BAZA PODATAKA U MEDICINI“.
Predavanje će se održati u petak, 6. prosinca 2013. god. s početkom u 10.30 sati u Videokonferencijskoj predavaonici Medicinskog fakulteta Osijek, J. Huttlera 4 (III.kat) - nastava za studente sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine i preddiplomskog i diplomskog studija sestrinstva. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. prof.dr.sc. Radivoje Radić - predsjednik
 2. prof.dr.sc. Jerko Barbić - član
 3. Lorna Dubac Nemet, prof., viši predavač – član

Studeni 2013

Poziv na javne obrane disertacija

Osijek - 03.12.2013

Četvrtak, 19. prosinca 2013., 11:00
Predavaonica P.1., prizemlje Medicinskog fakulteta Osijek, J.Huttlera 4
Pristupnik: Boris Dumenčić, dr.med., pristupnik Znanstvenog poslijediplomskog studija u području Biomedicine i zdravstva
Naslov predložene teme: "Utjecaj meteoroloških čimbenika na učestalost samoubojstava u Osječko-baranjskoj županiji"
Mentor: prof.dr.sc. Branko Dmitrović
Povjerenstvo za obranu disertacije:
 1. doc.dr.sc. Davor Mayer, docent Medicinskog fakulteta u Zagrebu, predsjednik
 2. izv.prof.dr.sc. Ivan Požgain, izvanredni profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član
 3. prof.dr.sc. Branko Dmitrović, redoviti profesor Medicinskog fakultet Osijek, član i mentor
Rezervni član: prof.dr.sc. Pavo Filaković

Utorak, 17. prosinca 2013., 14:00
Videokonferencijska dvorana (potkrovlje) Medicinskog fakulteta Osijek, J.Huttlera 4
Pristupnica: Albina Dumić, dr.med., pristupnica Znanstvenog poslijediplomskog studija u području Biomedicine i zdravstva
Naslov predložene teme: "Znanje, mišljenja i provedba savjetovanja o prehrani među liječnicima obiteljske medicine na području Republike Hrvatske"
Mentor: prof.dr.sc. Dinko Puntarić
Povjerenstvo za obranu disertacije:
 1. prof.dr.sc. Silvije Vuletić, profesor emeritus Medicinskog fakulteta u Zagrebu, predsjednik
 2. izv.prof.dr.sc. Vesna Ilakovac, izvanredna profesorica Medicinskog fakulteta Osijek, članica
 3. prof.dr.sc. Dinko Puntarić, redoviti profesor Medicinskog fakultet Osijek, član i mentor
Rezervni član: prof.dr.sc. Rudika Gmajnić

Utorak, 17. prosinca 2013., 14:00
Kabinet znanja i vještina (P8), Upravna zgrada Medicinskog fakulteta Osijek, Kampus
Pristupnik: Hrvoje Pitlović, dr.med., pristupnik Znanstvenog poslijediplomskog studija u području Biomedicine i zdravstva
Naslov predložene teme: "Određivanje Risserova stupnja ultrazvukom i mjerenje rasta djece tijekom godine s procjenom preostalog rasta"
Mentor: prof.dr.sc. Savo Jovanović
Povjerenstvo za obranu disertacije:
 1. doc.dr.sc. Gordan Šarić, docent Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednik
 2. doc.dr.sc. Tomislav Đapić, docent Medicinskog fakulteta u Zagrebu, član
 3. prof.dr.sc. Savo Jovanović, redoviti profesor Medicinskog fakultet Osijek, član i mentor
Rezervni član: doc.dr.sc. Saša Rapan

Utorak, 17. prosinca 2013., 13:00
Kabinet znanja i vještina (P8), Upravna zgrada Medicinskog fakulteta Osijek, Kampus
Pristupnik: Vlatka Pitlović, dr.med., pristupnica Znanstvenog poslijediplomskog studija u području Biomedicine i zdravstva
Naslov predložene teme: "Povezanost vrška pubertetskog zamaha rasta s osifikacijom lakta analiziranom ultrazvukom"
Mentor: doc.dr.sc. Gordan Šarić
Povjerenstvo za obranu disertacije:
 1. prof.dr.sc. Savo Jovanović, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednik
 2. doc.dr.sc. Tomislav Đapić, docent Medicinskog fakulteta u Zagrebu, član
 3. doc.dr.sc. Gordan Šarić, docent Medicinskog fakultet Osijek, član i mentor
Rezervni član: doc.dr.sc. Saša Rapan

Utorak, 10. prosinca 2013., 13:00
Videokonferencijska dvorana (potkrovlje) Medicinskog fakulteta Osijek, J.Huttlera 4
Pristupnik: Ksenija Marjanović, dr.med., pristupnica Znanstvenog poslijediplomskog studija u području Biomedicine i zdravstva
Naslov predložene teme: "Usporedba imunohistokemijskog fenotipa raka dojke in situ s invazivnom i intraduktalnom komponentom invazivnog raka dojke"
Mentor: prof.dr.sc. Branko Dmitrović, komentor: prof.dr.sc. Sven Kurbel
Povjerenstvo za obranu disertacije:
 1. prof.dr.sc. Jozo Kristek, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednik
 2. prof.dr.sc. Damir Vrbanec, izvanredni profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu, član
 3. prof.dr.sc. Branko Dmitrović, redoviti profesor Medicinskog fakultet Osijek, član i mentor
Rezervni član: prof.dr.sc. Marija Pajtler


Poziv na javne obrane disertacija

Osijek - 26.11.2013

Utorak, 17. prosinca 2013., 15:00
Predavaonica BLT (bivši Ured Dekana, 2.kat) Medicinskog fakulteta Osijek, J.Huttlera 4
Pristupnik: Zorin Makarović, dr.med., pristupnik Znanstvenog poslijediplomskog studija u području Biomedicine i zdravstva
Naslov predložene teme: "Uloga lijevog tipa opskrbe i anatomskih varijacija epikardijalnih arterija u razvoju neopstruktivne koronarne bolesti"
Mentor: prof.dr.sc. Robert Steiner
Povjerenstvo za obranu disertacije:
 1. doc.dr.sc. Kristina Selthofer Relatić, docentica Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednica
 2. prof.dr.sc. Alen Ružić, izvanredni profesor Medicinskog fakulteta u Rijeci, član
 3. prof.dr.sc. Robert Steiner, redoviti profesor Medicinskog fakultet Osijek, član i mentor
Rezervni član: prof.dr.sc. Jure Mirat

Utorak, 10. prosinca 2013., 12:00
Videokonferencijska dvorana (potkrovlje)) Medicinskog fakulteta Osijek, J.Huttlera 4
Pristupnik: Borna Kovačić, dr.med., pristupnik Znanstvenog poslijediplomskog doktorskog studija u području Biomedicine i zdravstva
Naslov teme: "Usporedna studija ishoda liječenja bolesnika s akutnom upalom i perforacijom crvuljka minimalno invazivnom i klasičnom kirurškom tehnikom"
Mentor: prof.dr.sc. Miroslav Bekavac Bešlin
Povjerenstvo za obranu disertacije:
 1. prof.dr.sc. Jozo Kristek, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednik
 2. prof.dr.sc. Goran Kondža, izvanredni profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član
 3. prof.dr.sc. Miroslav Bekavac Bešlin, redoviti profesor Stomatološkog fakulteta u Zagrebu, član i mentor
Rezervni član: doc.dr.sc. Dražen Vidović

Četvrtak, 05. prosinca 2013., 13:00
Predavaonica P.1. u prizemlju Medicinskog fakulteta Osijek, J.Huttlera 4
Pristupnica: Vedrana Baraban, dr.med., pristupnica Znanstvenog poslijediplomskog studija u području Biomedicine i zdravstva
Naslov teme: "Usporedba mikrovoltažne promjenjivosti izoelektričnih segmenata sa R-R varijabilnošću EKG zapisa visoke rezolucije zdravih ispitanika"
Mentor: prof.dr.sc. Svjetlana Marić
Obrana će se održati ispred Povjerenstva u sastavu:
 1. prof.dr.sc. Alen Ružić, izvanredni profesor Medicinskog fakulteta u Rijeci, predsjednik
 2. prof.dr.sc. Robert Steiner, izvanredni profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član
 3. prof.dr.sc. Svjetlana Marić, izvanredna profesorica Medicinskog fakulteta Osijek, član i mentor
Rezervni član: doc.dr.sc. Kristina Selthofer Relatić

Petak, 06. prosinca 2013., 12:00
Videokonferencijska dvorana (potkrovlje) Medicinskog fakulteta Osijek, J.Huttlera 4
Pristupnik: Grgur Dulić, dr.med., pristupnik Znanstvenog poslijediplomskog studija u području Biomedicine i zdravstva
Naslov teme: "Biomehanička svojstva dviju metoda osteosinteze nakon medijane sternotomije"
Mentor: prof.dr.sc. Robert Selthofer
Obrana će se održati ispred Povjerenstva u sastavu:
 1. prof.dr.sc. Radivoje Radić, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednik
 2. prof.dr.sc. Tomislav Mrčela, redoviti profesor Elektrotehničkog fakulteta u Osijeku, član
 3. prof.dr.sc. Robert Selthofer, izvanredni profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član i mentor
Rezervni član: prof.dr.sc. Savo Jovanović

Ponedjeljak, 09. prosinca 2013., 13:00
Videokonferencijska dvorana (potkrovlje) Medicinskog fakulteta Osijek, J.Huttlera 4
Pristupnik: Mario Bradvica, dr.med., pristupnik Znanstvenog poslijediplomskog studija u području Biomedicine i zdravstva
Naslov teme: "Uloga perimetrije udvostručene frekvencije u ranom otkrivanju dijabetičke retinopatije"
Mentor: prof.dr.sc. Branimir Cerovski
Obrana će se održati ispred Povjerenstva u sastavu:
 1. prof.dr.sc. Eugenia Tedeschi Reiner, izvanredna profesorica Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednik
 2. prof.dr.sc. Mladen Bušić, nasl. izvanredni profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član
 3. prof.dr.sc. Branimir Cerovski, redoviti profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu, član i mentor
Rezervni član: doc.dr.sc. Josip Barać

Ponedjeljak, 09. prosinca 2013., 14:00
Videokonferencijska dvorana (potkrovlje) Medicinskog fakulteta Osijek, J.Huttlera 4
Pristupnica: Tvrtka Benašić, dr.med., pristupnik Znanstvenog poslijediplomskog studija u području Biomedicine i zdravstva
Naslov teme: "Prospektivno epidemiološko istraživanje ihemičke optičke neuropatije u Slavoniji i Baranji"
Mentor: prof.dr.sc. Branimir Cerovski
Obrana će se održati ispred Povjerenstva u sastavu:
 1. doc.dr.sc. Josip Barać, docent Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednik
 2. prof.dr.sc. Dinko Puntarić, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član
 3. prof.dr.sc. Branimir Cerovski, redoviti profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu, član i mentor
Rezervni član: doc.dr.sc. Dubravka Biuk

Srijeda, 11. prosinca 2013., 13:00
Videokonferencijska dvorana (potkrovlje) Medicinskog fakulteta Osijek, J.Huttlera 4
Pristupnik: Tomislav Dijanić, dr.med., pristupnik Znanstvenog poslijediplomskog studija u području Biomedicine i zdravstva
Naslov teme: "Različitosti u spolnom ponašanju studenata prve i zadnje godine studija kao dijelu populacije kasnih adolescenata i mladih odraslih"
Mentor: doc.dr.sc. Karlo Kožul
Obrana će se održati ispred Povjerenstva u sastavu:
 1. prof.dr.sc. Dinko Puntarić, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednik
 2. doc.dr.sc. Branko Kolarić, docent Medicinskog fakulteta u Rijeci, član
 3. doc.dr.sc. Karlo Kožul, docent Medicinskog fakulteta Osijek, član i mentor
Rezervni član: prof.dr.sc. Maja Miškulin

Četvrtak, 12. prosinca 2013., 12:00
Predavaonica P.1. (prizemlje) Medicinskog fakulteta Osijek, J.Huttlera 4
Pristupnica: Suzana Erić, dr.med., pristupnica Znanstvenog poslijediplomskog studija u području Biomedicine i zdravstva
Naslov teme: "Prepoznavanje čimbenika reinfekcije Helicobacter pylori u bolesnika s povratom simptoma gastritisa"
Mentor: prof.dr.sc. Branko Dmitrović, komentor: prof.dr.sc. Sven Kurbel
Obrana će se održati ispred Povjerenstva u sastavu:
 1. prof.dr.sc. Aleksandar Včev, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednik
 2. prof.dr.sc. Mirta Benšić, izvanredna profesorica Odjela za matematiku Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku, član
 3. prof.dr.sc. Branko Dmitrović, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član i mentor
Rezervni član: prof.dr.sc. Silvio Mihaljević

Četvrtak, 12. prosinca 2013., 13:00
Videokonferencijska dvorana (potkrovlje) Medicinskog fakulteta Osijek, J.Huttlera 4
Pristupnica: Marija Perić, dr.med., pristupnica Znanstvenog poslijediplomskog studija u području Biomedicine i zdravstva
Naslov teme: "Simultana primjena citoloških i ultrazvučnih parametara u razlikovanju benignih od malignih lezija dojke"
Mentor: prof.dr.sc. Marija Pajtler
Obrana će se održati ispred Povjerenstva u sastavu:
 1. doc.dr.sc. Ika Kardum Skelin, docentica Medicinskog fakulteta u Zagrebu, predsjednica
 2. prof.dr.sc. Branko Dmitrović, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član
 3. prof.dr.sc. Marija Pajtler, redovita profesorica Medicinskog fakulteta Osijek, član i mentor
Rezervni član: doc.dr.sc. Biljana Pauzar

Petak, 13. prosinca 2013., 12:00
Videokonferencijska dvorana (potkrovlje) Medicinskog fakulteta Osijek, J.Huttlera 4
Pristupnik: Damir Prlić, dr.med., pristupnik Znanstvenog poslijediplomskog studija u području Biomedicine i zdravstva
Naslov teme: "Utjecaj imunosupresije i genotipa na izražaj TLR4 kod bolesnika s transplatiranim bubregom"
Mentor: prof.dr.sc. Jerko Barbić
Obrana će se održati ispred Povjerenstva u sastavu:
 1. prof.dr.sc. Antun Tucak, profesor emeritus Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednik
 2. prof.dr.sc. Željko Kaštelan, izvanredni profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu, član
 3. prof.dr.sc. Jerko Barbić, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član i mentor
Rezervni član: prof.dr.sc. Lada Zibar

Petak, 13. prosinca 2013., 13:00
Videokonferencijska dvorana (potkrovlje) Medicinskog fakulteta Osijek, J.Huttlera 4
Pristupnik: Hrvoje Kuveždić, dr.med., pristupnik Znanstvenog poslijediplomskog studija u području Biomedicine i zdravstva
Naslov teme: "Etiološki faktori enkrustacije dvostruke J proteze urotrakta"
Mentor: prof.dr.sc. Vesna Babić Ivančić
Obrana će se održati ispred Povjerenstva u sastavu:
 1. prof.dr.sc. Antun Tucak, profesor emeritus Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednik
 2. prof.dr.sc. Željko Kaštelan, izvanredni profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu, član
 3. prof.dr.sc. Vesna Babić Ivančić, izvanredna profesorica Medicinskog fakulteta Osijek, članica i mentorica
Rezervni član: doc.dr.sc. Vatroslav Šerić

Petak, 13. prosinca 2013., 15:00
Predavaonica P.1. (prizemlje) Medicinskog fakulteta Osijek, J.Huttlera 4
Pristupnica: Ana Čavka, dr.med., pristupnica Znanstvenog poslijediplomskog studija u području Biomedicine i zdravstva
Naslov teme: "Utjecaj dijete s visokim udjelom soli na mikrovaskularnu reaktivnost u populaciji mladih zdravih žena"
Mentor: prof.dr.sc. Ines Drenjančević
Obrana će se održati ispred Povjerenstva u sastavu:
 1. prof.dr.sc. Bojan Jelaković, redoviti profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu, predsjednik
 2. doc.dr.sc. Kristina Selthofer Relatić, docentica Medicinskog fakulteta Osijek, član
 3. prof.dr.sc. Ines Drenjančević, redovita profesorica Medicinskog fakulteta Osijek, članica i mentorica
Rezervni član: prof.dr.sc. Jerko Barbić

Utorak, 17. prosinca 2013., 13:00
Videokonferencijska dvorana (potkrovlje) Medicinskog fakulteta Osijek, J.Huttlera 4
Pristupnik: Željko Zubčić, dr.med., pristupnik Znanstvenog poslijediplomskog studija u području Biomedicine i zdravstva
Naslov teme: "Značaj pepsina u nastajanju dobroćudnih i zloćudnih promjena grkljana"
Mentor: prof.dr.sc. Andrijana Včeva
Obrana će se održati ispred Povjerenstva u sastavu:
 1. prof.dr.sc. Željko Vranješ, izvanredni profesor Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednik
 2. prof.dr.sc. Srećko Branica, izvanredni profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu, član
 3. prof.dr.sc. Andrijana Včeva, izvanredna profesorica Medicinskog fakulteta Osijek, članica i mentorica
Rezervni član: prof.dr.sc. Davorin Đanić

Srijeda, 18. prosinca 2013., 12:00
Predavaonica P.1. (prizemlje) Medicinskog fakulteta Osijek, J.Huttlera 4
Pristupnica: Marijana Bilandžija, dr.med., pristupnica Znanstvenog poslijediplomskog studija u području Biomedicine i zdravstva
Naslov teme: "Izražaj Toll-like receptora 4 i kronična upala u bolesnika na hemodijalizi"
Mentor: prof.dr.sc. Jerko Barbić
Obrana će se održati ispred Povjerenstva u sastavu:
 1. prof.dr.sc. Ines Drenjančević, redovita profesorica Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednica
 2. prof.dr.sc. Dragan Ljutić, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član
 3. prof.dr.sc. Jerko Barbić, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član i mentor
Rezervni član: prof.dr.sc. Lada Zibar

Četvrtak, 19. prosinca 2013., 13:00
Videokonferencijska dvorana (potkrovlje) Medicinskog fakulteta Osijek, J.Huttlera 4
Pristupnik: Ranko Ugljen, dr.med., pristupnik Znanstvenog poslijediplomskog studija u području Biomedicine i zdravstva
Naslov teme: "Učinak levosimendana na postkondicioniranje miokarda nakon aortokoronarnog premoštenja uz primjenu izvantjelesnog krvotoka"
Mentor: prof.dr.sc. Ino Husedžinović
Obrana će se održati ispred Povjerenstva u sastavu:
 1. doc.dr.sc. Igor Alfirević, naslovni docent Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednik
 2. prof.dr.sc. Robert Steiner, izvanredni profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član
 3. prof.dr.sc. Ino Husedžinović, redoviti profesor Stomatološkog fakulteta u Zagrebu, član i mentor
Rezervni član: prof.dr.sc. Goran Miličević

Subota, 21. prosinca 2013., 11:00
Videokonferencijska dvorana (potkrovlje) Medicinskog fakulteta Osijek, J.Huttlera 4
Pristupnik: Damir Štimac, dr.med., pristupnik Znanstvenog poslijediplomskog studija u području Biomedicine i zdravstva
Naslov teme: "Dijagnostička vrijednost standardiziranih ultrazvučnih deskriptora u razlikovanju malignih od benignih solidnih promjena dojke"
Mentor: prof.dr.sc. Boris Brkljačić
Obrana će se održati ispred Povjerenstva u sastavu:
 1. doc.dr.sc. Gordan Šarić, docent Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednik
 2. prof.dr.sc. Dario Faj, izvanredni profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član
 3. prof.dr.sc. Boris Brkljačić, redoviti profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu, član i mentor
Rezervni član: prof.dr.sc. Savo Jovanović

Ponedjeljak, 23. prosinca 2013., 12:00
Videokonferencijska dvorana (potkrovlje) Medicinskog fakulteta Osijek, J.Huttlera 4
Pristupnica: Silvija Canecki Varžić, dr.med., pristupnica Znanstvenog poslijediplomskog studija u području Biomedicine i zdravstva
Naslov teme: "Polimorfizam gena za citokine u šećernoj bolesti tipa 2"
Mentor: prof.dr.sc. Jerko Barbić
Obrana će se održati ispred Povjerenstva u sastavu:
 1. prof.dr.sc. Željko Metelko, redoviti profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu, predsjednik
 2. prof.dr.sc. Mario Štefanić, izvanredni profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član
 3. prof.dr.sc. Jerko Barbić, izvanredni profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu, član i mentor
Rezervni član: doc.dr.sc. Ivana Prpić Križevac


Javno nastupno predavanje - dr. sc. Dario Galić, prof.

Osijek - 21.11.2013
Izvješćujemo vas da će dr. sc. Dario Galić, prof., viši asistent u Katedri za biofiziku, medicinsku statistiku i medicinsku informatiku Medicinskog fakultet Osijek u povodu svoga izbora u znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Tehničke znanosti, znanstvenom polju elektrotehnika, znanstvenoj grani telekomunikacije i informatika održati javno nastupno predavanje s naslovom:
„ZAŠTITA PODATAKA U MEDICINI I ZDRAVSTVU“.
Predavanje će se održati u ponedjeljak, 2. prosinca 2013. god. s početkom u 12.00 sati u predavaonici P.1. Medicinskog fakulteta Osijek, J. Huttlera 4 - nastava za studente II. godine sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine - kolegij Uvod u medicinsku informatiku. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. izv.prof.dr.sc. Vesna Ilakovac - predsjednik
 2. izv.prof.dr.sc. Dario Faj - član
 3. prof.dr.sc. Tatjana Belovari – član

Poziv na javne obrane doktorskih radova

Osijek - 20.11.2013

Četvrtak, 28. studenoga 2013., 15:00
Predavaonica P.1. (prizemlje), Medicinski fakultet Osijek, J.Huttlera 4
Pristupnica: Vedrana Vizjak, dr.med., pristupnica Znanstvenog poslijediplomskog studija u području Biomedicine i zdravstva
Naslov teme doktorskog rada: "Uloga leptina u razvoju hipertenzije povezane s debljinom"
Mentor: prof.dr.sc. Bojan Jelaković
Obrana će se održati ispred Povjerenstva u sastavu:
 1. prof.dr.sc. Ines Drenjančević, redovita profesorica Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednik
 2. prof.dr.sc. Radivoje Radić, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član
 3. prof.dr.sc. Bojan Jelaković, redoviti profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu, član i mentor
Rezervni član: doc.dr.sc. Dubravka Mihaljević

Poziv na javne obrane doktorskih radova

Osijek - 15.11.2013

Petak, 22. studenoga 2013., 15:00
Kabinet znanja i vještina (P8), prizemlje Upravne zgrade Medicinskog fakulteta Osijek u Kampusu
Pristupnik: Mario Gros, dr.med., pristupnik Znanstvenog poslijediplomskog studija u području Biomedicine i zdravstva
Naslov predložene teme: "Procjena uloge KATP kanala u funkciji endotela dijabetičnih štakora"
Mentor: prof.dr.sc. Ines Drenjančević
Obrana će se održati ispred Povjerenstva u sastavu:
 1. doc.dr.sc. Tatjana Bačun, docentica Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednik
 2. prof.dr.sc. Željko Dujić, redoviti profesor Medicinskog fakulteta u Splitu, član
 3. prof.dr.sc. Ines Drenjančević, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član i mentorica
Rezervni član: doc.dr.sc. Kristina Selthofer Relatić

Javno nastupno predavanje - dr. sc. Marija Bošnjak Pašić, dr.med.

Osijek - 12.11.2013
Izvješćujemo vas da će dr. sc. Marija Bošnjak Pašić, dr.med., naslovna viša asistentica u Katedri za neurologiju Medicinskog fakultet Osijek u povodu svoga izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani neurologija održati javno nastupno predavanje s naslovom:
„MULTIPLA SKLEROZA - DIJAGNOSTIKA I ALGORITAM TERAPIJE“.
Predavanje će se održati u srijedu, 13. studenoga 2013. god. s početkom u 13.00 sati u Videokonferencijskoj predavaonici Medicinskog fakulteta Osijek, J. Huttlera 4 (III kat) - nastava za studente IV. godine sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. prof.dr.sc. Silva Butković Soldo - predsjednik
 2. prof.dr.sc. Dragutin Kadojić - član
 3. prof.dr.sc. Davor Jančuljak – član

Odgađanje javne obrane doktorskih radova

Osijek - 11.11.2013

Javna obrana doktorskog rada koja se trebala održati u utorak, 12. studenoga 2013., u 15:00,
pristupnik: Mario Gros, dr.med., pristupnik Znanstvenog poslijediplomskog studija u području Biomedicine i zdravstva,
se odgađa do daljnjega.

Poziv na javnu obranu doktorskog rada

Osijek - 11.11.2013

Vrijeme održavanja: 19. studenoga 2013., 11:00
Mjesto održavanja:
Klinička bolnica "Sveti duh" u Zagrebu - nastavna baza Medicinskog fakulteta Osijek Pristupnik: Stjepan Jurić, dr.med., pristupnik Znanstvenog poslijediplomskog studija u području Biomedicine i zdravstva
Naslov teme: "Kognitivni evocirani potencijali P300 u bolesnika s idiopatskom epilepsijom"
Mentor:
prof.dr.sc. Davor Jančuljak
Obrana će se održati ispred Povjerenstva imenovanog na 1. sjednici Fakultetskog vijeća u akademskoj godini 2013./2014. održanoj 28. listopada 2013. u sastavu:
 1. prof.dr.sc. Silva Butković Soldo, redovita profesorica Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednica
 2. prof.dr.sc. Marina Titlić, izvanredna profesorica Medicinskog fakulteta u Splitu, član
 3. prof.dr.sc. Davor Jančuljak, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član i mentorica
Za rezervnog člana imenovan je prof.dr.sc. Dragutin Kadojić

Poziv na javne obrane tema doktorskih radova

Osijek - 08.11.2013

Utorak, 12. studenoga 2013., 13:00
Predavaonica P.1., Medicinski fakulteta Osijek, J. Huttlera 4
Pristupnik: Dario Mužević, dr.med., polaznik Poslijediplomskog doktorskog studija Biomedicina i zdravstvo
Naslov predložene teme: "Valjanost prednje cervikalne discektomije i fuzije koštanim alograftom u liječenju degeneracijske bolesti vratne kralježnice"
Mentor: prof.dr.sc. Bruno Splavski
Obrana će se održati ispred Povjerenstva imenovanog na 1. sjednici Fakultetskog vijeća u akademskoj godini 2013./2014. održanoj 28. listopada 2013. u sastavu:
 1. prof.dr.sc. Savo Jovanović, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednik
 2. prof.dr.sc. Kenan Arnautović, izvanredni profesor Medicinskog fakulteta Sveučilišta Tennessee, SAD, član
 3. prof.dr.sc. Bruno Splavski, izvanredni profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član i predloženi mentor

Poziv na javne obrane doktorskih radova

Osijek - 08.11.2013

Utorak, 12. studenoga 2013., 15:00
Kabinet znanja i vještina (P8), prizemlje Upravne zgrade Medicinskog fakulteta Osijek u Kampusu
Pristupnik: Mario Gros, dr.med., pristupnik Znanstvenog poslijediplomskog studija u području Biomedicine i zdravstva
Naslov predložene teme: "Procjena uloge KATP kanala u funkciji endotela dijabetičnih štakora"
Mentor: prof.dr.sc. Ines Drenjančević
Obrana će se održati ispred Povjerenstva u sastavu:
 1. doc.dr.sc. Tatjana Bačun, docentica Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednik
 2. prof.dr.sc. Željko Dujić, redoviti profesor Medicinskog fakulteta u Splitu, član
 3. prof.dr.sc. Ines Drenjančević, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član i mentorica
Rezervni član: doc.dr.sc. Kristina Selthofer Relatić

Natječaj za izbor nastavnika i suradnika

Osijek - 07.11.2013
Medicinski fakultet Osijek raspisuje natječaj za izbor nastavnika i suradnika i poništenje dijela natječaja objavljenog 03. srpnja 2013 u Narodnim novinama, Glasu Slavonije i stranicama Fakulteta. Potpuni tekst natječaja u prilogu...

Javno nastupno predavanje - dr. sc. Žarko Bakran, dr.med.

Osijek - 06.11.2013
Izvješćujemo vas da će dr. sc. Žarko Bakran, dr.med., naslovni viši asistent u Katedri za ortopediju i fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu Medicinskog fakultet Osijek u povodu svoga izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani fizikalna medicina i rehabilitacija održati javno nastupno predavanje s naslovom:
„LIJEČENJE SPAZMA BOTULINUM TOKSINOM A“.
Predavanje će se održati u ponedjeljak, 11. studenoga 2013. god. s početkom u 13.00 sati u nastavnoj bazi Medicinskog fakulteta Osijek, Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, Gajeva 2, u predavaonici Bolnice (plava sala) - nastava za studente V. godine sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. prof.dr.sc. Simeon Grazio - predsjednik
 2. prof.dr.sc. Savo Jovanović - član
 3. doc.dr.sc. Duško Cerovec – član

Listopad 2013

Javno nastupno predavanje - dr. sc. Vjekoslav Amidžić, dr.med.

Osijek - 31.10.2013
Izvješćujemo vas da će dr. sc. Vjekoslav Amidžić, dr.med., naslovni viši asistent u Katedri za internu medicinu, povijest medicine i medicinsku etiku Medicinskog fakultet Osijek u povodu svoga izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani interna medicina održati javno nastupno predavanje s naslovom:
„INFARKT MIOKARDA - DEFINICIJA I PODJELA“.
Predavanje će se održati u petak, 08. studenoga 2013. god. s početkom u 10.00 sati u predavaonici Klinike za ginekologiju i opstetriciju KBC Osijek, J. Huttlera 4 (III kat) - nastava za studente IV. godine sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. izv.prof.dr.sc. Robert Steiner - predsjednik
 2. prof.dr.sc. Aleksandar Včev - član
 3. doc.dr.sc. Dubravka Mihaljević – član

Poziv

Osijek - 28.10.2013
Poštovani,
posebna nam je čast i zadovoljstvo pozvati Vas 12.studenoga 2013. godine na svečano obilježavanje 50. godina od osnivanja Kliničkog odjela za dječju i adolescentnu psihijatriju, Klinike za psihijatriju u Osijeku i predstavljanje sveučilišnog udžbenika PSIHOPATOLOGIJA DJEČJE I ADOLESCENTNE DOBI.

Javno nastupno predavanje - dr. sc. Mario Ćurković, dr.med.

Osijek - 17.10.2013
Izvješćujemo vas da će dr. sc. Mario Ćurković, dr.med., naslovni viši asistent u Katedri za obiteljsku medicinu Medicinskog fakulteta Osijek u povodu svoga izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju javno zdravstvo i zdravstvena zaštita, znanstvenoj grani obiteljska medicina, održati javno nastupno predavanje s naslovom:
„LIJEKOVI S POVEĆANIM RIZIKOM ZA STARIJU POPULACIJU“.
Predavanje će se održati u utorak, 22. listopada 2013. god. s početkom u 16.30 sati u seminarskoj predavaonici Klinike za ginekologiju i opstetriciju KBC Osijek (IV. kat)) - nastava za studente II. godine sveučilišnog preddiplomskog studija sestrinstva.
Članovi stručnog povjerenstva:
 1. doc.dr.sc. Ljiljana Trtica Majnarić - predsjednik
 2. doc.dr.sc. Suzana Mimica Matanović - član
 3. doc.dr.sc. Senka Samardžić – član

Javno nastupno predavanje - dr. sc. Vatroslav Šerić, mag.med.biochem.

Osijek - 17.10.2013
Izvješćujemo vas da će dr. sc. Vatroslav Šerić, mag.med.biochem., naslovni viši asistent u Katedri za medicinsku kemiju, biokemiju i kliničku kemiju Medicinskog fakulteta Osijek u povodu svoga izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje i radno mjesto docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani klinička biokemija, održati javno nastupno predavanje s naslovom:
„HORMONI I MEDIJATORI“.
Predavanje će se održati u ponedjeljak, 21. listopada 2013. god. s početkom u 10.45 sati u predavaonici P.1. (prizemlje) Medicinskog fakulteta Osijek, J. Huttlera 4 - nastava za studente II. godine sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine, kolegij Medicinska kemija i biokemija II.
Članovi stručnog povjerenstva:
 1. prof.dr.sc. Ljubica Glavaš-Obrovac - predsjednik
 2. doc.dr.sc. Željko Debeljak - član
 3. prof.dr.sc. Aleksandar Včev – član
 4. doc.dr.sc. Goran Ćurić - zamjena člana

Natječaj za upis u razlikovnu godinu Poslijediplomskog doktorskog studija Biomedicina i zdravstvo

Osijek - 15.10.2013
SVEUČILIŠTE JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU MEDICINSKI FAKULTET OSIJEK raspisuje NATJEČAJ ZA UPIS U
RAZLIKOVNU GODINU POSLIJEDIPLOMSKOG DOKTORSKOG STUDIJA BIOMEDICINA I ZDRAVSTVO u akademskoj godini 2013./2014. ZA STJECANJE AKADEMSKOG STUPNJA DOKTORA ZNANOSTI Potpuni tekst natječaja, kao i obaveznu prateću dokumentaciju možete pronaći ovdje: Rok za podnošenje prijava je 15. studenoga 2013.
Prijave se dostavljaju na adresu:
  Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku
Medicinski fakultet Osijek
Odsjek za poslijediplomski studij
J. Huttlera 4
31 000 Osijek

Natječaj za upis u poslijediplomski specijalistički studij Klinička epidemiologija

Osijek - 15.10.2013
SVEUČILIŠTE JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU MEDICINSKI FAKULTET OSIJEK raspisuje NATJEČAJ ZA UPIS U
POSLIJEDIPLOMSKI SPECIJALISTIČKI STUDIJ KLINIČKA EPIDEMIOLOGIJA u akademskoj godini 2013./2014. ZA STJECANJE AKADEMSKOG NAZIVA SVEUČILIŠNI MAGISTAR KLINIČKE EPIDEMIOLOGIJAE
PRAVO PRIJAVE ZA UPIS imaju pristupnici koji su završili sveučilišni studij medicine.
Broj upisnih mjesta: 30
TRAJANJE STUDIJA: 1 godina (2 semestra)
ŠKOLARINA: 30.000,00 kuna.
ROKOVI PRIJAVE NA NATJEČAJ:
Prijava za upis podnosi se najkasnije do 15. studenoga 2013
POTREBNA DOKUMENTACIJA
 1. Izvornik ili ovjerenu presliku diplome ili uvjerenja o završenom studiju
 2. Potvrdnica o prosjeku ocjena
 3. Domovnica
 4. Životopis (europass)
 5. Odluku ustanove o plaćanju troškova studija (ukoliko pravne osobe plaćaju troškove studija)
 6. Potpisanu izjavu o osobnom plaćanju troškova studija
Potvrda o uplati iznosa od 300,00 kn za troškove razredbenog postupka na IBAN: HRO2500009-1102014297 (model:30, poziv na broj : pristupnikov JMBG te s naznakom: za troškove razredbenog postupka ), biljeg u iznosu od 20,00 kuna
PRIJAVNI OBRASCI:
Prijave koje nisu u skladu s uputama ili nisu potpune neće se uzimati u obzir.
Prijave se dostavljaju na adresu:
  Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku
Medicinski fakultet Osijek
Odsjek za poslijediplomski studij
J. Huttlera 4
31 000 Osijek

Javno nastupno predavanje - dr. sc. Ivan Radoš, dr.med.

Osijek - 14.10.2013
Izvješćujemo vas da će dr. sc. Ivan Radoš, dr.med., naslovni viši asistent u Katedri za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje Medicinskog fakultet Osijek u povodu svoga izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani anesteziologija i reanimatologija održati javno nastupno predavanje s naslovom:
„ANALGEZIJA KOD POLITRAUMATIZIRANOG BOLESNIKA“.
Predavanje će se održati u ponedjeljak, 21. listopada 2013. god. s početkom u 15.00 sati u Videokonferencijskoj predavaonici Medicinskog fakulteta Osijek, J. Huttlera 4 (III kat) - nastava za studente V. godine sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. prof.dr.sc. Katarina Šakić-Zdravčević - predsjednik
 2. prof.dr.sc. Slavica Kvolik - član
 3. doc.dr.sc. Danijela Gulam – član

Javno nastupno predavanje - dr. sc. Damir Matoković, dr.med.

Osijek - 14.10.2013
Izvješćujemo vas da će dr. sc. Damir Matoković, dr.med., naslovni viši asistent u Katedri za ortopediju i fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu Medicinskog fakulteta Osijek u povodu svoga izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani ortopedija održati javno nastupno predavanje s naslovom:
„KOKSARTROZA“.
Predavanje će se održati u petak, 18. listopada 2013. god. s početkom u 12.00 sati u seminarskoj predavaonici Opće županijske bolnice Požega, nastavnoj bazi Medicinskog fakulteta Osijek - nastava za studente V. godine sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. prof.dr.sc. Savo Jovanović - predsjednik
 2. prof.dr.sc. Aleksandar Včev - član
 3. izv. prof.dr.sc. Željko Glavić – član
 4. izv. doc.dr.sc. Branko Dmitrović - zamjena člana

Javno nastupno predavanje - dr. sc. Hrvojka Marija Zeljko, dr.med.

Osijek - 06.09.2013
Izvješćujemo vas da će dr. sc. Hrvojka Marija Zeljko, dr.med., naslovna viša asistentica u Katedri za internu medicinu, povijest medicine i medicinsku etiku Medicinskog fakulteta Osijek u povodu svoga izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani interna medicina održati javno nastupno predavanje s naslovom:
„NEFARMAKOLOŠKO LIJEČENJE ARITMIJA“.
Predavanje će se održati u srijedu, 16. listopada 2013. god. s početkom u 11.00 sati u predavaonici Klinike za ginekologiju i opstetriciju KBC Osijek (III kat) - nastava za studente IV. godine sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. prof.dr.sc. Jure Mirat - predsjednik
 2. prof.dr.sc. Aleksandar Včev - član
 3. izv. prof.dr.sc. Robert Steiner – član
 4. izv. doc.dr.sc. Dalibor Krpan - zamjena člana

Natječaj za izbor nastavnika i suradnika

Osijek - 07.10.2013
Medicinski fakultet Osijek raspisuje natječaj za izbor nastavnika i suradnika. Potpuni tekst natječaja u prilogu...

Odluka o dekanskom ispitnom roku za akademsku godinu 2012./2013.

Osijek - 03.10.2013
Na temelju odredbi članka 23. Statuta Medicinskog fakulteta Osijek Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, dekan prof.dr.sc. Aleksandar Včev donosi odluku o dekanskom ispitnom roku za akademsku 2012./2013. godinu od 07.-15.10.2013. za sve studente Medicinskog fakulteta Osijek. Potpuni tekst odluke možete pronaći u privitku.

Javna obrana doktorskog rada

Osijek - 02.10.2013

Medicinski fakultet Osijek Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku objavljuje poziv na javnu obranu doktorskog rada, pristupnika Refmira Tadžića, dr.med., polaznika Poslijediplomskog doktorskog studija Biomedicina i zdravstvo.
Obrana doktorskog rada pod naslovom "ULOGA LEUKOCITA I OKSIDATIVNOG STRESA U ENDOTELNOJ DISFUNKCIJI" održat će se ispred Povjerenstva imenovanog na 11. redovitoj sjednici Fakultetskog vijeća Medicinskog fakulteta Osijek u akademskoj godini 2012/2013., održanoj 30. rujna 2013. godine u sastavu:
 1. doc.dr.sc. Kristina Selthofer Relatić, docentica Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednik
 2. prof.dr.sc. Bojan Jelaković, redoviti profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu, član
 3. prof.dr.sc. Ines Drenjančević, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član i mentorica

Obrana će se održati 10. listopada 2013. godine, u 15:00 sati, u Videokonferencijskoj dvorani Medicinskog fakulteta Osijek, J. Huttlera 4.

Rezultati natječaja za upis na Poslijediplomski doktorski studij Biomedicina i zdravstvo u akademskoj godini 2013./2014.

Osijek - 02.10.2013

Rujan 2013

Obavijest - početak nastave -Izvanredni sveučilišni preddiplomski studij Sestrinstva u Pregradi

Osijek - 27.09.2013
Obavještavamo studente prve godine Izvanrednog sveučilišnog preddiplomskog studija sestrinstva u Pregradi da nastava počinje u utorak, 01.10.2013., u 14:00 sati u prostorijama Srednje škole Pregrada.

Obavijest - Akademski sat

Osijek - 24.09.2013
Obavještavamo studente prve godine Sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine i studente prve godine Preddiplomskog studija sestrinstva da će se akademski sat održati u ponedjeljak, 30.09.2013., u 08:00 sati u predavaonici P.1.

Natječaj za upis studenata u I. godinu Sveučilišnih diplomskih studija u akademskoj godini 2013./2014.

Osijek - 24.09.2013
Na temelju članka 77. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju ("Narodne novine" broj 123/03., 198/03., 105/04., 174/04., 46/07. i 63/11.) i članka 52. i 144. Statuta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku-pročišćeni tekst, a sukladno Odluci Senata od 15. srpnja 2013. godine raspisuje Natječaj za upis studenata u I. godinu Sveučilišnih diplomskih studija u akademskoj godini 2013./2014. Potpuni tekst natječaja možete pronaći u privitku

Upisi na Sveučilišni preddiplomski studij Biomedicinsko-laboratorijskih tehnologija

Osijek - 17.09.2013
Upisi na Sveučilišni preddiplomski studij Biomedicinsko-laboratorijskih tehnologija provodit će se za sve kategorije pristupnika (one koji se upisuju temeljem rezultata državne mature i onih koji se upisuju temeljem rezultata postignutih na prijemnom ispitu).

Upisi će se obavljati:
• II. rujanski rok 26. rujna 2013. (od 9-12 sati)

Upisi će se vršiti u zgradi Medicinskog fakulteta Osijek, (u krugu bolnice), I. kat (informatička dvorana).
Upisna kvota je 22 studenta.
U privitku možete pronaći popis dokumentacije neophodne za upis.

Promocija sveučilišnog priručnika "MEDICINA I TURIZAM"

Osijek - 13.09.2013
Čast nam je pozvati Vas na promociju sveučilišnog priručnika "Medicina i turizam" koja će se održati 23. rujna 2013. godine, u 12:00 sati u Videokonferencijskoj dvorani Medicinskog fakulteta Osijek, J. Huttlera 4. Promotori sveučilišnog priručnika Medicina i turizam, autora Daria Nakića i suradnika, će biti prof.dr.sc. Aleksandar Včev, dr.med., dekan Medicinskog fakulteta Osijek i prof.dr.sc. Savo Jovanović, dr.med., predsjednik katedre za ortopediju i fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu Medicinskog fakulteta Osijek.
Pozivamo sve liječnike, nastavnike, Medicinskog fakulteta i KBC Osijek, a posebno sve asistente da prisustvuju svečanoj promociji, te naglašavamo da je osiguran veći broj besplatnih primjeraka priručnika koji će biti podijeljen na svečanoj promociji.

Medicina i turizam

Javno nastupno predavanje - dr. sc. Goran Ćurić, dr.med.

Osijek - 06.09.2013
Izvješćujemo vas da će dr. sc. Goran Ćurić, dr.med., znanstveni novak - viši asistent u Katedri za medicinsku kemiju, biokemiju i kliničku kemiju Medicinskog fakultet Osijek u povodu svoga izbora u znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju temeljne medicinske znanosti, znanstvenoj grani genetika, genomika i proteomika čovjeka održati javno nastupno predavanje pod naslovom:
„TRANSPORT I POHRANA LIPIDA. LIPOPROTEINI“.
Predavanje će se održati u srijedu, 11. rujna 2013. god. s početkom u 15.00 sati u Videokonferencijskoj predavaonici Medicinskog fakultet Osijek, J. Huttlera 4 - nastava za studente II. godine sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. prof.dr.sc. Ljubica Glavaš-Obrovac - predsjednik
 2. prof.dr.sc. Mladen Marcikić - član
 3. prof.dr.sc. Marina Samardžija – član
 4. doc.dr.sc. Jasenka Wagner - zamjena člana

Konferencija: Mogućnosti znanstvenog istraživanja u procesu mentorstva u sestrinstvu: povećanje učinkovitosti mentorstva kroz obrazovanje

Osijek - 06.09.2013
Čast nam je pozvati Vas na međunarodnu znanstvenu konferenciju Mogućnosti znanstvenog istraživanja u procesu mentorstva u sestrinstvu: povećanje učinkovitosti mentorstva kroz obrazovanje koja će se održati 19-21. rujna 2013. godine. Sve dodatne informacije, program konferencije i prijavne obrasce možete pronaći na web stranicama konferencije:
Konferencija

Kolovoz 2013

Nove spoznaje u dijagnostici i liječenju vrtoglavica

Osijek - 29.08.2013
Poslijediplomski tečaj trajnog usavršavanja liječnika 1.kategorije pod nazivom Nove spoznaje u dijagnostici i liječenju vrtoglavica, održati će se 18. i 19. listopada 2013. godine na Medicinskom fakultetu Osijek, u organizaciji Medicinskog fakulteta Osijek, Klinike za neurologiju KBC Osijek i Odjela ORL Opće bolnice Vukovar. Voditelji tečaja su: prof. dr. sc. Silva Butković Soldo i dr. sc. Siniša Maslovara. Sudionici će biti bodovani prema pravilniku HLK, HKMS i HKF.

Multipla skleroza jučer, danas, sutra

Osijek - 29.08.2013
Poslijediplomski tečaj trajnog usavršavanja liječnika 1. kategorije pod nazivom "Multipla skleroza jučer, danas, sutra" održati će se 06. i 07. rujna 2013. godine na Medicinskom fakultetu Osijek, Video konferencijska dvorana III.kat., u organizaciji MEDICINSKOG FAKULTETA OSIJEK. Voditelj tečaja je prof.dr. sc.Silva Butković Soldo, dr.med. Sudionici će biti bodovani prema pravilniku HLK. U prilogu možete pronaći program sa satnicom i detaljima o načinu prijave.

Obavijesti za jesenski upisni rok u akademsku godinu 2013./2014.

Osijek - 04.08.2013
Nakon provedenog ljetnog upisnog roka za studente starije od 25 godina (izvanredni studij) na Medicinskom fakultetu Osijek ostalo je slobodnih mjesta na sljedećim studijskim programima:
1. Sveučilišni preddiplomski studij sestrinstvo (izvanredni studij) - preostala upisna kvota za jesenski rok – 3 studenta
2. Sveučilišni preddiplomski studij biomedicinsko laboratorijskih tehnologija (izvanredni studij) - preostala upisna kvota za jesenski rok – 8 studenata
3. Dislocirani sveučilišni preddiplomski studij sestrinstvo (izvanredni studij) u Pregradi - preostala upisna kvota za jesenski rok – 7 studenata

Detalje o terminima predaje dokumenata kao i o terminima upisa možete pogledati na stranici Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku (www.unios.hr) u okviru teksta Natječaj za upis u I godinu studija u akademskoj godini 2013./2014.

Natječaj za izbor nastavnika i suradnika

Osijek - 29.07.2013
Medicinski fakultet Osijek raspisuje natječaj za izbor nastavnika i suradnika. Potpuni tekst natječaja u prilogu...

Najava izlaska knjige "Psihopatologija dječje i adolescentne dobi"

Osijek - 23.07.2013
Zbog potreba za suvremenom i aktualnom nastavnom literaturom na Medicinskom fakultetu Osijek najavljujemo izlazak knjige „Psihopatologija dječje i adolescentne dobi“. Dugoročni cilj Medicinskog fakulteta u Osijeku je izdavanje novih kvalitetnih udžbeničkih materijala kako bi obnovili knjižnični fond knjižnice našeg Fakulteta, a ujedno omogućili kvalitetno obrazovanje naših studenata. Više detalja možete naći u prilogu

Javno nastupno predavanje - dr. sc. Višnja Prus, dr.med.

Osijek - 17.07.2013
Izvješćujemo vas da će dr. sc. Višnja Prus, dr.med., naslovna viša asistentica u Katedri za Internu medicinu, povijest medicine i medicinsku etiku Medicinskog fakultet Osijek u povodu svoga izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani interna medicina održati javno nastupno predavanje pod naslovom:
„ALERGIJSKI RINITIS - DIJAGNOSTIKA I LIJEČENJE“.
Predavanje će se održati u četvrtak, 18. srpnja 2013. god. s početkom u 9.00 sati u seminarskoj predavaonici Klinike za unutarnje bolesti KBC Osijek, J. Huttlera 4 (prizemlje))- nastava za studente IV. godine sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. prof.dr.sc. Marija Glasnović - predsjednik
 2. prof.dr.sc. Robert Steiner - član
 3. prof.dr.sc. Aleksandar Včev – član

Rezultati razredbenog postupka za Studije Sestrinstva

Osijek - 12.07.2013
Medicinski fakultet Osijek, Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku, objavljuje rezultate razredbenog postupka za Izvanredni sveučilišni studij sestrinstva u Osijeku i Izvanrednog sveučilišnog preddiplomskog studija Sestrinstva u Pregradi. Rezultate razredbenog postupka možete pronaći u privitku.

Upisi na Sveučilišni integrirani preddiplomski i diplomski studij medicine u Osijeku, u ak. 2013./2014. godini

Osijek - 10.07.2013
Pravo na upis Sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine na Medicinskom fakultetu Osijek u sastavu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku imaju pristupnici koji su na rang listi državne mature postigli mjesto unutar odobrene kvote za upis na Medicinski fakultet Osijek u akademskoj godini 2013./2014.

Upisi će se obavljati
• I. ljetnom roku 18. i 19. srpnja 2013. po sljedećem rasporedu
    18. srpnja od broja 1 – 35
    19. srpnja od broja 36-70


Upisi će se obavljati u prostorijama Medicinskog fakulteta Osijek, Josipa Huttlera 4 (u krugu Kliničkog bolničkog centra Osijek), u vremenu od 9:00 do 14:00.

Studenti se upisuju isključivo po redoslijedu na rang listi Državne mature koju je prema zahtjevima Medicinskih fakulteta sastavio Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO).

Dodatna obavijest o upisu:
Pristupnici koji su već jednom upisali prvu godinu studija u statusu redovitog studenta na nekom visokom učilištu u Republici Hrvatskoj, a žele ponovo upisati prvu godinu na Medicinskom fakultetu Osijek, dužni su platiti školarinu u iznosu od 9.240,00 kn. U privitku možete pronaći popis dokumentacije neophodne za upis.

Upisi na Sveučilišni preddiplomski studij Sestrinstvo u Osijeku, u ak. 2013./2014. godini

Osijek - 10.07.2013
Upisi na Sveučilišni preddiplomski studij Sestrinstvo u Osijeku provodit će se za sve kategorije pristupnika (one koji se upisuju temeljem rezultata državne mature i one koji se upisuju temeljem rezultata postignutih na prijemnom ispitu).

Upisi će se obavljati:
I. srpanjski rok - 18. i 19. srpnja 2013. u vremenu 09.00 do 12.00 sati u prostorijama Medicinskog fakulteta Osijek, Sveučilišni kampus, ulica Cara Hadrijana, zgrada br. 10, pored zgrade Odjela za kožne i spolne bolesti KBC Osijek.

Dodatna obavijest o upisu:
Pristupnici koji su već jednom upisali prvu godinu studija u statusu redovitog studenta na nekom visokom učilištu u Republici Hrvatskoj, a žele ponovno upisati prvu godinu na Medicinskom fakultetu Osijek, dužni su platiti školarinu u iznosu od 9.240,00 kuna.

U privitku možete pronaći popis dokumentacije neophodne za upis.

Upisi na Sveučilišni preddiplomski studij Sestrinstvo (dislocirani studij u Pregradi), u ak. 2013./2014. godini

Osijek - 10.07.2013
Upisi na Sveučilišni preddiplomski studij Sestrinstvo (dislocirani studij u Pregradi) provodit će se za sve kategorije pristupnika (one koji se upisuju temeljem rezultata državne mature i one koji se upisuju temeljem rezultata postignutih na prijemnom ispitu).

Upisi će se obavljati:
I. srpanjski rok - 18. i 19. srpnja 2013. u vremenu 12.00 do 15.00 sati u prostorijama Srednje škole Pregrada, Stjepana Škreblina bb, Pregrada

U privitku možete pronaći popis dokumentacije neophodne za upis.

Upisi na Sveučilišni preddiplomski studij Biomedicinsko-laboratorijskih tehnologija, u ak. 2013./2014. godini

Osijek - 10.07.2013
Upisi na Sveučilišni preddiplomski studij Biomedicinsko-laboratorijskih tehnologija provodit će se za sve kategorije pristupnika (one koji se upisuju temeljem rezultata državne mature i onih koji se upisuju temeljem rezultata postignutih na prijemnom ispitu).

Upisi će se obavljati:
• I. srpanjski rok 19. srpnja 2013. (od 9-12 sati)

Upisi će se vršiti u Odsjeku (referadi) za studente Biomedicinsko-laboratorijskih tehnologija u zgradi administrativne uprave Medicinskog fakulteta Osijek, u zgradi br 10 u Sveučilišnom kampusu. Upisna kvota je 30 studenata.
U privitku možete pronaći popis dokumentacije neophodne za upis.

Obavijest

Osijek - 04.02.2013

Poziv na razgovor s Povjerenstvom za prikupljanje prijedloga kandidata za izbor dekana Medicinskog fakulteta Osijek, mandatno razdoblje 01. listopada 2013. - 30. rujna 2017.

Svibanj 2013

SUPPLY TENDER DOSSIER

Osijek - 15.05.2013

PROJECT NAME: Health Improving Population Initiative Research - Supply of medical laboratory equipment for the Faculty of Medicine Josip Juraj Strossmayer University of Osijek
Project code: HEALTH IMPULSE - HUHR/1001/2.1.3./0006.
Answers to the requests for clarification:

Natječaj za upis u poslijediplomski doktorski studij Biomedicina i zdravstvo

Osijek - 09.07.2013
Sveučilište J.J.Strossmayera u Osijeku, Medicinski fakultet Osijek, raspisuje natječaj za upis u poslijediplomski doktorski studij Biomedicina i zdravstvo u akademskoj godini 2013./2014. za stjecanje akademskog stupnja doktora znanosti. Rok za podnošenje prijava je 15. rujna 2013.
Potpuni tekst natječaja i prateću dokumentaciju možete pronaći na slijedećim poveznicama:

Javno nastupno predavanje - Kristina Kralik, prof.

Osijek - 09.07.2013
Izvješćujemo vas da će Kristina Kralik, prof., naslovna asistentica u Katedri za biofiziku, medicinsku statistiku i medicinsku informatiku Medicinskog fakultet Osijek u povodu svoga izbora u nastavno zvanje i radno mjesto predavača u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju javno zdravstvo i zdravstvena zaštita, znanstvenoj grani javno zdravstvo održati javno nastupno predavanje pod naslovom:
„PRIKAZ REZULTATA ANALIZE PODATAKA“.
Predavanje će se održati u ponedjeljak, 15. srpnja 2013. god. s početkom u 12.00 sati u Maloj informatičkoj predavaonici Medicinskog fakulteta Osijek, J. Huttlera 4 (I. kat) - nastava za studente sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. prof.dr.sc. Vesna Ilakovac - predsjednik
 2. prof.dr.sc. Dario Faj - član
 3. prof.dr. sc. Rudika Gmajnić – član

Javno nastupno predavanje - dr. sc. Dubravka Mahaček, dipl.oec.

Osijek - 09.07.2013
Izvješćujemo vas da će dr. sc. Dubravka Mahaček, dipl.oec., nasl. predavač Veleučilišta u Požegi, u povodu svoga izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Društvene znanosti, znanstvenom polju ekonomija, znanstvenoj grani računovodstvo na Medicinskom fakultetu Osijek, održati javno nastupno predavanje pod naslovom:
„REVIZIJA BOLNIČKIH ZDRAVSTVENIH USTANOVA“.
Predavanje će se održati u petak, 12. srpnja 2013. god. s početkom u 10.00 sati u Videokonferencijskoj predavaonici Medicinskog fakulteta Osijek, J. Huttlera 4 (III. kat)) - nastava za studente sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. prof.dr.sc. Branimir Marković - predsjednik
 2. doc.dr.sc. Ivo Mijoč - član
 3. prof. dr. sc. Vesna Ilakovac – član

Javno nastupno predavanje - dr. sc. Martina Smolić, dr.med.

Osijek - 05.07.2013
Izvješćujemo vas da će dr. sc. Martina Smolić, dr.med., znanstvena novakinja - viša asistentica u Katedri za farmakologiju Medicinskog fakultet Osijek u povodu svoga izbora u znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju temeljne medicinske znanosti, znanstvenoj grani farmakologija održati javno nastupno predavanje pod naslovom:
„FARMAKOTERAPIJA KRONIČNOG HEPATITISA C“.
Predavanje će se održati u srijedu, 10. srpnja 2013. god. s početkom u 11.00 sati u Videokonferencijskoj predavaoni Medicinskog fakulteta Osijek, J. Huttlera 4 - nastava za studente III. godine sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. prof.dr.sc. Josip Čulig - predsjednik
 2. doc.dr.sc. Željko Debeljak - član
 3. doc. dr. sc. Željko Jovanović – član

Natječaj za izbor nastavnika i suradnika

Osijek - 02.07.2013
Medicinski fakultet Osijek raspisuje natječaj za izbor nastavnika i suradnika. Potpuni tekst natječaja u prilogu...

Javno nastupno predavanje - dr. sc. Tomislav Jukić, dr.med.

Osijek - 02.07.2013
Izvješćujemo vas da će dr. sc. Tomislav Jukić, dr.med., naslovni viši asistent u Katedri za nuklearnu medicinu Medicinskog fakultet Osijek u povodu svoga izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani nuklearna medicina održati javno nastupno predavanje pod naslovom:
„POREMEĆAJ FUNKCIJE ŠTITNJAČE - DIJAGNOSTIKA I LIJEČENJE“.
Predavanje će se održati u utorak, 9. srpnja 2013. god. s početkom u 12.00 sati u Videokonferencijskoj predavaoni Medicinskog fakulteta Osijek, J. Huttlera 4 - nastava za studente IV. godine sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. prof.dr.sc. Ivan Mihaljević - predsjednik
 2. akademik Zvonko Kusić - član
 3. doc. dr. sc. Maja Franceschi – član

Javno nastupno predavanje - dr. sc. Silvio Bašić, dr.med.

Osijek - 02.07.2013
Izvješćujemo vas da će dr. sc. Silvio Bašić, dr.med., naslovni viši asistent u Katedri za neurologiju Medicinskog fakultet Osijek u povodu svoga izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani neurologija održati javno nastupno predavanje pod naslovom:
„EPILEPSIJE FRONTALNOG ISHODIŠTA“.
Predavanje će se održati u petak, 5. srpnja 2013. god. s početkom u 13.00 sati u Videokonferencijskoj predavaonici Medicinskog fakulteta Osijek, J. Huttlera 4 - nastava za studente IV. godine sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. prof.dr.sc. Silva Butković-Soldo - predsjednik
 2. prof. dr. sc. Dragutin Kadojić - član
 3. prof. dr. sc. Marina Titlić – član

Natječaj Zaklade Ljiljana R. Zellgolern i Krešimir Čupak

Osijek - 01.07.2013
Zaklada Ljiljana R. Zellgolern i Krešimir Čupak raspisuje natječaj za dodjelu sredstava Zaklade Ljiljana R. Zellgolern i Krešimir Čupak za dvije stipendije doktorskog studija iz oftalmologije i za dvije stipendije doktorskog studija iz pedijatrije s prednošću kliničke genetike .
Potpuni tekst natječaja:

Sveučilišni preddiplomski studij Sestrinstvo - Upis kroz razredbeni postupak za pristupnike starije od 25 godina

Osijek - 21.06.2013
Sveučilišni preddiplomski studij Sestrinstvo mogu upisati osobe starije od 25 godina koje su završile četverogodišnju srednju školu. Prijave za razredbeni postupak (za studente starije od 25 godine – upisna kvota 15 studenata) se primaju od 24. do 28. lipnja 2013. godine za ljetni upisni rok.
Prijave se predaju osobno (zgrada administrativne uprave Medicinskog fakulteta Osijek u ulici Cara Hadrijana - zgrada broj 10 Sveučilišnog campusa, pored zgrade Odjela za dermatovenerologiju KBC Osijek) 1. kat u vremenu od 9.00 – 12.00 sati ili preporučenom pošiljkom na adresu: Medicinski fakultet Osijek, p. p. 392, Josipa Huttlera 4, 31000 Osijek (s naznakom: za natječaj za upis na studij).
Uvjeti, upute za prijavu i obrasci:

Sveučilišni preddiplomski studij Sestrinstvo (dislocirani studij u Pregradi)- Upis kroz razredbeni postupak za pristupnike starije od 25 godina

Osijek - 21.06.2013
Sveučilišni preddiplomski studij Sestrinstvo u Pregradi mogu upisati osobe starije od 25 godina koje su završile četverogodišnju srednju školu. Prijave za razredbeni postupak (za studente starije od 25 godine – upisna kvota 10 studenata) se primaju od 24. do 28. lipnja 2013. godine za ljetni upisni rok.
Prijave se predaju osobno u zgradi Srednje škole Pregrada, Stjepana Škreblina bb, Pregrada, 1. kat u vremenu od 12:00-14:00 sati ili preporučenom pošiljkom na adresu: Medicinski fakultet Osijek, p. p. 392, Josipa Huttlera 4, 31000 Osijek (s naznakom: za natječaj za upis na dislocirani studij Sestrinstva u Pregradi).
Uvjeti, upute za prijavu i obrasci:

Sveučilišni preddiplomski studij Biomedicinsko laboratorijskih tehnologija - Upis kroz razredbeni postupak za pristupnike starije od 25 godina

Osijek - 21.06.2013
Sveučilišni preddiplomski studij Biomedicinsko laboratorijskih tehnologija mogu upisati osobe starije od 25 godina sa završenom četverogodišnjom srednjom školom u kojoj su najmanje dvije godine pohađali nastavu iz predmeta biologije, kemije, fizike.
Prijave za razredbeni postupak (za studente starije od 25 godine – upisna kvota 10 studenata) se primaju od 24. do 28. lipnja 2013. godine za ljetni upisni rok.
Prijave se predaju osobno (zgrada administrativne uprave Medicinskog fakulteta Osijek u ulici Cara Hadrijana - zgrada broj 10 Sveučilišnog campusa, pored zgrade Odjela za dermatovenerologiju KBC Osijek) 1. kat u vremenu od 9.00 – 12.00 sati ili preporučenom pošiljkom na adresu: Medicinski fakultet Osijek, p. p. 392, Josipa Huttlera 4, 31000 Osijek (s naznakom: za natječaj za upis na studij BLT).
Uvjeti, upute za prijavu i obrasci:

Javno nastupno predavanje - dr. sc. Tomislav Jukić, dr.dent.med.

Osijek - 12.06.2013
Izvješćujemo vas da će dr. sc. Tomislav Jukić, dr.dent.med., naslovni viši asistent u Katedri za internu medicinu, povijest medicine i medicinsku etiku Medicinskog fakulteta Osijek u povodu svoga izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani imunologija održati javno nastupno predavanje pod naslovom:
„KARIJES“.
Predavanje će se održati u utorak, 18. lipnja 2013. god. s početkom u 08.15 sati u Videokonferencijskoj dvorani Medicinskog fakulteta Osijek, J.Huttlera 4 - nastava za studente IV. godine sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. prof.dr.sc. Aleksandar Včev - predsjednik
 2. doc. dr. sc. Ljiljana Trtica Majnarić - član
 3. prof. dr. sc. Tatjana Belovari – član

Promjena datuma održavanja tečaja - Multipla skleroza jučer, danas, sutra

Osijek - 06.06.2013
Poslijediplomski tečaj trajnog usavršavanja liječnika 1. kategorije pod nazivom "Multipla skleroza jučer, danas, sutra" koji se trebao održati 05. i 05. srpnja, održati će se 06. i 07 rujna 2013. godine na Medicinskom fakultetu Osijek, Video konferencijska dvorana III.kat., u organizaciji MEDICINSKOG FAKULTETA OSIJEK. Voditelj tečaja je prof.dr. sc.Silva Butković Soldo, dr.med. Sudionici će biti bodovani prema pravilniku HLK. U prilogu možete pronaći program sa satnicom i detaljima o načinu prijave.

Natječaj za Erasmus mobilnost (ne)nastavnog osoblja u akad. godini 2013/2014.

Osijek - 05.06.2013
Sveučilište J.J.Strossmayera u Osijeku objavilo je natječaj za dodjelu financijskih potpora iz ERASMUS programa za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja Sveučilišta u Osijeku u akademskoj godini 2013./2014.
Potpuni tekst natječaja, upute i prijavni obrasci dostupni su na web stranici:
Sveučilište J.J. Strossmayera u Osijeku
Izravna poveznica: http://www.unios.hr/index.php?g=5&i=168

Natječaj za izbor nastavnika i suradnika

Osijek - 05.06.2013
Medicinski fakultet Osijek raspisuje natječaj za izbor nastavnika i suradnika i poništenje dijela natječaja objavljenog 06. prosinca 2010- godine. Potpuni tekst natječaja u prilogu...

Konferencija: Mogućnosti znanstvenog istraživanja u procesu mentorstva u sestrinstvu: povećanje učinkovitosti mentorstva kroz obrazovanje

Osijek - 28.05.2013
Čast nam je pozvati Vas na međunarodnu znanstvenu konferenciju Mogućnosti znanstvenog istraživanja u procesu mentorstva u sestrinstvu: povećanje učinkovitosti mentorstva kroz obrazovanje koja će se održati 19-21. rujna 2013. godine. Sve dodatne informacije i prijavne obrasce možete pronaći na stranicama konferencije:
Konferencija

Multipla skleroza jučer, danas, sutra

Osijek - 28.05.2013
Poslijediplomski tečaj trajnog usavršavanja liječnika 1. kategorije pod nazivom "Multipla skleroza jučer, danas, sutra" održati će se 05. i 06 srpnja 2013. godine na Medicinskom fakultetu Osijek, Video konferencijska dvorana III.kat., u organizaciji MEDICINSKOG FAKULTETA OSIJEK. Voditelj tečaja je prof.dr. sc.Silva Butković Soldo, dr.med. Sudionici će biti bodovani prema pravilniku HLK. U prilogu možete pronaći program sa satnicom i detaljima o načinu prijave.

Javno nastupno predavanje - dr. sc. Krešimir Štambuk, dr.med.

Osijek - 28.05.2013
Izvješćujemo vas da će dr. sc. Krešimir Štambuk, dr.med., naslovni viši asistent u Katedri za internu medicinu, povijest medicine i medicinsku etiku u povodu svoga izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani interna medicina održati javno nastupno predavanje pod naslovom:
„KONGENITALNE BOLESTI SRCA U ODRASLIH“.
Predavanje će se održati u utorak, 4. lipnja 2013. god. s početkom u 12.00 sati u nastavnoj bazi Medicinskog fakulteta Osijek - Klinici za kardiovaskularnu kirurgiju i kardiologiju Magdalena, Krapinske toplice, Gajeva 2, u predavaonici Klinike (plava sala) - nastava za studente IV. godine sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. prof.dr.sc. Mihajlo Šesto - predsjednik
 2. prof. dr. sc. Robert Bernat - član
 3. prof. dr. sc. Aleksandar Včev – član

Natječaj za izbor suradnika

Osijek - 23.05.2013
Medicinski fakultet Osijek raspisuje natječaj za izbor suradnika. Potpuni tekst natječaja u prilogu...

Obavijest pristupnicima natječaju za polaganje razlikovnih ispita u akademskoj 2012./2013. godini za stjecanje uvjeta za upis sveučilišnog diplomskog studija Sestrinstva

Osijek - 14.05.2013
Medicinski fakultet Osijek 16. travnja 2013. g. raspisao je natječaj za upis studenata za polaganje razlikovnih ispita u akademskoj 2012./2013. godini, za stjecanje uvjeta za upis sveučilišnog diplomskog studija Sestrinstva.
Svi pristupnici koji su se javili na natječaj obavezni su pristupiti motivacijskom razgovoru koji će obaviti u ponedjeljak, 27. svibnja s početkom u 08.30 sati, u prizemlju zgrade uprave Medicinskog fakulteta (zgrada Kampusa, C. Hadrijana 10).
Motivacijski razgovor je dio postupka odabira pristupnika za upis studenata za polaganje razlikovnih ispita u akademskoj 2012./2013. godini za stjecanje uvjeta za upis sveučilišnog diplomskog studija Sestrinstva.

Travanj 2013

Javno nastupno predavanje - dr. sc. Zoran Jukić, dr.med.

Osijek - 30.04.2013
Izvješćujemo vas da će dr. sc. Zoran Jukić, dr.med., naslovni viši asistent, u povodu svoga izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani kirurgija održati javno nastupno predavanje pod naslovom:
„KIRURŠKA TERAPIJA KALKULOZE ŽUČNJAKA“.
Predavanje će se održati u srijedu, 8. svibnja 2013. god. s početkom u 14.00 sati u predavaonici Klinike za kirurgiju KBC Osijek, J. Huttlera 4 (III. kat) - nastava za studente V. godine sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. prof.dr.sc. Jozo Kristek - predsjednik
 2. prof. dr. sc. Goran Kondža - član
 3. prof. dr. sc. Borislav Has – član

Natječaj za izbor nastavnika i suradnika

Osijek - 29.04.2013
Medicinski fakultet Osijek raspisuje natječaj za izbor nastavnika i suradnika. Potpuni tekst natječaja u prilogu...

NATJEČAJ za upis studenata

Osijek - 16.04.2013
Medicinski fakultet Osijek objavljuje NATJEČAJ za upis studenata za polaganje razlikovnih ispita u akademskoj 2012./2013.godini za stjecanje uvjeta za upis sveučilišnog diplomskog studija Sestrinstva. Potpuni tekst natječaja u prilogu...

Natječaj za izbor nastavnika i suradnika i poništenje dijela natječaja

Osijek - 08.04.2013
Medicinski fakultet Osijek raspisuje natječaj za izbor nastavnika i suradnika i poništenje dijela natječaja od 02. listopada 2012. godine. Potpuni tekst natječaja u prilogu...

Suvremeni pristup u dijagnostici i liječenju tumora dojke

Osijek - 03.04.2013
Poslijediplomski tečaj trajnog usavršavanja liječnika 1. kategorije pod nazivom "Suvremeni pristup u dijagnostici i liječenju tumora dojke" održati će se 05. i 06 travnja 2013. godine na Medicinskom fakultetu Osijek, Video konferencijska dvorana III.kat., u organizaciji MEDICINSKOG FAKULTETA OSIJEK. Voditelj tečaja je prof.dr. sc.Josip Fajdić, prim.dr.med. Odlukom HLK-e sudionici će biti bodovani sa 10 bodova. U prilogu možete pronaći program sa satnicom i detaljima o načinu prijave.

Rijetke bolesti

Osijek - 01.03.2013
Poslijediplomski tečaj trajnog izobrazbe liječnika 1. kategorije pod nazivom "Rijetke bolesti" održati će se 07. travnja 2013. godine u Hotelu Osijek, Šamačka 4, 31000 Osijek, u organizaciji MEDICINSKOG FAKULTETA OSIJEK KATEDRA ZA NEUROLOGIJU i HRVATSKE UDRUGE ZA NEUROREHABILITACIJU I RESTAURACIJSKU NEUROLOGIJU. Voditelj tečaja je prof.dr. sc. Silva Butković Soldo. Sudionici će biti bodovani prema pravilniku HLK. U prilogu možete pronaći program sa satnicom i detaljima o načinu prijave.

Ožujak 2013

Javno nastupno predavanje - dr. sc. Dubravka Biuk, dr.med.

Osijek - 05.03.2013
Izvješćujemo vas da će dr. sc. Dubravka Biuk, dr.med., u povodu svoga izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani oftalmologija održati javno nastupno predavanje pod naslovom:
„PRIMARNI GLAUKOM OTVORENOG KUTA“.
Predavanje će se održati u utorak, 19. ožujka 2013. god. s početkom u 10.30 sati u predavaonici Klinike za kirurgiju KBC Osijek, J. Huttlera 4 (III. kat) - nastava za studente V. godine sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. doc. dr. sc. Josip Barać - predsjednik
 2. doc. dr. sc. Mladen Bušić - član
 3. doc. dr. sc. Damir Bosnar – član

Natječaj za izbor i prijam nastavnika i suradnika

Osijek - 11.03.2013
Medicinski fakultet Osijek raspisuje natječaj za izbor i prijam nastavnika i suradnika. Potpuni tekst natječaja u prilogu...

Tjedan mozga 2013

Osijek - 11.03.2013
Raspored 12. tjedna mozga "Mozak i pokret - Promijenjena stanja svijesti - Neurobiologija ovisnosti" možete pronaći u prilogu...

Javno nastupno predavanje - dr. sc. Silvija Pušeljić, dr.med.

Osijek - 05.03.2013
Izvješćujemo vas da će dr. sc. Silvija Pušeljić, dr.med., viša asistentica u Katedri za pedijatriju Medicinskog fakulteta Osijek u povodu svoga izbora u znanstveno-nastavno zvanje i radno mjesto docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani pedijatrija održati javno nastupno predavanje pod naslovom:
„PRISTUP NASLJEDNIM METABOLIČKIM BOLESTIMA KOD DJECE“.
Predavanje će se održati u ponedjeljak, 11. ožujka 2013. god. s početkom u 11.00 sati u predavaonici Klinike za kirurgiju KBC Osijek, J. Huttlera 4 (III. kat) - nastava za studente V. godine sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. doc. dr. sc. Vesna Milas - predsjednik
 2. prof. dr. sc. Marija Heffer - član
 3. prof. dr. sc. Lada Zibar – član

Javne obrane doktorskih radova

Osijek - 05.03.2013

12. ožujka 2013., 13:00,
nastavna baza MFO Zavod za javno zdravstvo „dr. A. Štampar“, Zagreb, Mirogojska cesta 16

Pristupnik: Marko Matijević, dr.dent.med., pristupnik Poslijediplomskog doktorskog studija Biomedicina i zdravstvo
Naslov doktorskog rada: "Kvaliteta života nakon kirurškog odstranjenja donjeg umnjaka"
Mentor : prof.dr.sc. Darko Macan
Javna obrana doktorskog rada održat će se pred Povjerenstvom izabranim na 4. sjednici Fakultetskog vijeća u akademskoj godini 2012./13., održanoj 28. siječnja u sastavu:
 1. doc.dr.sc. Dinko Leović, docent Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednik
 2. prof.dr.sc. Josip Čulig, izvanredni profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član
 3. prof.dr.sc. Darko Macan, izvanredni profesor Stomatološkog fakultet u Zagrebu, član i mentor

6. ožujka 2013., 14:00
Videokonferencijska dvorana Medicinskog fakulteta Osijek, Huttlerova 4

Pristupnik: Nenad Pandak, dr.med., pristupnik Poslijediplomskog doktorskog studija Biomedicina i zdravstvo
Naslov doktorskog rada: „Uloga bakterije Chlamydophila pneumoniae u kroničnom rinosinusitisu“
Mentorica: prof.dr.sc. Biserka Trošelj Vukić
Komentor: doc.dr.sc. Ljiljana Perić
Javna obrana doktorskog rada održat će se pred Povjerenstvom izabranim na 5. sjednici Fakultetskog vijeća u akademskoj godini 2012./2013. održanoj 25. veljače 2013. u sastavu:
 1. prof.dr.sc. Davorin Đanić, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednik
 2. doc.dr.sc. Domagoj Drenjančević, docent Medicinskog fakulteta u Zagrebu, član
 3. prof.dr.sc. Biserka Trošelj Vukić, redovita profesorica Medicinskog fakulteta u Rijeci, član i mentorica
Za rezervnog člana imenovana je doc.dr.sc. Ljiljana Perić.


Veljača 2013

Suvremeni pristup u dijagnostici i liječenju tumora dojke

Osijek - 28.02.2013
Poslijediplomski tečaj trajnog usavršavanja liječnika 1. kategorije pod nazivom "Suvremeni pristup u dijagnostici i liječenju tumora dojke" održati će se 05. i 06 travnja 2013. godine na Medicinskom fakultetu Osijek, Video konferencijska dvorana III.kat., u organizaciji MEDICINSKOG FAKULTETA OSIJEK. Voditelj tečaja je prof.dr. sc.Josip Fajdić, prim.dr.med. Sudionici će biti bodovani prema pravilniku HLK. U prilogu možete pronaći program sa satnicom i detaljima o načinu prijave.

Ultrazvuk u oftamologiji

Osijek - 28.02.2013
Poslijediplomski tečaj trajne izobrazbe liječnika 1. kategorije pod nazivom "Ultrazvuk u oftamologiji" održati će se 22. ožujka 2013. godine u Kliničkoj bolnici „Sveti Duh“, Sveti Duh 64, 10000 Zagreb, u organizaciji MEDICINSKOG FAKULTETA OSIJEK I KLINIČKE BOLNICE „Sveti Duh“, Zagreb, KLINIKA ZA OČNE BOLESTI. Voditelj tečaja je doc. dr. sc. Biljana Kuzmanović Elabjer, dr.med., suvoditelji tečaja su doc.dr.sc.Mladen Bušić, dr.med. i doc.dr.sc.Damir Bosnar, dr.med. Sudionici će biti bodovani prema pravilniku HLK. U prilogu možete pronaći program sa satnicom i detaljima o načinu prijave.

Kortikosteroidi i imunomodulacijska terapija u neurologiji

Osijek - 28.02.2013
Poslijediplomski tečaj trajne izobrazbe liječnika 1. kategorije pod nazivom "Kortikosteroidi i imunomodulacijska terapija u neurologiji" održati će se 08. i 09. ožujka 2013. godine u Kliničkoj bolnici „Sveti Duh“, Sveti Duh 64, 10000 Zagreb, u organizaciji MEDICINSKOG FAKULTETA OSIJEK KATEDRA ZA NEUROLOGIJU I KLINIKE ZA NEUROLOGIJU „Sveti Duh“ I HRVATSKE UDRUGE NEUROREHABILITACIJU I RESTAURACIJSKU NEUROLOGIJU. VoditeljI tečaja su prof. dr. sc. Silva Butković Soldo i prof.dr.sc.Ivan Bielen. Sudionici će biti bodovani prema pravilniku HLK. U prilogu možete pronaći program sa satnicom i detaljima o načinu prijave.

Javno nastupno predavanje - dr. sc. Valentina Matijević Mikelić, dr.med.

Osijek - 21.02.2013
Izvješćujemo vas da će dr. sc. Valentina Matijević Mikelić, dr.med., naslovna viša asistentica u Katedri za ortopediju i fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu Medicinskog fakulteta Osijek u povodu svoga izbora u znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani fizikalna medicina i rehabilitacija održati javno nastupno predavanje pod naslovom:
„IMPULZIVNOST I PAŽNJA KOD DJECE NIŽE KRONOLOŠKE DOBI S BLAŽIM MOTORIČKIM TEŠKOĆAMA“.
Predavanje će se održati u srijedu, 06. ožujka 2013. god. s početkom u 13.00 sati u seminarskoj predavaonici Klinike za kirurgiju KBC Osijek, J. Huttlera 4 (III. kat) - nastava za studente V. godine sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. prof. dr. sc. Simeon Grazio - predsjednik
 2. prof. dr. sc. Savo Jovanović - član
 3. doc. dr. sc. Saša Rapan – član

Javno nastupno predavanje - dr. sc. Željko Vidas, dr.med.

Osijek - 21.02.2013
Izvješćujemo vas da će dr. sc. Željko Vidas, dr.med., naslovni viši asistent u Katedri za urologiju Medicinskog fakulteta Osijek u povodu svoga izbora u znanstveno-nastavno zvanje i radno mjesto docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani urologija održati javno nastupno predavanje pod naslovom:
„TRANSPLANTACIJA BUBREGA MENTALNO INSUFICIJENTNIM OSOBAMA – PRIKAZ SLUČAJA“.
Predavanje će se održati u srijedu, 27. veljače 2013. god. s početkom u 11.00 sati u seminarskoj predavaonici Klinike za kirurgiju KBC Osijek, J. Huttlera 4 (III. kat) - nastava za studente V. godine sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. prof. dr. sc. Josip Galić - predsjednik
 2. prof. dr. sc. Ivan Kraner - član
 3. prof. dr. sc. Mladen Marcikić – član

Javno nastupno predavanje - dr. sc. Josip Joachim Grah, dr.med.

Osijek - 21.02.2013
Izvješćujemo vas da će dr. sc. Josip Joachim Grah, dr.med., naslovni viši asistent u Katedri za onkologiju i radiologiju Medicinskog fakulteta Osijek u povodu svoga izbora u znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani onkologija održati javno nastupno predavanje pod naslovom:
„RADIOTERAPIJA RAKA PROSTATE – ESKALACIJA DOZE I KONFORMALNOST“.
Predavanje će se održati u utorak, 26. veljače 2013. god. s početkom u 09.30 sati u seminarskoj predavaonici Klinike za ginekologiju i opstetriciju KBC Osijek, J. Huttlera 4 (III. kat) - nastava za studente IV. godine sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. prof. dr. sc. Damir Gugić - predsjednik
 2. doc. dr. sc. Branka Kristek - član
 3. doc. dr. sc. Gordan Šarić – član

Javno nastupno predavanje - dr. sc. Dražen Vidović, dr.med.

Osijek - 13.02.2013
Izvješćujemo vas da će dr. sc. Dražen Vidović, dr.med., naslovni viši asistent u Katedri za kirurgiju i ratnu kirurgiju Medicinskog fakulteta Osijek u povodu svoga izbora u znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani kirurgija održati javno nastupno predavanje pod naslovom:
„KIRURŠKO LIJEČENJE KARCINOMA KOLONA“.
Predavanje će se održati u ponedjeljak, 18. veljače 2013. god. s početkom u 14.00 sati u seminarskoj predavaonici Klinike za kirurgiju KBC Osijek, J. Huttler 4 (III. kat) - nastava za studente V. godine sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. prof. dr. sc. Jozo Kristek - predsjednik
 2. prof. dr. sc. Goran Kondža - član
 3. prof. dr. sc. Borislav Has – član

Javno nastupno predavanje - dr. sc. Tajana Polovina Prološčić, dr.med.

Osijek - 13.02.2013
Izvješćujemo vas da će dr. sc. Tajana Polovina Prološčić, dr.med., naslovna viša asistentica u Katedri za ortopediju i fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu Medicinskog fakulteta Osijek u povodu svoga izbora u znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani fizikalna medicina i rehabilitacija održati javno nastupno predavanje pod naslovom:
„REHABILITACIJA DJECE S OŠTEĆENJEM SREDIŠNJEG ŽIVČANOG SUSTAVA“.
Predavanje će se održati u ponedjeljak, 18. veljače 2013. god. s početkom u 13.00 sati u seminarskoj predavaonici Klinike za kirurgiju KBC Osijek, J. Huttler 4 (III. kat) - nastava za studente V. godine sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine. Članovi stručnog povjerenstva:
 1. prof. dr. sc. Simeon Grazio - predsjednik
 2. prof. dr. sc. Savo Jovanović - član
 3. doc. dr. sc. Saša Rapan – član

Javno nastupno predavanje - dr. sc. Mira Kadojić, dr.med.

Osijek - 13.02.2013
Izvješćujemo vas da će dr. sc. Mira Kadojić, dr.med., naslovna viša asistentica u Katedri za ortopediju i fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu Medicinskog fakulteta Osijek u povodu svoga izbora u znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani fizikalna medicina i rehabilitacija održati javno nastupno predavanje pod naslovom:
„PRISTUP BOLESNIKU S KRIŽOBOLJOM“.
Predavanje će se održati u ponedjeljak, 18. veljače 2013. god. s početkom u 12.00 sati u seminarskoj predavaonici Klinike za kirurgiju KBC Osijek, J. Huttler 4 (III. kat) - nastava za studente V. godine sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine.
Članovi stručnog povjerenstva:
 1. prof. dr. sc. Simeon Grazio - predsjednik
 2. prof. dr. sc. Savo Jovanović - član
 3. doc. dr. sc. Saša Rapan – član

Javno nastupno predavanje - dr. sc. Goran Krstačić, prim.dr.med.

Osijek - 08.02.2013
Izvješćujemo vas da će dr. sc. Goran Krstačić, prim.dr.med., naslovni viši asistent u Katedri za internu medicinu, povijest medicine i medicinsku etiku Medicinskog fakulteta Osijek u povodu svoga izbora u znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani interna medicina održati javno nastupno predavanje pod naslovom:
„KLINIČKA ANATOMIJA I METODOLOGIJA KOD FIZIKALNOG PREGLEDA BOLESNIKA“.
Predavanje će se održati u petak, 15. veljače 2013. god. s početkom u 11.00 sati u seminarskoj predavaonici Klinike za unutarnje bolesti KBC Osijek, J. Huttlera 4 (prizemlje) - nastava za studente III. godine sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine.

Psihodinamski pristup oboljelima od karcinoma

Osijek - 06.02.2013
Poslijediplomski tečaj trajnog usavršavanja liječnika 1. kategorije pod nazivom "Psihodinamski pristup oboljelima od karcinoma" održati će se 01. i 02. ožujka 2013. godine na Medicinskom fakultetu Osijek, Video konferencijska dvorana III.kat., u organizaciji MEDICINSKOG FAKULTETA OSIJEK KATEDRA ZA PSIHIJATRIJU. Voditelj tečaja je doc.prim. dr. sc. Sanda Anton,dr.med. Sudionici će biti bodovani prema pravilniku HLK, HKMS i HPK. U prilogu možete pronaći program sa satnicom i detaljima o načinu prijave.

Natječaj za izbor i prijam nastavnika i suradnika

Osijek - 06.02.2013
Medicinski fakultet Osijek raspisuje natječaj za izbor i prijam nastavnika i suradnika. Potpuni tekst natječaja u prilogu...

Javne obrane tema doktorskih radova

Osijek - 06.02.2013

7. veljače 2013., 11:00,
Mikrobiološki praktikum (2.kat) MFO, Huttlerova 4

Pristupnik: Toni Hanich, dr.med., polaznik Poslijediplomskog doktorskog studija Biomedicina i zdravstvo
Naslov predložene teme: "Eksperimentalna biomodulacija cijeljenja frakture tibije u štakora oksidacijskim stresom i stanicama kosti uzgojenim in vitro"
Mentor : dr.sc. Neven Žarković, znanstveni savjetnik
Javna obrana teme održat će se ispred Povjerenstva za prihvaćanje teme u sastavu:
 1. prof.dr.sc. Jasminka Milas Ahić, izvanredna profesorica Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednica
 2. prof.dr.sc. Robert Selthofer, izvanredni profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član
 3. dr.sc. Neven Žarković, znanstveni savjetnik, Institut Ruđer Bošković, Zagreb, član i mentor

19. veljače 2013., 13:00
Videokonferencijska dvorana Medicinskog fakulteta Osijek, Huttlerova 4

Pristupnik: Darija Birtić, dr.med., pristupnica Poslijediplomskog doktorskog studija Biomedicina i zdravstvo
Naslov doktorskog rada: „Značaj pepsina iz sline u dijagnostici i liječenju bolesnika s laringofaringealnim refluksom“
Mentorica: doc.dr.sc. Andrijana Včeva
Javna obrana doktorskog rada održat će se pred Povjerenstvom izabranim na 4. sjednici Fakultetskog vijeća u akademskoj godini 2012./2013. održanoj 28. siječnja 2013. u sastavu:
 1. prof.dr.sc. Silvio Mihaljević, izvanredni profesor Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednik
 2. prof.dr.sc. Srećko Branica, izvanredni profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu, član
 3. doc.dr.sc. Andrijana Včeva, docentica Medicinskog fakulteta Osijek, član i mentorica
Za rezervnog člana imenovan je doc.dr.sc. Željko Vranješ.

20. veljače 2013., 13:00
Videokonferencijska dvorana Medicinskog fakulteta Osijek, Huttlerova 4

Pristupnica: Martina Mihalj, dr.med., pristupnica Poslijediplomskog doktorskog studija Biomedicina i zdravstvo
Naslov doktorskog rada: Antibody-Mediated Modulation of Lymphocyte Homeostasis
Mentor: prof.dr.sc. Peter Balogh Komentorica: prof.dr.sc. Ines Drenjančević
Javna obrana doktorskog rada održat će se pred Povjerenstvom izabranim na 4. sjednici Fakultetskog vijeća u akademskoj godini 2012./2013. održanoj 28. siječnja 2013. sastavu:
 1. prof.dr.sc. Jasminka Milas Ahić, izvanredna profesorica Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednica
 2. prof.dr.sc. Jerko Barbić, izvanredni profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član
 3. prof.dr.sc. Peter Balogh, izvanredni profesor Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Pečuhu, Mađarska, član i mentor
Za rezervnog člana imenovana je prof.dr.sc. Ines Drenjančević.

26. veljače 2013., 13:00
Videokonferencijska dvorana Medicinskog fakulteta Osijek, Huttlerova 4

Pristupnica: Marija Perić, dr.med.,pristupnica Znanstvenog poslijediplomskog studija u području Biomedicine i zdravstva
Naslov predložene teme: Simultana primjena citoloških u ultrazvučnih parametara u razlikovanju benignih od malignih lezija dojke
Predloženi mentor: prof.dr.sc. Marija Pajtler
Obrana teme održat će se pred Povjerenstvom za prihvaćanje teme imenovanom na 4. sjednici Fakultetskog vijeća u akademskoj godini 2012/2013. održanoj 28. siječnja 2013. u sastavu:
 1. doc.dr.sc. Ika Kardum Skelin, docentica Medicinskog fakulteta u Zagrebu, predsjednica
 2. prof.dr.sc. Branko Dmitrović, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek. član
 3. prof.dr.sc. Marija Pajtler, redovita profesorica Medicinskog fakulteta Osijek, član i predložena mentorica

26. veljače 2013., 14:00
Videokonferencijska dvorana Medicinskog fakulteta Osijek, Huttlerova 4

Pristupnik: Hrvoje Palenkić, dr.med.,pristupnik Znanstvenog poslijediplomskog studija u području Biomedicine i zdravstva
Naslov predložene teme: „Utjecaj everzijske endarterektomije na dinamiku serumske koncentracije topivih adhezijskih molekula endotela u bolesnika operiranih zbog stenoze karotidnih arterija"
Predloženi mentor: doc.dr.sc. Tatjana Bačun
Obrana teme održat će se pred Povjerenstvom za prihvaćanje teme imenovanom na 4. sjednici Fakultetskog vijeća u akademskoj godini 2012/2013. održanoj 28. siječnja 2013. u sastavu:
 1. prof.dr.sc. Ines Drenjančević, redovita profesorica Medicinskog fakulteta Osijek predsjednica
 2. prof.dr.sc. Ivo Lovričević, redoviti profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu, član
 3. doc.dr.sc. Tatjana Bačun, docentica Medicinskog fakulteta Osijek, član i predložena mentorica

Javne obrane tema doktorskih radova

Osijek - 31.01.2013
Pristupnik Zorin Makarović, dr. med., pristupnik Znanstvenog poslijediplomskog studija u području Biomedicine i zdravstva, braniti će temu doktorskog rada 31. siječnja 2013. godine u 14:30 sati na Medicinskom fakultetu Osijek, Huttlerova 4. (Videokonferencijska dvorana)
Naslov predložene teme: "Uloga lijevog tipa opskrbe i anatomskih varijacija epikardijalnih arterija u razvoju opstruktivne koronarne bolesti"
Predloženi mentor: doc.dr.sc. Robert Steiner
Obrana teme održati će se pred Povjerenstvom u sastavu:
 1. Doc.dr.sc. Kristina Selthofer Relatić, docentica Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednica
 2. Doc.dr.sc. Alen Ružić, docent Medicinskog fakulteta u Rijeci, član
 3. Doc.dr.sc. Robert Steiner, docent Medicinskog fakulteta Osijek, član i mentor
Pristupnica Maja Vinković, dr.med., pristupnica Znanstvenog poslijediplomskog studija u području Biomedicine i zdravstva, braniti će temu doktorskog rada 01. veljače 2013. godine u 13:00 sati na Kliničkoj bolnici Sveti Duh, Zagreb (predavaonica Klinike za internu medicinu)
Naslov predložene teme: "Kombinirani pristup liječenju okluzije retinalne vene primjenom triamcinolona i bevacizumaba"
Predloženi mentor: doc.dr.sc. Damir Bosnar
Obrana teme održati će se pred Povjerenstvom u sastavu:
 1. prof.dr.sc. Eugenia Tedeschi Reiner, izvanredna profesorica Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednica
 2. prof.dr.sc. Danka Grčević, izvanredna profesorica Medicinskog fakulteta u Zagrebu, član
 3. doc.dr.sc. Damir Bosnar, docent Medicinskog fakulteta Osijek, član i mentor
Pristupnica Andrea Rakipović Stojanović, dr.med., pristupnica Znanstvenog poslijediplomskog studija u području Biomedicine i zdravstva, braniti će temu doktorskog rada 01. veljače 2013. godine u 13:00 sati na Medicinskom fakultetu Osijek, Huttlerova 4. (Videokonferencijska dvorana)
Naslov predložene teme: "Odnos izbora anestezije, izolacije patogenuih bakterija i ekspresije CD4 i CD8 limfocita u tumorskom tkivu na nastanak poslijeoperacijskih respiracijskih komplikacija nakon operacija abdominalnih karcinoma"
Predloženi mentor: doc.dr.sc. Slavica Kvolik
Obrana teme održati će se pred Povjerenstvom u sastavu:
 1. Prof.dr.sc. Branko Dmitrović, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednik
 2. Prof.dr.sc. Janoš Terzić, izvanredni profesor Medicinskog fakulteta u Splitu, član
 3. Doc.dr.sc. Slavica Kvolik, docentica Medicinskog fakulteta Osijek, član i mentorica
Pristupnik Željko Zubčić, dr.med., pristupnik Znanstvenog poslijediplomskog studija u području Biomedicine i zdravstva, braniti će temu doktorskog rada 12. veljače 2013. godine u 13:30 sati na Medicinskom fakultetu Osijek, Huttlerova 4. (Videokonferencijska dvorana)
Naslov predložene teme: "Značaj pepsina u nastajanju dobroćudnih i zloćudnih promjena grkljana"
Predloženi mentor: doc.dr.sc. Andrijana Včeva
Obrana teme održati će se pred Povjerenstvom u sastavu:
 1. doc.dr.sc. Željko Vranješ, docent Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednik
 2. prof.dr.sc. Srećko Branica, izvanredni profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu, član
 3. doc.dr.sc. Andrijana Včeva, docentica Medicinskog fakulteta Osijek, član i mentor
Pristupnica Ivana Grizelj, dr.med., polaznica Poslijediplomskog doktorskog studija Biomedicina i zdravstvo, braniti će temu doktorskog rada 12. veljače 2013. godine u 14:00 sati na Medicinskom fakultetu Osijek, Huttlerova 4. (Videokonferencijska dvorana)
Naslov predložene teme: "Reaktivnost rezistentnih krvnih žila potkožnog i visceralnog masnog tkiva u ljudskoj pretilosti"
Predloženi mentor: prof.dr.sc. Ines Drenjančević
Obrana teme održati će se pred Povjerenstvom u sastavu:
 1. Doc.dr.sc. Kristina Selthofer Relatić , docenticaMedicinskog fakulteta Osijek, predsjednica
 2. Prof.dr.sc. Bojan Jelaković, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Zagreb, član
 3. Prof.dr.sc. Ines Drenjančević, redovita profesorica Medicinskog fakulteta Osijek, član i predložena mentorica
Pristupnik Antonio Kokot, dr.med., polaznik Poslijediplomskog doktorskog studija Biomedicina i zdravstvo, braniti će temu doktorskog rada 15. veljače 2013. godine u 12:00 sati na Kliničkoj bolnici Sveti Duh, Zagreb (predavaonica Klinike za internu medicinu)
Naslov predložene teme: "Atropin, pilokarpin, NO sistem, BPC 157 na midrijazi u štakora"
Predloženi mentor: prof.dr.sc. Predrag Sikirić
Obrana teme održati će se pred Povjerenstvom u sastavu:
 1. prof.dr.sc. Aleksandar Včev, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednik
 2. doc.dr.sc. Josip Barać, docent Medicinskog fakulteta Osijek, član
 3. prof.dr.sc. Predrag Sikirić, redoviti profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu, član i mentor
Pristupnik Hrvoje Pitlović, dr.med., pristupnik Znanstvenog poslijediplomskog studija u području Biomedicine i zdravstva, braniti će temu doktorskog rada 19. veljače 2013. godine u 13:00 sati na Medicinskom fakultetu Osijek, Huttlerova 4. (Videokonferencijska dvorana)
Naslov predložene teme: "Određivanje Risserova stupnja ultrazvukom i mjerenje rasta djece tijekom godine s procjenom preostalog rasta"
Predloženi mentor: prof.dr.sc. Savo Jovanović
Obrana teme održati će se pred Povjerenstvom u sastavu:
 1. doc.dr.sc. Gordan Šarić, docent Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednik
 2. doc.dr.sc. Tomislav Đapić, docent Medicinskog fakulteta u Zagrebu, član
 3. prof.dr.sc. Savo Jovanović, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član i mentor
Pristupnica Vlatka Pitlović, dr.med., pristupnica Znanstvenog poslijediplomskog studija u području Biomedicine i zdravstva, braniti će temu doktorskog rada 19. veljače 2013. godine u 13:30 sati na Medicinskom fakultetu Osijek, Huttlerova 4. (Videokonferencijska dvorana)
Naslov predložene teme: "Povezanost vrška pubertetskog zamaha rasta s osifikacijom lakta analiziranom ultrazvukom"
Predloženi mentor: doc.dr.sc. Gordan Šarić
Obrana teme održati će se pred Povjerenstvom u sastavu:
 1. prof.dr.sc. Savo Jovanović, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednik
 2. doc.dr.sc. Tomislav Đapić, docent Medicinskog fakulteta u Zagrebu, član
 3. doc.dr.sc. Gordan Šarić, docent Medicinskog fakulteta Osijek, član i mentor
Pristupnica Ksenija Marjanović, dr.med., pristupnica Znanstvenog poslijediplomskog studija u području Biomedicine i zdravstva, braniti će temu doktorskog rada 19. veljače 2013. godine u 14:00 sati na Medicinskom fakultetu Osijek, Huttlerova 4. (Videokonferencijska dvorana)
Naslov predložene teme: "Usporedba imunohistokemijskog fenotipa raka dojke in situ s invazivnom i intraduktalnom komponenetom invazivnog raka dojke"
Predloženi mentor: prof.dr.sc. Branko Dmitrović
Obrana teme održati će se pred Povjerenstvom u sastavu:
 1. prof.dr.sc. Jozo Kristek, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednik
 2. prof.dr.sc. Damir Vrbanec, redoviti profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu, član
 3. prof.dr.sc. Branko Dmitrović, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član i mentor
Pristupnik Ivo Klarin, dr.med., polaznik Poslijediplomskog doktorskog studija Biomedicina i zdravstvo, braniti će temu doktorskog rada 19. veljače 2013. godine u 14:30 sati na Medicinskom fakultetu Osijek, Huttlerova 4. (Videokonferencijska dvorana)
Naslov predložene teme: "Osobitosti upalnih bolesti crijeva u Sjevernoj Dalmaciji "
Predloženi mentor: prof.dr.sc. Aleksandar Včev
Obrana teme održati će se pred Povjerenstvom u sastavu:
 1. prof.dr.sc. Dinko Puntarić, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednik
 2. prof.dr.sc. Boris Dželalija, redoviti profesor Sveučilišta u Zadru, član
 3. prof.dr.sc. Aleksandar Včev, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član i predloženi mentor


Developmental biology of peripheral lymphoid tissues - crossroad between immunology and embriology

Osijek - 29.01.2013
Od 11. do 13. veljače 2013. godine na Medicinskom fakultetu u Osijeku (Videokonferencijska dvorana) održat će se tečaj pod nazivom “Developmental biology of peripheral lymphoid tissues – crossroad between immunology and embryology”, kojeg će voditi profesor Peter Balogh sa Zavoda za imunologiju i biotehnologiju Sveučilišta u Pečuhu, Mađarska. U prilogu možete pronaći cjelokupni tekst obavijesti sa programom.

Javno nastupno predavanje - dr. sc. Ines Bilić-Ćurčić, dr. med.

Osijek - 16.12.2012
Izvješćujemo vas da će dr. sc. Ines Bilić-Ćurčić, dr. med., u povodu svoga izbora u znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani patofiziologija održati javno nastupno predavanje pod naslovom:
„PATOFIZIOLOGIJA CUSHINGOVOG SINDROMA“.
Predavanje će se održati u utorak, 22. siječnja 2013. god. s početkom u 13.00 sati u Videokonferencijskoj predavaonici Medicinskog fakulteta Osijek (III. kat), J. Huttlera 4 - nastava za studente III. godine sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine.

Poslijediplomski tečaj trajnog usavršavanja liječnika

Osijek - 15.01.2013
Poslijediplomski tečaj trajnog usavršavanja liječnika 1. kategorije pod nazivom "Terapijski pristup pretilosti" održati će se 19. i 20. siječnja 2013. godine u Centru za edukaciju u Orahovici, Put hrvatskih branitelja bb, u organizaciji MEDICINSKOG FAKULTETA OSIJEK i HRVATSKOG CRVENOG KRIŽA, Gradsko društvo Crvenog križa Osijek. Voditelji tečaja su: prof. dr. sc. Aleksandar Včev i doc.dr.sc. Željko Jovanović. Sudionici će biti bodovani prema pravilniku HLK. U prilogu možete pronaći program sa satnicom i detaljima o načinu prijave.

Natječaj za izbor i prijam nastavnika i suradnika

Osijek - 10.01.2013
Medicinski fakultet Osijek raspisuje natječaj za izbor i prijam nastavnika i suradnika. Potpuni tekst natječaja u prilogu...

Prosinac 2012

Javno nastupno predavanje - dr. sc. Suzana Mimica Matanović, dr. med.

Osijek - 11.12.2012
Izvješćujemo vas da će dr. sc. Suzana Mimica Matanović, dr. med., viša asistentica u povodu svoga izbora u znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani klinička farmakologija i toksikologija održati javno nastupno predavanje pod naslovom:
„POSEBNOSTI PRIMJENE LIJEKOVA U STARIJIH OSOBA“.
Predavanje će se održati u utorak, 18. prosinca 2012. god. s početkom u 11.00 sati u Videokonferencijskoj predavaonici Medicinskog fakulteta Osijek (III. kat), J. Huttlera 4 - nastava za studente sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine.

Javno nastupno predavanje - dr. sc. Snježana Džijan, dipl.ing.

Osijek - 10.12.2012
Izvješćujemo vas da će dr. sc. Snježana Džijan, dipl.ing., viša asistentica u povodu svoga izbora u znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani genetika, genomika i proteomika čovjeka održati javno nastupno predavanje pod naslovom:
„PRIMJENA MOLEKULARNE DIJAGNOSTIKE U ODREĐIVANJU KRVLJU PRENOSIVIH BOLESTI“.
Predavanje će se održati u ponedjeljak, 17. prosinca 2012. god. s početkom u 08.00 sati u Videokonferencijskoj predavaonici Medicinskog fakulteta Osijek (III. kat), J. Huttlera 4 - nastava za studente sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine.

Javno nastupno predavanje - dr. sc. Dario Rahelić, dr. med.

Osijek - 07.12.2012
Izvješćujemo vas da će dr. sc. Dario Rahelić, dr. med., nasl. viši asistent u povodu svoga izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani interna medicina održati javno nastupno predavanje pod naslovom:
„ŠEĆERNA BOLEST KAO MEDICINSKI I SOCIOEKONOMSKI IZAZOV U REPUBLICI HRVATSKOJ“.
Predavanje će se održati u petak, 14. prosinca 2012. god. s početkom u 11.00 sati u nastavnoj bazi Medicinskog fakulteta Osijek – KB „Sveti Duh“ u Zagrebu, predavaonici Klinike za unutarnje bolesti, Sv. Duh 64 - nastava za studente IV. godine sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine.

Javno nastupno predavanje - dr. sc. Zoran Zelić, dr. med.

Osijek - 05.12.2012
dr. sc. Zoran Zelić, dr. med., povodom izbora u znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani ortopedija, čast nam je pozvati Vas na nastupno predavanje pod nazivom:
„OZLJEDE LIGAMENATA I MENISKUSA KOLJENSKOG ZGLOBA“
koje će održati dr. sc. Zoran Zelić, dr. med., viši asistent u utorak, 11. prosinca 2012. god. s početkom u 13.00 sati u predavaonici BLT Medicinskog fakulteta Osijek (II. kat), J. Huttlera 4 - nastava za studente V. godine sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine.

Studeni 2012

Obrana doktorske disertacije - mr. sc. Miroslav Hanževački, dr. med.

Osijek - 21.11.2012
mr. sc. Miroslav Hanževački, dr. med., u postupku stjecanja doktorata znanosti izvan doktorskog studija, branit će svoju doktorsku disertaciju u utorak, 27. studenoga 2012. godine u 13:30 sati na Medicinskom fakultetu Osijek, Huttlerova 4. (Videokonferencijska dvorana)
Prijavljena tema nosi naslov: "Prevalencija blagog kognitivnog popuštanja u gradu Zagrebu i rani predklinički pokazatelji brze progresije demencije"
Mentor: prof. dr. sc. Sanja Blažeković Milaković Komentor: prof. dr. sc. Rudika Gmajnić
Obrana će se održati pred Povjerenstvom u sastavu:
 1. prof. dr. sc. Pavo Filaković, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednik
 2. prof. dr. sc. Davor Jančuljak, izvanredni profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član
 3. prof. dr. sc. Sanja Blažeković Milaković, izvanredna profesorica Medicinskog fakulteta u Zagrebu, član i mentor
Za rezervnog člana imenovan je prof. dr. sc. Rudika Gmajnić.

Konačni rezultati studentskih izbora za Studentski zbor Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku i Studentski zbor Medicinskog fakulteta Osijek

Osijek - 19.11.2012
Nakon proteklog roka za ulaganje prigovora na rezultate izbora objavljuju se konačni rezultati izbora za studentske predstavnike i njihove zamjenike u Studentski zbor Medicinskog fakuleta Osijek, na izborima održanim 14. studenog 2012.g

Rezultati studentskih izbora za Studentski zbor Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku i Studentski zbor Medicinskog fakulteta Osijek

Osijek - 15.11.2012
Rezultati izbora za studentske predstavnike u Studentskom zboru Medicinskog fakulteta Osijek objavljeni su na internet stranicama Fakulteta (www.mefos.hr)i na Oglasnoj ploči Fakulteta 15.11.2012 u 12:55 sati.

Studentski izbori za Studentski zbor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Studentski zbor Medicinskog fakulteta Osijek

Osijek - 13.11.2012
studentski izbori
Obavještavamo i podsjećamo studente da se studentski izbori za Studentski zbor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Studentski zbor Medicinskog fakulteta Osijek održavaju u srijedu, dana 14. studenog 2012. godine.
Glasovanje će se održati na biračkom mjestu broj 1 na Medicinskom fakultetu Osijek, J. Huttlera 4, 31000 Osijek (Predavaonica u suterenu) u vremenu od 7,00 do 19,00 sati, a za studente Dislociranog sveučilišnog preddiplomskog studija sestrinstvo u Pregradi, na biračkom mjestu broj 2, Stjepana Škreblina bb, 49218 Pregrada u vremenu od 7,00 do 19,00 sati.

Molimo studente da u što većem broju izađu na izbore.

Nastupno predavanje dr. sc. Sandra Tucak-Zorić, dr. med.

Osijek - 13.11.2012
Povodom izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani genetika, genomika i proteomika čovjeka, čast nam je pozvati Vas na nastupno predavanje pod nazivom: "Utjecaj onečišćenja iz okoliša na zdravlje čovjeka" koje će održati dr. sc. Sandra Tucak-Zorić, dr. med. Predavanje će se održati u ponedjeljak, 19. studenoga 2012. u 09:00 sati,u predavaonici P-1 Medicinskog fakulteta Osijek Osijek, J. Huttlera 4 (prizemlje) - nastava za studente sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine.

Nastupno predavanje dr. sc. Vlatka Pandžić Jakšić, dr. med.

Osijek - 09.11.2012
Povodom izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani interna medicina, čast nam je pozvati Vas na nastupno predavanje pod nazivom: "Hipertenzija u endokrinoloških bolesnika" koje će održati dr. sc. Vlatka Pandžić Jakšić, dr. med. Predavanje će se održati u četvrtak, 15. studenoga 2012. u 10:15 sati, u seminarskoj predavaonici Klinike za ginekologiju i opstetriciju KBC Osijek, J. Huttlera 4 (III. kat) - nastava za studente IV. godine sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine.

Prezentacija teme doktorske disertacije - Maja Bogdan, dr. med.

Osijek - 08.11.2012
Maja Bogdan, dr. med.,pristupnica Znanstvenog poslijediplomskog studija u području Biomedicine i zdravstva javno će prezentirati predloženu temu svog doktorskog rada, utorak, 21. studenoga 2012. godine u 13:30 sati, Klinička bolnica Sveti Duh, Zagreb – predavaonica Klinike za unutarnje bolesti.
Prijavljena tema nosi naslov: "Učinak subminimalnih inhibitornih koncentracija antibiotika na sposobnost stvaranja biofilma i osjetljivost na baktericidnu aktivnost ljudskog seruma kliničkih izolata Acinetobacter baumanii u in vitro uvjetima"
Predloženi mentor: doc. dr. sc. Domagoj Drenjančević
Javna obrana teme održat će se ispred Povjerenstva za prihvaćanje teme u sastavu:
 1. prof. dr. sc. Branka Bedenić, redovita profesorica Medicinskog fakulteta u Zagrebu, predsjednica
 2. doc. dr. sc. Suzana Bukovski Simonoski, docentica Medicinskog fakulteta Osijek, član
 3. doc. dr. sc. Domagoj Drenjančević, docent Medicinskog fakulteta Osijek, član i mentor

Prezentacija teme doktorske disertacije - Vlasta Atalić, dr. med.

Osijek - 08.11.2012
Vlasta Atalić, dr.med.,pristupnica Znanstvenog poslijediplomskog studija u području Biomedicine i zdravstva javno će prezentirati predloženu temu svog doktorskog rada, utorak, 21. studenoga 2012. godine u 13:00 sati, Klinička bolnica Sveti Duh, Zagreb – predavaonica Klinike za unutarnje bolesti.
Prijavljena tema nosi naslov: "Molekularna karakterizacija rezistencije na karbapeneme u Enterobakterija"
Predloženi mentor : prof. dr. sc. Branka Bedenić
Javna obrana teme održat će se ispred Povjerenstva za prihvaćanje teme u sastavu:
 1. doc. dr. sc. Domagoj Drenjančević, docent Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednik
 2. doc. dr. sc. Suzana Bukovski Simonoski, docentica Medicinskog fakulteta Osijek, član
 3. prof. dr. sc. Branka Bedenić, redovita profesorica Medicinskog fakulteta u Zagrebu, član i mentor

Prezentacija teme doktorske disertacije - Krunoslav Buljan, dr. med.

Osijek - 08.11.2012
 Krunoslav Buljan, dr. med., polaznik Poslijediplomskog doktorskog studija Biomedicina i zdravstvo javno će prezentirati predloženu temu svog doktorskog rada, utorak, 13. studenoga 2012. godine u 14:30 sati na Medicinskom fakultetu Osijek, Huttlerova 4. (Videokonferencijska dvorana).
Prijavljena tema nosi naslov: "Ultrazvuk karotidnih arterija u proceni subkliničke arterioskleroze kod ispitanika sa čimbenicima rizika za aterosklerozu"
Predloženi mentor : prof. dr. sc. Silva Butković Soldo
Javna obrana teme održat će se ispred Povjerenstva za prihvaćanje teme u sastavu:
 1. doc. dr. sc. Branko Radanović, docent Medicinskog fakulteta Osijek, predsejdnik
 2. prof. dr. sc. Vesna Šerić, izvanredna profesorica Stomatološkog fakulteta u Zagrebu i Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu, član
 3. prof. dr. sc. Silva Butković Soldo, redovita profesorica u trajnom zvanju Medicinskog fakulteta Osijek, član i predloženi mentor

Prezentacija teme doktorske disertacije - Tomislav Kizivat, dr. med.

Osijek - 08.11.2012
Tomislav Kizivat, dr. med., polaznik Poslijediplomskog doktorskog studija Biomedicina i zdravstvo javno će prezentirati predloženu temu svog doktorskog rada, utorak, 13. studenoga 2012. godine u 14:00 sati na Medicinskom fakultetu Osijek, Huttlerova 4. (Videokonferencijska dvorana).
Prijavljena tema nosi naslov: "Utjecaj antioksidansa na prevenciju urolitijaze u staničnom modelu"
Mentor : prof. dr. sc. Ivan Mihaljević
Predloženi komentor: prof. dr. sc. Jerko Barbić
Javna obrana teme održat će se ispred Povjerenstva za prihvaćanje teme u sastavu:
 1. prof. dr. sc. Antun Tucak, professor emeritus Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, predsejdnik
 2. prof. dr. sc. Davor Trnski, izvanredni profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu,
 3. prof. dr. sc. Ivan Mihaljević, izvanredni profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član i predloženi mentor

Prezentacija teme doktorske disertacije - Lana Maričić, dr. med.

Osijek - 08.11.2012
Lana Maričić, dr. med., polaznica Poslijediplomskog doktorskog studija Biomedicina i zdravstvo javno će prezentirati predloženu temu svog doktorskog rada, utorak, 13. studenoga 2012. godine u 13:30 sati na Medicinskom fakultetu Osijek, Huttlerova 4. (Videokonferencijska dvorana).
Prijavljena tema nosi naslov: "Procjena endotelne disfunkcije kod oboljelih od kronične opstruktivne plućne bolesti"
Predloženi mentor: doc. dr. sc. Andrijana Včeva
Javna obrana teme održat će se ispred Povjerenstva za prihvaćanje teme u sastavu:
 1. doc. dr. sc. Sanda Škrinjarić Cincar, docentica Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednica
 2. doc. dr. sc. Alen Ružić, docent Medicinskog fakulteta u Rijeci, član
 3. doc. dr. sc. Andrijana Včeva, docentica Medicinskog fakulteta Osijek, član i predloženi mentor

Natječaj za izbor i prijam nastavnika, suradnika i laboranta

Osijek - 07.11.2012
Medicinski fakultet Osijek raspisuje natječaj za izbor i prijam nastavnika u znanstveno-nastavna zvanja te suradnike u zvanju višeg asistenta i asistenta te laboranta.

Kandidacijska lista za izbor studentskih predstavnika u Studentski zbor Medicinskog fakulteta Osijek

Osijek - 06.11.2012
Izborno povjerenstvo Medicinskog fakulteta Osijek na sjednici održanoj 6. studenog 2012. utvrdilo je sljedeću Kandidacijska listu za izbor studentskih predstavnika u Studentski zbor Medicinskog fakulteta Osijek za izbore raspisane za 14. studenoga 2012.

Obavijest kandidatima na studentskim izborima za Studentski zbor Medicinskog fakulteta Osijek

Osijek - 02.11.2012
Poštovani, Rok za predaju kandidatura za studentske izbore 2012. godine za članove i njihove zamjenike za Studentski zbor Medicinskog fakulteta Osijek je ponedjeljak 5. studenog 2012. godine. Kandidature se predaju Izbornom povjerenstvu Medicinskog fakulteta Osijek putem urudžbenog zapisnika.
Poštovani kandidati, molimo vas da prije predaje kandidature, opreza radi, provjerite svu dokumentaciju koju predajete, a koja je objavljena na web stranicama Medicinskog fakulteta Osijek.

Listopad 2012

Rezultati Natječaja za upis u Poslijediplomski doktorski studij Biomedicina i zdravstvo

Osijek - 31.10.2012
poslijediplomski
Pristupnici navedeni u rang listi mogu pristupiti upisu u navedeni studij 12., 13., 15. i 16. studenog 2012. od 9:00 do 12.00. u Odjeljku za poslijediplomske studije.
Detaljne informacije svi pristupnici primit će putem elektroničke pošte.

Nastupno predavanje dr. sc. Melita Čačić Hribljan, dr. med., naslovna viša asistentica

Osijek - 31.10.2012
Povodom izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani pedijatrija, Katedri za pedijatriju, Medicinskog fakulteta Osijek, čast nam je pozvati Vas na nastupno predavanje pod nazivom: "Epilepsije dječje dobi" koje će održati dr. sc. Melita Čačić Hribljan, dr. med. Predavanje će se održati u utorak, 6. studenoga 2012. u 11:00 sati, u seminarskoj predavaonici Klinike za kirurgiju KBC Osijek, J. Huttler 4 (III. kat) - nastava za studente V. godine sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine.

Parkinsonova bolest i bolesti pokreta

Osijek - 30.10.2012
Poslijediplomski tečaj trajnog usavršavanja liječnika 1.kategorije pod nazivom "Parkinsonova bolest i bolesti pokreta" održati će se 9. i 10. studenoga 2012. godine na Medicinskom fakultetu Osijek, u organizaciji Medicinskog fakulteta Osijek, katedre za neurologiju i Hrvatske udruge za neurorehabilitaciju i restauracijsku neurologiju . Voditelj tečaja: prof. dr. sc.Silva Butković Soldo. Sudionici će biti bodovani prema pravilniku HLK

Obrana doktorske disertacije - mr. sc. Srećko Sabalić, dr. med.

Osijek - 30.10.2012
mr. sc. Srećko Sabalić, dr. med., u postupku stjecanja doktorata znanosti izvan doktorskog studija, branit će svoju doktorsku disertaciju u petak 23. studenoga 2012. godine u 13:00 sati na Medicinskom fakultetu Osijek, Huttlerova 4. (Videokonferencijska dvorana)
Prijavljena tema nosi naslov: "Pločica na zaključavanje za ekstrartikularne prijelome distalnog humerusa – biomehanička studija na osteoporotičnom modelu"
Mentor: dr. sc. Ante Muljačić, viši zn. suradnik, komentor: prof. dr. sc. Janoš Kodvanj
Obrana će se održati pred Povjerenstvom za obranu doktorskog rada izabranim na 1. redovitoj sjednici Fakultetskog vijeća u akademskoj godini 2012/2013 u sastavu:
 1. prof. dr. sc. Radivoje Radić, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednik
 2. prof. dr. sc. Savo Jovanović, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član
 3. doc. dr. sc. Ante Muljačić, docent Medicinskog fakulteta u Mostaru, član i mentor za ocjenu doktorskog rada pristupnika.
Za rezervnog člana imenovan je prof. dr. sc. Janoš Kodvanj.

Obrana doktorske disertacije - mr. sc. Slavica Labor, dr. med.

Osijek - 30.10.2012
mr. sc. Slavica Labor, dr. med., pristupnica Znanstvenog poslijediplomskog studija u području Biomedicine i zdravstva, branit će svoju doktorsku disertaciju u utorak 20. studenoga 2012. godine u 13:00 sati na Medicinskom fakultetu Osijek, Huttlerova 4. (Videokonferencijska dvorana)
Prijavljena tema nosi naslov: "Fenotip astme kao prediktor pojavnosti anksioznosti i depresije"
Mentor: doc. dr. sc. Sanja Popović Grle
Obrana će se održati pred Povjerenstvom za obranu doktorskog rada izabranim na 1. redovitoj sjednici Fakultetskog vijeća u akademskoj godini 2012/2013 u sastavu:
 1. doc. dr. sc. Sanda Škrinjarić Cincar, docentica Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednica
 2. doc. dr. sc. Dunja Degmečić, docentica Medicinskog fakulteta Osijek, član
 3. doc. dr. sc. Sanja Popović Grle, docentica Medicinskog fakulteta u Zagrebu, član i mentor
Za rezervnog člana imenovan je prof. dr. sc. Ivan Požgain.

Obrana doktorske disertacije - mr. sc. Dubravka Lišnjić, dr. med.

Osijek - 30.10.2012
mr. sc. Dubravka Lišnjić, dr. med., pristupnica Znanstvenog poslijediplomskog studija u području Biomedicine i zdravstva, branit će svoju doktorsku disertaciju u ponedjeljak 19. studenoga 2012. godine u 12:00 sati na Medicinskom fakultetu Osijek, Huttlerova 4. (Videokonferencijska dvorana)
Prijavljena tema nosi naslov: "Usporedba kliničkih, mikrobioloških i citoloških nalaza urogenitalnog sustava premenopauznih žena s rekurentnim infekcijama mokraćnog sustava s nalazima njihovih partnera"
Mentor: prof. dr. sc. Višnja Škerk
Obrana će se održati pred Povjerenstvom za obranu doktorskog rada izabranim na 1. redovitoj sjednici Fakultetskog vijeća u akademskoj godini 2012/2013 u sastavu:
 1. doc. dr. sc. Ljiljana Perić, docentica Medicinskog fakulteta Osijek, predsejdnica
 2. prof. dr. sc. Marija Pajtler, redovita profesorica Medicinskog fakulteta Osijek, član
 3. prof. dr. sc. Višnja Škerk, redoviti profesor Stomatološkog fakulteta u Zagrebu, član
Za rezervnog člana imenovana je: doc. dr. sc. Valerija Miličić Juhas.

Obrana doktorske disertacije - mr. sc. Bruno Popić, dr. med.

Osijek - 30.10.2012
mr. sc. Bruno Popić, dr. med., u postupku stjecanja doktorata znanosti izvan doktorskog studija, branit će svoju doktorsku disertaciju u srijedu 14. studenoga 2012. godine u 14:30 sati na Medicinskom fakultetu Osijek, Huttlerova 4. (Videokonferencijska dvorana)
Prijavljena tema nosi naslov: "Radiomorfometrijski indeksi mandibule kao pokazatelji osteoporoze kod žena u postmenopauzi"
Mentor: prof. dr. sc. Davorin Đanić
Obrana će se održati pred Povjerenstvom za obranu doktorskog rada izabranim na 1. redovitoj sjednici Fakultetskog vijeća u akademskoj godini 2012/2013 u sastavu:
 1. doc. dr. sc. Jasminka Milas Ahić, docentica Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednica
 2. doc. dr. sc. Predrag Knežević, docent Stomatološkog fakulteta u Zagrebu, član
 3. prof. dr. sc. Davorin Đanić, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član i predloženi mentor
Za rezervnog člana imenovan je prof. dr. sc. Dinko Leović.

Obrana doktorske disertacije - mr. sc. Željko Bočina, dr. med.

Osijek - 30.10.2012
mr. sc. Željko Bočina, dr. med., u postupku stjecanja doktorata znanosti izvan doktorskog studija, branit će svoju doktorsku disertaciju u srijedu 14. studenoga 2012. godine u 14:00 sati na Medicinskom fakultetu Osijek, Huttlerova 4. (Videokonferencijska dvorana)
Prijavljena tema nosi naslov: "Značaj dinamike ekspresije biljega oksidacijskog stresa u bolesnika s ishemijskim moždanim udarom unutar 48 sati"
Mentor: prof. dr. sc. Silva Butković Soldo
Obrana će se održati pred Povjerenstvom za obranu doktorskog rada izabranim na 1. redovitoj sjednici Fakultetskog vijeća u akademskoj godini 2012/2013 u sastavu:
 1. prof. dr. sc. Ivan Bielen, naslovni izvanredni profesor Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednik
 2. Akademkinja Vida Demarin, redovita profesorica Stomatološkog fakulteta u Zagrebu, član
 3. prof. dr. sc. Silva Butković Soldo, redovita profesorica u trajnom zvanju Medicinskog fakulteta Osijek, član i mentor
Za rezervnog člana imenovan je prof. dr. sc. Dragutin Kadojić.

Obrana doktorske disertacije - Robert Smolić, dr. med.

Osijek - 30.10.2012
Robert Smolić, dr. med., pristupnik Poslijediplomskog doktorskog studija Biomedicina i zdravstvo, branit će svoju doktorsku disertaciju u srijedu, 14. studenog 2012. godine u 13:00 sati na Medicinskom fakultetu Osijek, Huttlerova 4. (Videokonferencijska dvorana)
Prijavljena tema nosi naslov: "Inhibicija replikacije hepatitis C virusa djelovanjem na ciljane, komplementarne i lančano specifične sekvencije genoma hepatitis C virusa korištenjem kratkih interferirajućih ribonukleinskih kiselina"
Mentor: prof. dr. sc. Dragan Primorac
Obrana će se održati pred Povjerenstvom za obranu doktorskog rada izabranim na 1. redovitoj sjednici Fakultetskog vijeća u akademskoj godini 2012/2013 u sastavu:
 1. prof. dr. sc. Alemka Markotić, redovita profesorica Medicinskog fakulteta u zagrebu, predsjednica
 2. prof. dr. sc. Antun Tucak, professor emeritus Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, član
 3. prof. dr. sc. Dragan Primorac, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član i mentor
Za rezervnog člana imenovan je prof. dr. sc. Aleksandar Včev.

Obrana doktorske disertacije - Martina Smolić, dr. med.

Osijek - 30.10.2012
Martina Smolić, dr. med., pristupnica Poslijediplomskog doktorskog studija Biomedicina i zdravstvo, branit će svoju doktorsku disertaciju u srijedu, 14. studenog 2012. godine u 12:00 sati na Medicinskom fakultetu Osijek, Huttlerova 4. (Videokonferencijska dvorana)
Prijavljena tema nosi naslov: "Specifična i ciljana selekcija genetski zaštićenih hepatocita pomoću receptorom posredovane endocitoze"
Mentor: prof. dr. sc. Dragan Primorac
Obrana će se održati pred Povjerenstvom za obranu doktorskog rada izabranim na 1. redovitoj sjednici Fakultetskog vijeća u akademskoj godini 2012/2013 u sastavu:
 1. prof. dr. sc. Alemka Markotić, redovita profesorica Medicinskog fakulteta u zagrebu, predsjednica
 2. prof. dr. sc. Antun Tucak, professor emeritus Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, član
 3. prof. dr. sc. Dragan Primorac, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član i mentor
Za rezervnog člana imenovan je prof. dr. sc. Aleksandar Včev.

Obrana doktorske disertacije - mr. sc. Denis Klapan

Osijek - 30.10.2012
mr. sc. Denis Klapan, dr. med., u postupku stjecanja doktorata znanosti izvan doktorskog studija, branit će svoju doktorsku disertaciju u ponedjeljak 12. studenoga 2012. godine u 13:00 sati na Medicinskom fakultetu Osijek, Huttlerova 4. (Videokonferencijska dvorana)
Prijavljena tema nosi naslov: "Usporedba aksilarne limfadenektomije kod operacije raka dojke s harmoničnim skalpelom i klasičnom metodom"
Mentor: prof. dr. sc. Jozo Kristek
Obrana će se održati pred Povjerenstvom za obranu doktorskog rada izabranim na 1. redovitoj sjednici Fakultetskog vijeća u akademskoj godini 2012/2013 u sastavu:
 1. prof. dr. sc. Josip Fajdić, izvanredni profesor Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednik
 2. prof. dr. sc. Damir Vrbanec, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Zagreb, član
 3. prof. dr. sc. Jozo Kristek, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član i mentor
Za rezervnog člana imenovan je prof. dr. sc. Branko Dmitrović.

Obrana doktorske disertacije - mr. sc. Lada Kalagac Fabris, dr. med.

Osijek - 30.10.2012
mr. sc. Lada Kalagac Fabris, dr. med., u postupku stjecanja doktorata znanosti izvan doktorskog studija, branit će svoju doktorsku disertaciju u petak 9. studenoga 2012. godine u 13:00 sati na Medicinskom fakultetu Osijek, Huttlerova 4. (Predavaona P1, prizemlje)
Prijavljena tema nosi naslov: "Epiduralnim volumenom ograničen subarahnoidalno-epiduralni blok naspram konvencionalnog subarahnoidalnog bloka u elektivnom carskom rezu"
Mentor: prof. dr. sc. Katarina Šakić Zdravčević
Obrana će se održati pred Povjerenstvom za obranu doktorskog rada izabranim na 1. redovitoj sjednici Fakultetskog vijeća u akademskoj godini 2012/2013 u sastavu:
 1. doc. dr. sc. Gordana Brozović, naslovna docentica Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednica
 2. doc. dr. sc. Branko Tripković, docent Medicinskog fakulteta u Zagrebu, član
 3. prof. dr. sc. Katarina Šakić Zdravčević, redovita profesorica Medicinskog fakulteta Osijek, član i mentor
Za rezervnog člana imenovana je doc. dr. sc. Danijela Gulam, docentica Medicinskog fakulteta Osijek.

Obrana doktorske disertacije - mr. sc. Vladimir Fijačko, dr. med.

Osijek - 30.10.2012
mr. sc. Vladimir Fijačko, dr. med., u postupku stjecanja doktorata znanosti izvan doktorskog studija, branit će svoju doktorsku disertaciju u utorak 6. studenoga 2012. godine u 13:00 sati na Medicinskom fakultetu Osijek, Huttlerova 4. (Videokonferencijska dvorana)
Prijavljena tema nosi naslov: "Utjecaj različitog fenotipa bolesnika s kronično opstruktivnom plućnom bolešću na uspjeh liječenja"
Mentor: doc. dr. sc. Sanja Popović Grle
Obrana će se održati pred Povjerenstvom za obranu doktorskog rada izabranim na 1. redovitoj sjednici Fakultetskog vijeća u akademskoj godini 2012/2013 u sastavu:
 1. doc. dr. sc. Sanda Škrinjarić-Cincar, docentica Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednica
 2. prof. dr. sc. Jasminka Milas Ahić, izvanredna profesorica Medicinskog fakulteta Osijek, članica
 3. doc. dr. sc. Sanja Popović Grle, docentica Medicinskog fakulteta u Zagrebu, članica i mentorica
Za rezervnog člana imenovana je doc. dr. sc. Kristina Selthofer, docentica Medicinskog fakulteta Osijek.

Studentski izbori 2012

Osijek - 29.10.2012
Sve bitne dokumente za izbore za Studentski zbor možete pronaći ovdje:

Promocija zbornika "Teorijska promišljanja o/u zdravstvenoj njezi"

Osijek - 24.10.2012
Poštovani, čast nam je pozvati vas na svečanu promociju zbornika "Teorijska promišljanja o/u zdravstvenoj njezi" studenata diplomskog studija sestrinstva, koja će se održati na Medicinskom fakultetu Osijek, dvorana za udaljenja predavanja III. kat u ponedjeljak 29. listopada 2012. u 12:00 sati. Molimo Vas da svojom nazočnošću uveličate skup.

Obrana doktorske disertacije - mr. sc. Davor Laufer, dr. med.

Osijek - 19.10.2012
mr. sc. Davor Laufer, dr. med., u postupku stjecanja doktorata znanosti izvan doktorskog studija, branit će svoju doktorsku disertaciju u petak 26.  listopada 2012. godine u 13:00 sati na Medicinskom fakultetu Osijek, Huttlerova 4. (Videokonferencijska dvorana)
Prijavljena tema nosi naslov: "Korelacija kliničke slike shizofrenije s vrijednostima homocisteina, folne kiseline i kobalamina"
Obrana će se održati pred Povjerenstvom za obranu doktorskog rada izabranim na 11. redovitoj sjednici Fakultetskog vijeća u akademskoj godini 2011./2012., održanoj 24. rujna 2012. u sastavu:
 1. prof. dr. sc. Pavo Filaković, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednik
 2. prof. dr. sc. Vlado Jukić, redoviti profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu, član
 3. doc. dr. sc. Oliver Koić, docent Medicinskog fakulteta Osijek, član i mentor
Za rezervnog člana imenovan je doc. dr. sc. Branko Radanović, docent Medicinskog fakulteta Osijek.

Obrana doktorske disertacije - Milan Bitunjac

Osijek - 19.10.2012
Milan Bitunjac, student Znanstvenog poslijediplomskog studija u području Biomedicine i zdravstva, branit će svoju doktorsku disertaciju u četvrtak 25. listopada 2012. godine u 14:00 sati na Medicinskom fakultetu Osijek, Huttlerova 4. (Videokonferencijska dvorana)
Prijavljena tema nosi naslov: "Procjena moždane vazoreaktivnosti pomoću indeksa zadržavanja daha u ispitanika s arterijskom hipertenzijom"
Obrana će se održati pred Povjerenstvom za obranu doktorskog rada izabranim na 11. redovitoj sjednici Fakultetskog vijeća u akademskoj godini 2011./2012., održanoj 24. rujna 2012. u sastavu:
 1. prof. dr. sc. Silva Butković Soldo, redovita profesorica Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednica
 2. prof. dr. sc. Dragutin Kadojić, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član
 3. prof. dr. sc. Vida Demarin, redoviti profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu, član i mentor
Za zamjenika člana imenovan je doc. dr. sc. Branko Radanović, docent Medicinskog fakulteta Osijek.

Parkinsonova bolest i bolesti pokreta

Osijek - 12.10.2012
Poslijediplomski tečaj trajnog usavršavanja liječnika 1.kategorije pod nazivom "Parkinsonova bolest i bolesti pokreta" održati će se 9. i 10. studenoga 2012. godine na Medicinskom fakultetu Osijek, u organizaciji Medicinskog fakulteta Osijek, katedre za neurologiju i Hrvatske udruge za neurorehabilitaciju i restauracijsku neurologiju . Voditelj tečaja: prof. dr. sc.Silva Butković Soldo. Sudionici će biti bodovani prema pravilniku HLK

Nastupno predavanje dr. sc. Katarina Dodig Ćurković, dr. med., naslovna viša asistentica

Osijek - 12.10.2012
Povodom izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani psihijatrija, Katedri za psihijatriju i psihološku medicinu, Medicinskog fakulteta Osijek, čast nam je pozvati Vas na nastupno predavanje pod nazivom: "Poremećaji psihičkog razvoja kod djece" koje će održati dr. sc. Katarina Dodig Ćurković, dr. med. Predavanje će se održati u četvrtak, 18. listopada 2012. u 12:00 sati, u videokonferencijskoj predavaonici Medicinskog fakulteta Osijek, J. Huttlera 4 (III. kat) - nastava za studente sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine.

Stipendije "Za žene u znanosti" za 2013. godinu

Osijek - 10.10.2012
zene
Zadovoljstvo nam je najaviti ponovno raspisivanje natječaja za stipendije ''Za žene u znanosti'' za 2013. godinu kojeg organiziraju L'Oreal ADRIA i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO.

Natječaj će biti raspisan od 11. listopada i traje do 9. studenog 2012., a na njega se mogu prijaviti znanstvenice koje se nalaze u posljednjoj fazi pripreme doktorske disertacije na području prirodnih znanosti, uključujući interdisciplinarna područja, te koje imaju manje od 35 godina.

Projektu su se u vidu pokrovitelja od ove godine pridružili i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti te Rektorski zbor RH.

Vezani sadržaj

Rezultati jedinstvene sveučilišne studentske ankete u akademskoj 2011/2012

Osijek - 09.10.2012
Na Medicinskom fakultetu Osijek provedena je Jedinstvena sveučilišna studentska anketa za akademsku godinu 2011./2012. Anketa se provedila 21.,23.,24. svibnja i 1. lipnja 2012. godine. U anketi je sudjelovalo 521 student što je 80.28% od ukupno 649 studenta koji su mogli pristupiti anketi.
Ured za unaprjeđivanje i osiguranje kvalitete Medicinskog fakulteta Osijek izdaje rezultate Jedinstvene Sveučilišne studentske ankete nositeljima Katedri na pismeni zahtjev nositelja Katedre.
Izdani rezultati odnose se isključivo na Katedru za koju je podnesena molba nositelja Katedre.
Potvrda se izdaje na temelju molbe i u privitku je ove obavijesti.

Vezani sadržaj

Nastupno predavanje dr. sc. Tatjana Šimurina, dr. med., naslovna viša asistentica

Osijek - 05.10.2012
Povodom izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani anesteziologija i reanimatologija, Katedri za anesteziologiju, reanimatogoliju i intenzivno liječenje, Medicinskog fakulteta Osijek, čast nam je pozvati Vas na nastupno predavanje pod nazivom: "Opstrukcijska apneja tijekom spavanja i anestezija" koje će održati dr. sc. Tatjana  Šimurina, dr. med. Predavanje će se održati u petak, 12. listopada 2012. u 13:00 sati, u videokonferencijskoj predavaonici Medicinskog fakulteta Osijek, J. Huttlera 4 (III. kat) - nastava za studente sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine.

Obrana doktorske disertacije - mr. sc. Andrijana Müller Vranješ

Osijek - 03.10.2012
mr. sc. Andrijana Müller Vranješ, u postupku stjecanja doktorata znanosti izvan doktorskog studija, branit će svoju doktorsku disertaciju u petak 12. listopada 2012. godine u 15:30 sati na Medicinskom fakultetu Osijek, Huttlerova 4. (Videokonferencijska dvorana)
Prijavljena tema nosi naslov: "Genetska varijabilnost u leptinskom genu kao rizični čimbenik habitualnog pobačaja"
Obrana će se održati pred Povjerenstvom za obranu doktorskog rada izabranim na 10. redovitoj sjednici Fakultetskog vijeća u akademskoj godini 2011./2012., održanoj 16. srpnja 2012. u sastavu:
 1. prof. dr. sc. Lada Zibar, izvanredna profesorica Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednica
 2. prof. dr. sc. Siniša Šijanović, izvanredni profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član
 3. prof. dr. sc. Boris Peterlin, redoviti profesor Medicinskog fakulteta u Ljubljani, član i mentor
Za rezervnog se člana imenovan je prof.dr.sc. Darko Čuržik, izvanredni profesor Medicinskog fakulteta Osijek.

Odluka o dekanskom ispitnom roku za ak. 2011/2012. godinu

Osijek - 03.10.2012
studiji
Na temelju odredbi članka 23. Statuta Medicinskog fakulteta Osijek Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, dekan Fakulteta prof. dr. sc. Aleksandar Včev donosi slijedeću odluku o dekanskom ispitnom roku za ak. 2011/2012. godinu.  Dekanski ispitni rok za akademsku 2011/2012. godinu za studente svih studija i svih studijskih godina održati će se od 9. do 15. listopada 2012. godine.

Vezani sadržaj

Natječaj za izbor i prijam nastavnika i suradnika te poništenje dijela natječaja

Osijek - 02.10.2012
Medicinski fakultet Osijek raspisuje natječaj za izbor i prijam nastavnika u znanstveno-nastavna zvanja te suradnike u zvanju višeg asistenta i asistenta te poništenje dijela natječaja od 23. srpnja 2012.

Nastupno predavanje dr. sc. Oliver Kozumplik, dr. med., naslovni viši asistent

Osijek - 02.10.2012
Povodom izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani psihijatrija, Katedri za psihijatriju i psihološku medicinu, Medicinskog fakulteta Osijek, čast nam je pozvati Vas na nastupno predavanje pod nazivom: "Nuspojave antipsihotika" koje će održati dr. sc. Oliver Kozumplik, dr. med. Predavanje će se održati u utorak, 9. listopada 2012. u 12:45 sati, u videokonferencijskoj predavaonici Medicinskog fakulteta Osijek, J. Huttlera 4 (III. kat) - nastava za studente sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine.

Nastupno predavanje dr. sc. Suzana Uzun, dr. med., naslovna viša asistentica

Osijek - 02.10.2012
Povodom izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani psihijatrija, Katedri za psihijatriju i psihološku medicinu, Medicinskog fakulteta Osijek, čast nam je pozvati Vas na nastupno predavanje pod nazivom: "Nuspojave antidepresiva" koje će održati dr. sc. Suzana Uzun, dr. med. Predavanje će se održati u utorak, 9. listopada 2012. u 12:00 sati, u videokonferencijskoj predavaonici Medicinskog fakulteta Osijek, J. Huttlera 4 (III. kat) - nastava za studente sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine.

Studentski izbori

studentski izbori

Mefos promo video

promo video
UKF

Sekcija za neuroznanost

senzos

CMJ

CMJ logo

HRZZ glasnik

hrzz logo

Istraživanje Eurostudent

eurostudent